Bust et kronisk dårlig humør

Bust et kronisk dårlig humør
Bust et kronisk dårlig humør
Anonim

Alle løber ind i hårde tider. Job woes, generende svigerfar eller kronisk stress, der skiller dig i at tro, ingen er på din side. Er du nogensinde jaloux af de folk, der synes at krydse helt igennem det hele, og håndtere hver bump i vejen med lethed og smiler på deres ansigter? Godt, halvt tomt gals, frygter ikke. Du kan have et mere positivt syn og til sidst sparke dine kroniske negative tanker til kanten. RELATERET FORSKNING: Vi undervurderer andres 'blåstemningerLæsende positiv psykolog Dr. Martin Seligman tilpassede ABCDE-metoden fra Dr. Albert Ellis' metode til at bestride irrationelle tanker, som bruges i kognitive terapier. Du kan bruge denne metode til at bekæmpe ulykke og tackle vanskelige situationer med en mere optimistisk holdning. Brug et jobproblem som et eksempel (men du kan bruge denne metode til ethvert personligt problem). Sådan kan du anvende ABCDE-modellen fra start til slut:

  • A er for modgang. Fortæl det som det er. Objektivt overveje situationen, der generer dig. Lad os sige, at din leder er utilfreds med en rapport, du har indsendt. Når du er kølet ned, tænk på, hvad der virkelig forstyrrer dig i stedet for at bebrejde din chef og stille spørgsmålstegn ved hendes kritik af arbejdet.
  • B er til tro. Tag et kig på, hvad du tænker. Undersøg antagelser, du laver om situationen. Du kan føle, som om årsagen din chef kom ned på dig, fordi du ikke er god nok til at gøre dit job. Men er det en rationel tro? Forstår du noget om dig selv, der måske ikke er sandt?
  • C er for konsekvenser. Bemærk, hvilken effekt dine tanker har på dig. Vurdere, hvordan din overbevisning får dig til at føle, og hvordan du reagerer. Når du tvivler på dine evner, kan du føle angst og lavt selvværd på arbejdspladsen. Dette kan hæmme din adfærd, hvilket fører dig til at bidrage med færre ideer på et møde eller tage mindre initiativ.
  • D er for tvist. Spørg din overbevisning om at afsløre deres unøjagtigheder, at generere forskellige positive overbevisninger eller for at ramme din tro i et nyt lys. Skal dig selv, hvad du synes om rapporten og den indsats, du lægger i det. Du kan opleve, at din chef ikke er urimelig. Du skal blot lægge et par flere timer med forskning eller skrive for at tilfredsstille hende og tage kontrol over problemet. Anerkend at denne hændelse ikke er normen, og prøv at huske alle de gange, hvor du blev anerkendt for at gøre et godt stykke arbejde med dit arbejde.
  • E er til energi. Bask i din åbenbarings glød. Din fornyede kraft og mere logiske holdning vil forbedre din adfærd og føre dig til at udforme nye løsninger på dine problemer.

Hvis din chef nogensinde kritiserer dit arbejde igen i fremtiden, husk at hun ikke kritiserer dig som person og generelt, hun er tilfreds med dit arbejde. Anerkend, hvordan du nu har tillid til at foretage revisionerne og gå videre til det næste projekt. Nicholas Hall, MAPP, leder af Stanford Graduate School of Business Behavioral Lab, foreslår to aktiviteter for at indarbejde ABCDE modellen i dit liv: 1. Hold en journal. Hall siger at skrive ud hvert trin i modellen vil hjælpe dig med at afdække roden af problemet. 2. Tal det ud. Ved at diskutere hvert trin i modellen med en nær ven eller familie kan du finde ud af, hvad der virkelig generer dig eller hvad du virkelig tror, siger Hall. MERE: Sådan holder du en journal Når du regelmæssigt har brugt ABCDE-modellen, vil du se en ændring i din adfærd, holdning og trivsel. "Du vil føle dig mere beføjet, i kontrol, selvsikker og glad," siger Hall.

Populært emne.