Vil livet være anderledes? Godt!

Vil livet være anderledes? Godt!
Vil livet være anderledes? Godt!
Anonim
Veer
Image
Image

Er du tilfreds med dit liv? Det er ikke så enkelt et spørgsmål som det ser ud til. Når alt kommer til alt kan du være tilfreds med nogle dele af dit liv og ulykkelige over for andre. Måske opfylder dit arbejdsliv dig, men du sulter for at være i et forhold. Eller måske har du det fint med din partner, men er utilfreds med, hvor din karriere er - eller ikke er i gang.

QUIZ: Test dit sande niveau af livtilfredshed

Lykke er anderledes for hver person, men forskere opdager, at uanset hvem du er, en faktor næsten garanterer sit løft: arbejder mod et mål.

"Lykke er en følelse af velvære, vi oplever, når vi er involveret i meningsfulde og håndterbare projekter i vores liv", siger Carleton University lektor i psykologi Timothy Pychyl, Ph.D, og forfatter til "The Procrastinator's Digest." "En af de Nøgleattributter hos mennesker er, at vi er målorienterede væsener."

Sonja Lyubomirsky, Ph.D., University of California-Riverside professor i psykologi og forfatter af "How of Happiness" ville være enig. "Folk, der stræber efter noget personligt vigtigt, hvad enten det er at lære et nyt håndværk, skifte karriere eller opdrage moralske børn, er langt lykkeligere end dem, der ikke har stærke drømme eller forhåbninger," skriver hun. "Find en glad person, og du vil finde et projekt."

Hvorfor skal gøre det, der ser ud til at være arbejde, gøre os lykkelige? Ifølge Lyubomirsky giver forfølgelsen af et mål vores liv seks fordele: 1) større følelser af formål og kontrol; 2) øget selvværd og selvtillid 3) større struktur og betydning 4) skarpere planlægning og prioritering færdigheder 5) øget evne til at klare problemer og 6) muligheder for at engagere sig med andre.

MERE: Sådan er du lykkeligere på arbejdspladsen

Men at forpligte sig til et mål garanterer ikke automatisk, at du vil føle dig bedre om dit liv. Sikker på, du vil være travlere, men ikke nødvendigvis lykkeligere. Det skyldes, at nogle mål er urimelige, upassende, upraktiske eller uopnåelige. Forklarer Lyubomirsky, "Den form for mål …, som du forfølger, afgør, om forfølgelsen vil gøre dig glad."

Valg af det rigtige målSå hvilken slags mål vil hjælpe dig med at leve et lykkeligere liv? Ifølge Lyubomirsky er et værdifuldt mål først og fremmest personligt meningsfuldt og givende. Det skal være en, du vælger frit i stedet for en, der pålægges dig. For eksempel er du mindre tilbøjelige til at finde varig lykke at være læge for at behage dine forældre end at være arkitekt for at behage dig selv. Som Pychyl sætter det, bør det ikke være en internalisering af, hvad andre (venner, familie, sitcoms) siger, at du "burde gøre".

Dit mål skal bevæge dig mod gør noget (såsom at lære et nyt sprog eller frivilligt arbejde) i stedet for erhverve noget der forbedrer dine forhold (såsom at købe et HD-tv eller flytte ind i et større hus). Lyubomirsky forklarer, at folk snart vender sig til forbedringer i deres forhold og ikke længere får samme grad af fornøjelse fra dem, mens "aktivitetsmål" giver en stabil tilstrømning af positive følelser og oplevelser."

QUIZ: Find din perfekte "flow" -aktivitet

Lyubomirsky anbefaler at sigte mod at opnå et ønsket resultat (som at være lykkeligere på arbejdspladsen) i stedet for at undgå en uønsket (såsom at blive fyret). Og glem ikke at faktor i en vis fleksibilitet. At kunne tilpasse et mål omkring fremtidige ændringer i din livsstil eller præferencer kan hjælpe dig med at komme igennem vanskelige økonomiske eller sociale tider uden at skulle opgive det. Pas på, at dine mål ikke er i konflikt med hinanden. For eksempel, hvis du flytter til Europa en dag, er det vigtigt for dig, kan du beslutte ikke at købe en lejlighed i dit kvarter.

Følger igennemNår du har sat dit mål, kan det tage en indsats for at opretholde den disciplin og entusiasme, du har brug for for at arbejde hen imod det. Lyubomirsky og Pychyl tilbyder disse forslag:

Bare kom i gang. "En lille fremgang på vores mål brænder vores velvære og motivation," siger Pychyl. "Det primer pumpen for at sige, og ofte er vi godt på vej. Som det gamle ordsprog siger, er en opgave startet en opgave halvfærdig!"

QUIZ: Har du brug for hjælp til at opfylde dine fitnessmål? (Du kan være tættere på, end du tror)

Opdel målet i overkommelige delmål. Gør dette vil give dig mulighed for at opnå nogle øjeblikkelige resultater, øge din tillid og hjælpe dig med at holde styr på. Vær specifik om dine mellemliggende intentioner, men hold det større mål bag dig.

Få hjælp fra andre. Fortæl betroede familiemedlemmer og venner om dit mål og bede om deres løbende støtte. At have en måde at være ansvarlig over for andre kan hjælpe dig med at holde fast i dine planer.

Check ind med dig selv fra tid til anden. Har dine forhold eller dine præferencer ændret? Hvis det er tilfældet, skal du muligvis ændre dit mål eller opgive det, når det ikke længere tjener dig. Ifølge Lyubomirsky, "… hvis en forhindring eller en begivenhed pludselig opstår, må du måske ændre eller tilpasse dine ambitioner." "Men pas på," advarer Pychyl, "da vi kan opgive mål bare fordi det bliver hårdt. Selvbevidsthed, hvis afgørende her, og selvbedrag er kendetegnende for procrastinator."

Fejr dine fremskridt og skær dig selv lidt slap. Et hvilket som helst værdifuldt mål vil tage tid og kræfter for at opnå. Vær let på dig selv, når du oplever forsinkelser og tilbageslag og belønner dig selv, når du opnår et undermål. Mest af alt, undgå at handle dit langsigtede mål for flygtig øjeblikkelig tilfredsstillelse.

MERE: Vær bedre for dig selv

"Bare husk at lykke kommer fra at forfølge mål, og ikke nødvendigvis fra at nå dem," forklarer Lyubomirsky. Pychyl er enig. "Nyd rejsen, da du vil opdage, at destinationen ikke er næsten lige så givende som turen," siger han. "Dybt engagement i vores mål er livets ting."

Populært emne.