Mød sindet: Ellen Langer

Indholdsfortegnelse:

Mød sindet: Ellen Langer
Mød sindet: Ellen Langer
Anonim

Det var først i hendes halvtredser, at Ellen Langer, Ph.D., en anerkendt professor i psykologi ved Harvard University, besluttede at tage op med maleri. Vel - "besluttet" er ikke helt rigtigt. Langer boede på hendes sommerhus på Cape Cod og efter en uges regn løb han ind i en kunstnerinde i byen. "Hun spurgte, hvad dagen holdt for mig, og til min overraskelse sagde jeg, at jeg tænkte på at tage maleri," skriver Langer i Om at blive en kunstner. "Jeg har ingen anelse om, hvorfor jeg sagde det. Jeg tror ikke, jeg havde mere end en flygtig tanke eller to om at male i hele mit liv indtil da. "

Udforsk Langer's Key Studies

Alt fra en frisørsalon til husholdningsarbejde kan gøre din krop til at kigge, føle og handle år yngre. Find ud af hvorfor, nedenfor:Mindfulness forbedrer din visionTake ansvar, Live LongerMindful ægteskaber er lykkeligereTæn unge, se YoungMindfulness kan gøre dig tilpasning

En uge senere fandt Langer sig selv maleri-på en singel-en pige ridning hesteryg i skoven. Hun nød det så meget, at hun flyttede på dåser, maler heste og flere heste. "Jeg var helt engageret i det jeg gjorde," skriver hun. "Jeg elskede hvert minut af maleri; så elskede jeg at finde ud af, hvorfor jeg malede, hvad jeg malede. "Langer fortsætter med at male gryntige hunde, der læser bøger, kvinder spiller tennis eller spiser over vasken, lader og huse og biblioteker. "Det er mere end en afocation-det er en lidenskab," fortæller hun YouBeauty. Måske er årsagen til, at maleri, som andre rent kreative sysler, muliggør den slags mentale engagement, som Langer mestere. I over 35 år - begyndende godt før hun malede den første shingle-Langer har studeret mindfulness. Hun skriver, at alt for ofte bevæger folk sig gennem deres liv på autopilot "ikke at se, høre, smag eller opleve, hvad der ville gøre liv urolige af kedsomhed og ensomhed i liv, der er rige og spændende." Maleri tilskynder til fuldstændigt engagement. MERE: Find din strømning "Mindfulness er processen med at bemærke nye ting. Det kunne ikke være enklere, "forklarer Langer. Mennesker i en tankeløs tilstand lever ikke til verden som et dynamisk, skiftende sted: de ser fejlagtigt alle ting som statiske. Men dine omgivelser ændrer sig konstant, og opmærksomhed er processen med at bemærke disse ændringer.

Langer blev født i Bronx, voksede op i Yonkers og led i psykologi ved New York University. I 1974 tog hun eksamen fra Yale med en ph.d. i social og klinisk psykologi. Hun tilbragte tre års undervisning på City University of New York, før hun flyttede til Harvard, hvor hun forbliver - og hvor hun var den første kvinde, der blev ansat i psykologi. I løbet af de sidste tre årtier har Langer vundet mange priser - inklusiv et Guggenheim Fellowship - og skrevet over 200 artikler og næsten et dusin bøger, der for det meste fokuserer på, hvad mindfulness kan opnå. MERE: Kan du tabe dig bare ved at tænke anderledes? I 1981 steg Langer til prominancen med et overraskende fund, der har defineret meget af sit senere arbejde: Mindfulness kan vende tilbage uret. Langer og et forskergruppe organiserede et ugens tilbagetog for en gruppe mænd mellem 75 og 80 år gammel til et kloster udstyret med 1950'erne memorabilia. Halvdelen af mændene blev fortalt at mindes om 1959-begivenhederne, musikken, tv-showsne, deres liv. Men den anden halvdel blev fortalt at leve ugen, som om det var 1959, ved hjælp af nutiden. I slutningen af ugen så alle mændene omkring tre år yngre, havde bedre hørelse, hukommelse og styrke og havde fået vægt. Men de mænd, der havde levet som om de var 20 år yngre, havde bedre kropsholdning, vision og fælles fleksibilitet end dem, der netop havde reminisceret. En større procentdel havde også højere intelligensresultater. Med andre ord opførte deres kroppe sig som om de faktisk var yngre.

udforske Langer's Key Studies

Alt fra en frisørsalon til husholdningsarbejde kan gøre din krop til at kigge, føle og handle år yngre. Find ud af hvorfor, nedenfor:Mindfulness forbedrer din visionTake ansvar, Live LongerMindful ægteskaber er lykkeligereTæn unge, se YoungMindfulness kan gøre dig tilpasning

Denne undersøgelse, tidligt i Langer's karriere, var et vartegn. Disse mænd havde arbejdet under stereotypen, at folk bliver forældede, da de bliver ældre. Efter kun en uge brugt at engagere sig med verden, som de havde i middelalderen, fulgte deres kroppe til. Undersøgelsen viste, hvad der nu er en søjle i Langers filosofi: "Stereotyper holder generelt stadig ting, og leder os ofte til at få det, vi forventer," siger hun. Brug af opmærksom opmærksomhed på at opløse disse stereotyper kan have dramatiske effekter. De fleste af os har ikke mulighed for at tilbringe en uge i et mindfulness-fokuseret kloster - men det behøver vi ikke. Langer forklarer, at der er visse situationer, hvor vi allerede er vant til at øve mindfulness. På ferie, for eksempel, har vi tendens til at se med friske øjne på ting, vi ignorerer hjemme. Og hvis vi har brugt mange penge på koncertbilletter eller et restaurantmåltid, vil vi sandsynligvis lægge større vægt på musik og mad, end vi gør hjemme. MERE: Meditation for Beginners Tricket vedtager denne mentalitet i hverdagen.Langer tyder på, at vi gentagne gange i løbet af dagen tager en pause for at lægge mærke til fem nye ting. "Aktivt at bemærke nye ting sætter dig i nutiden," siger hun. "Der er altid noget at se, smag, at høre."

Populært emne.