Sådan Journal gennem en traumatisk begivenhed

Sådan Journal gennem en traumatisk begivenhed
Sådan Journal gennem en traumatisk begivenhed
Anonim

Stressfulde situationer er en del af hverdagen. Ligesom de fleste mennesker håndterer du hver situation og fortsætter. Men hvad nu hvis du har udholdt en ekstremt stressende, faktisk traumatisk begivenhed, som du mentalt genoplever igen og igen? Er der noget du kan gøre for at bryde mønsteret af gentagne tanker og fortsætte med dit liv? Prøv journaling.Journaling om en traumatisk begivenhed kan hjælpe dig med at forstå, hvordan og hvorfor begivenheden skete, og hvad du kan gøre for at komme over det. Hvad mere er fantastisk er, at det kun tager et par dage at skrive for at få dig på vej. Virkningerne af traumatiske hændelserKun du kan vide, om en begivenhed har været traumatisk for dig. Det kan være en engangs begivenhed, som for eksempel at opleve en elskedes død, en bilulykke, en forbrydelse, en naturkatastrofe eller en anden skræmmende situation. Eller det kan være vedvarende, som at have en alvorlig sygdom, håndtere arbejdsløshed, holde en stor hemmelighed fra andre eller beskæftige sig med et misbrug. Ifølge University of Texas i Austin psykologi professor James W. Pennebaker, Ph.D., "Det er ikke traumatisk, medmindre personen fortsætter med at leve med det - bekymre sig om det, bliver ked af det. Det er stadig et træk ved den persons hverdag. "Pennebaker siger, at det er naturligt for enhver person at være optaget af nyligt meget følelsesmæssige begivenheder. Men når denne bekymring fortsætter i mange måneder eller år, kan det føre til alvorlige problemer med helbred og adfærd som f.eks. Dårlige søvnmønstre, hukommelsestab, hjerte-kar-sygdomme, nedsat immunitet, social isolation, overspisning og misbrug af stoffer og stoffer. Måder Journaling hjælperSå hvordan kan journaling hjælpe dig med at helbrede fra en traumatisk begivenhed? Pennebaker og hans kollega ved University of Texas at Austin, Psykologi Professor og YouBeauty Psychology Advisor Art Markman, Ph.D., beskriver journalingens effekter:

  • Det giver dig mulighed for at anerkende dine tanker og følelser om arrangementet. At give dig tilladelse til at stemme, hvad du går igennem, er et vigtigt skridt i helingsprocessen.
  • Det hjælper dig med at eksternisere den traumatiske begivenhed. Ved at bruge skriftlige ord, siger Markman, "Du adskiller den frygtelige ting, der er sket for dig fra de følelser, der var forbundet med det. Det hjælper med til at mindske den stress, du føler. "
  • Det hjælper dig med at oprette en historie, som du kan fortælle om arrangementet. Ved at organisere dine tanker og følelser ind i en sammenhængende fortælling, kan du finde et andet perspektiv om, hvad du har udholdt, og dermed større betydning.
  • Det bryder cyklen af drøvtyggelse ved at ændre dine hjernemønstre. Når du begynder at tænke og føle sig anderledes om arrangementet, danner din hjerne nye signalveje, der omgår de ældre forankrede. Dette kan slukke for den kroniske frigivelse af stresshormoner og den fysiske skade, de forårsager for din krop, og kan give dig energi til at foretage adfærdsændringer i dit liv.

Sådan Journal gennem en traumatisk begivenhedPennebaker siger, at det ikke er rigtig nyttigt at prøve journaling, mens du er midt i at opleve en traumatisk begivenhed. For at høste de langsigtede sundhedsmæssige fordele, som journaling kan give, skal du være på et mentalt sted, hvor du kan få en vis afstand på arrangementet for at reflektere over det. Pennebageren skal vide. I over 25 år har han været en førende forsker i de langsigtede sundhedsmæssige virkninger af journaling. I sin bog "Åbning op" beskriver han en skriftlig procedure, han har udviklet, som har vist sig effektiv for mange mennesker, der håndterer traumer og andre former for stress. Her er hvad han foreslår:

  • I 15 minutter om dagen i løbet af fire på hinanden følgende dage skriver du om den foruroligende begivenhed. Lad dig virkelig gå og udforske i så mange dybder som muligt dine tanker og følelser om, hvad der skete. Du bør medtage, hvordan du følte om, hvad der skete, hvordan du føler dig om det nu, og hvordan du føler, at begivenheden påvirker dit liv, arbejde, forhold og så videre. Forsøg at gå dybere hver dag.
  • Du skal ikke bekymre dig om stavning, grammatik eller penmanskab. Hvis du er bange for, at nogen vil se din skrivning, kan du ødelægge det, når du er færdig. Det er handling af journaling, der fremmer helingsprocessen.
  • Du kan skrive om samme begivenhed hver dag eller vælge en anden. Bare sørg for at skrive om noget, der er følelsesmæssigt vigtigt for dig.

Et par vigtige ansvarsfraskrivelserMens journaling har hjulpet mange mennesker med at håndtere traume og stress, er Pennebaker og Markman hurtigt opmærksomme på, at det ikke er den eneste måde at helbrede traumer på, og det er ikke garanteret at arbejde for alle. Journalering er ikke en nem løsning. Som om at påbegynde et nyt træningsregime er det ret almindeligt at føle ubehag, som du begynder, og du kan blive nødt til at holde på det, før du begynder at mærke de langsigtede fordele ved journaling. Men giv ikke op. Hvis du vælger at prøve journaling for at lindre traumatisk følelsesmæssig smerte - kun i et par dage - kan du bare finde ud af, at du begynder at sove, arbejde og interagere bedre. Du får en dybere forståelse for en begivenhed, der ikke længere holder dig i gidsler i dit liv. Vil du vide mere?For at lære mere om James Pennebaker's forskning og metoder, besøg hans hjemmeside eller læs hans bog "Åbning op: Den helbredende kraft til at udtrykke følelser." Jeanette Leardi er instruktør af journaling, memoir-writing, personlig mythmaking og storytelling.En lang tid freelance skribent og redaktør, hendes udgivelseserfaringer omfatter også medarbejderstillinger på Newsweek, Life, People og Condé Nast Traveler magasiner og The Charlotte Observer.

Populært emne.