Dialektisk adfærdsterapi

Dialektisk adfærdsterapi
Dialektisk adfærdsterapi
Anonim

Hvad er det: Dialektisk adfærdsterapi (DBT) sigter mod at lære folk hvordan man styrer stærke, ubehagelige følelser ved samtidig at acceptere dem og ændre dem.”Accept er en aktiv proces, det er ikke resignation, det er bare at lægge mærke til,” siger Jenny Taitz, Psy.D., direktør for Dialektisk adfærdsterapi Program på det amerikanske Institute for kognitiv terapi.

Behandlingen indebærer at lære og praktisere fire færdigheder. Den første er opmærksomhed: "at være i nutiden uden dom", som Taitz sætter det. Den anden interpersonelle effektivitet indebærer at lære at forholde sig bedre til andre - for eksempel at hævde dig selv på en retfærdig og ikke-konfronterende måde. Tredje: følelsesregulering for at hjælpe roen overvældende følelser. "En stor del af det er at lære at mærke dine følelser, beskrive følelser, slippe domme om følelser," siger Taitz. Og fjerde: nødtolerance - ved hjælp af selvkørende kvalifikationer i stedet for impulsive adfærd for at klare en krise.

MERE: Fordelene ved Mindfulness

"Formålet med DBT er ikke at føle sig bedre, men det er at opbygge et liv værd at leve," siger Taitz.

Hvordan det virker: Klienter i DBT deltager i en fem måneders træningsgruppe, der sigter mod at undervise de fire centrale færdigheder. Det er mere som en klasse end en terapi gruppe: der er endda lektier! Der er meget at lære, så DBT-praktikere anbefaler ofte at tage kurset to gange.

Samtidig møder kunderne en-til-en med en DBT-terapeut, som normalt er obligatorisk for deltagelse i gruppen. Kunderne indfører et dagbogskort med en liste øverst på måladfærd, de arbejder på, og følelser, de har sporet i løbet af den sidste uge. På den nederste halvdel af kortet opregner de færdigheder, de bruger til at forsøge at klare deres følelser.”Det er temmelig struktureret efter mål” Taitz siger, men hun understreger, at der er plads til spontanitet-det er ikke ensrettede i en uge-for-uge slags måde.

Endelig opfordres kunderne til at kalde deres terapeuter til coaching, når behovet opstår. "Formålet med telefoncoaching er at hjælpe en person med at generalisere de færdigheder, de bruger i realtid," siger Taitz.

Hvem passer det: Dialektisk adfærdsterapi blev oprindeligt udviklet til behandling af selvmordstruede og selvskadende patienter, men det er udvidet til at behandle alle, der kæmper med det, dr Taitz kaldet”emotion dysregulering.” Folk, der falder ind under denne kategori erfaring, i forhold til andre mennesker,”følelser det er mere intens, de varer længere, de er langsommere at vende tilbage til baseline, "siger Taitz.

Vist til at behandle: Borderline personlighedsforstyrrelse, spiseforstyrrelser (især binge-spise og bulimi), behandlingsresistent depression og stofmisbrug.

Varighed: Typisk et år. Træningsgruppen er en og en halv time en gang om ugen; individuelle terapi sessioner er 45 minutter, en gang om ugen; og telefonopkald er 10-15 minutter efter behov.

Hvor finder man en dialektisk adfærdsterapeut: The Behavioral Tech hjemmeside: behavioraltech.org.

Populært emne.