Stop med at være en perfektionist

Stop med at være en perfektionist
Stop med at være en perfektionist
Anonim
Thinkstock
Image
Image

Perfektion er umuligt ved ren definition. Men vi stræber efter det og bereder os selv, når vi bliver korte. Det er okay at have høje standarder og ønsker succes det er når perfektion begynder at påvirke dine relationer eller bliver en fobi at lave fejl, at det bliver et problem. Den måde du reagerer på dine fejl og mangler kan ofte skelne mellem en sund ambition fra usund perfektionisme.

QUIZ: Hvor tilfreds er du med dit liv?

Forskere har sagt, at ekstrem perfektionisme kan blive en vane, der ligner tvangsmæssig adfærd som rygning, drik og gambling. "De unrelenting standarder, der driver perfectionisten, kan skabe en midlertidig" høj ", men i sidste ende lade ham føle sig flad," forklarer Laura Alper, en klinisk socialmedarbejder i praksis i over 30 år. Det har også været forbundet med depression, angst, søvn og fordøjelsesproblemer, spiseforstyrrelser og endog selvmordstanker.

Som afhængighed kan perfektionisme have negative konsekvenser for dine relationer, siger Ann W. Smith, en autoriseret familierådgiver og forfatter til "Overvinde perfektionisme: Finde nøglen til balance og selvoptagelse." Perfectionister har ofte problemer med at arbejde sammen med andre og delegere til Folk, som de tror, vil ikke kunne opfylde deres krævende (og potentielt urealistiske) standarder. De bliver let defensive over for konstruktiv kritik og har svært ved at bede om hjælp. I hjemmet kæmper de med intimitet af frygt for sårbarhed, er ofte utilfredse med deres betydelige andre og kan også lægge uforholdsmæssigt pres på deres børn.

Den gode nyhed er, at du kan identificere dine perfektionistiske tendenser og handle. For det første skal du vurdere omfanget af din perfektionisme og hvordan det påvirker dit liv. Er dine utroligt høje standarder forstyrrende på din forbindelse med andre mennesker? Tror du, at hvis du gør den mindste fejl, det gør dig til en fejl? Forventer du at gøre visse ting ud af frygten for at du oplever fejl? Fortæller folk, at du er umulig at behage?

Hvis disse spørgsmål resonerer med dig, kan det være på tide at behandle din perfektionistiske adfærd. Her er nogle tips til at overvinde perfektionisme.

MERE: Sådan er du venlig … til dig selv

Indstil realistiske mål. Perfectionists har tendens til at sætte deres standarder og mål så højt, at de ofte er uopnåelige. At have umulige mål, engagerende med alt eller ingenting tænkning, og fokusering kun på målstregen er at sætte dig selv op for skuffelse, fiasko og muligvis endda depression. Alper anbefaler at du tilstræber godt nok. Hvis du sætter de ultimative mål, der er opnåelige, samt mindre opnåelige mål undervejs, vil du føle dig godt om dig selv og opleve en løbende følelse af succes.

Udfordre din negative selvtalende. Smith foreslår at skrue ned volumenet i stedet for at forsøge at lukke alle kritiske tanker ud. Godkend at de negative tanker er der, og hvis du ikke kan lade dem gå helt, minimere dem til et punkt, hvor de ikke vil forstyrre dit livs funktion. Prøv at fremhæve positive resultater af hvad du laver, eller hvordan du ser i stedet for selvopfattede ufuldkommenheder. Forskning viser, at hvad du ser som en skarp fejl, andre næppe mærker - eller bemærker slet ikke.

Vær mere opmærksom. Fokusér hele din opmærksomhed og bevidsthed i øjeblikket. Tænk ikke på problemer fra fortiden eller potentielle problemer i fremtiden. Bare vær, hvor du er, gør hvad du laver, én ting af gangen. Ikke besat, bare at være. Spis, når du spiser. Arbejde, når du arbejder. Spil når du spiller. Hvis du finder dig selv besat, så prøv at tage en opmærksom tur. Fokus på måden du går på, seværdigheder og lugter omkring dig, vejret, noget der bringer dig fra dit hoved ind i dit fysiske miljø og i øjeblikket. Alper siger, at du kan bruge mindfulness meditation til at "holde den interne motor fra at køre dig mod det ubehagelige ideal."

MERE: Brug Mindfulness til at vende tilbage uret

Sæt andet folk først. I stedet for at fokusere på dig selv og være perfekt, skal du fokusere dine energier på at forbinde med dine kære. Accept dem for hvem de er, uden at dømme dem for deres begrænsninger. Omsmykke deres egenskaber og ufuldkommenheder - og omfavn dig også. For virkelig at forbinde, skal du sætte rigtig dig derude, selvom det føles rodet eller skræmmende.

Ved hjælp af disse værktøjer kan du begynde at give slip, have mere realistiske forventninger og mål og acceptere dig selv. Jer allesammen. Dine ufuldkommenheder er det, der gør dig unik. Prøv at omfavne det og glæde dig i din individualitet. Du behøver ikke at være perfekt, du skal bare være dig.

MERE: Supermomens myte

Populært emne.