En overraskende nem måde at stoppe med at genoplive pinlige øjeblikke

En overraskende nem måde at stoppe med at genoplive pinlige øjeblikke
En overraskende nem måde at stoppe med at genoplive pinlige øjeblikke
Anonim

Palm-til-ansigt-øjeblikke kommer i alle former og størrelser. Fra at spilde din drink på en varm fyr til at tanke din arbejdspræsentation, har vi alle en dårlig hukommelse eller to (eller 12) lurker i vores noggins. Nogle kan du se tilbage og grine hysterisk, mens andre du stadig ikke er over, selv år senere. Måske er du besat af dem lige nu. Du har forsøgt at ignorere dem, du har prøvet hele den helvede halvdel, men intet har arbejdet. Nådig ny forskning giver en frisk tilgang til helbredelse af gamle sår.

Når vi tænker tilbage på følelsesmæssigt ladede hændelser, slutter vi op med, hvor skamfulde eller ondt vi følte og vedvarende genopleve de samme forfærdelige følelser igen og igen. "Fokus på de negative oplevelser øger vores uønskede følelser, hvilket får os til at se flere negative ting, indtil de er alt vi ser", siger klinisk psykolog Elizabeth Lombardo, Ph.D., forfatter til "Bedre end perfekt: 7 strategier til at knuse din Indre kritiker og skabe et liv, du vil elske. "" Det er som at skubbe på en blå mærke. Det føles ikke godt, og det forhindrer helbredelse. "

Ny forskning tyder på, at der fokuseres på en skarp hukommels sammenhæng - ligesom hvad du spiste den dag eller hvad du bar - i stedet for at tænke på hvordan du følte, hjælper med at lindre stressspiralen, som disse minder skaber.

I en april 2014 studie ledet af Florin Dolcos, Ph.D., en psykologi professor ved University of Illinois, havde deltagerne at huske deres mest følelsesmæssige negative minder, mens deres hjerner blev scannet af fMRI. De blev bedt om at fokusere på enten de følelser, der blev fremkaldt af begivenheden eller detaljerne herom, som hvor og hvornår det skete, vejret den dag og hvem der var der. Efter at have sammenlignet hjerneskanningerne fandt forskerne, at når deltagerne tænkte på de ikke-følelsesmæssige aspekter af hukommelsen, faldt aktiviteten i deres hjerners følelsesmæssige centre, og de rapporterede færre icky følelser.

Denne metode til at fokusere på kontekst adskiller sig på vigtige måder fra andre strategier, vi ofte bruger til at føle sig bedre om en dårlig situation. I modsætning til undertrykkelse, hvor der er en tendens til, at flasker op følelser tendens til at komme tilbage stærkere og mere negativ (da du ikke virkelig beskæftiger dem), giver det dig mulighed for at anerkende hukommelsen, mens du nedsætter stressniveauet. Og det er mindre kognitivt krævende at acceptere hukommelsen for, hvad det er end at prøve gentagelser, hvor du forsøger at finde et positivt spin på situationen.

"Hvis tendensen er at gå tilbage til de følelsesmæssige aspekter af minderne, er ideen at omdanne din opmærksomhed til de ikke-følelsesmæssige detaljer og reducere intensiteten med mindre indsats," siger Ekaterina Denkova, Ph.D., første forfatter af Studiet. Hun tilføjer, at fokuseret opmærksomhed kan bruges effektivt i takt med reappraisal.

Prøv det: Vælg en hukommelse, enhver hukommelse. Jo mere spændende og pinligt, jo bedre. Tag et par minutter til at tænke over, hvordan du følte under din episke fejl. Blør du endnu? Føler du lidt skam? Skift nu fra skuespillerinde til instruktør og fokus på hukommelsens kontekst: Hvad var vejret? Hvem var du sammen med? Var de iført disse skræmmende støvler igen? Gå dig selv gennem de mindste detaljer og tjek med dig selv følelsesmæssigt. Hvis dine kinder er ophørt med at brænde, og din gagrefleks er afslappet, er du på rette spor.

MERE: Sådan Stop Racing Tanker

Populært emne.