Afhængig af WebMD? 15 Tegn Du er en Cyberchondriac

Afhængig af WebMD? 15 Tegn Du er en Cyberchondriac
Afhængig af WebMD? 15 Tegn Du er en Cyberchondriac
Anonim

Er det ikke dejligt at have en verden af information lige ved hånden? Kan du ikke huske navnet på den skuespiller? Boom, IMDb. Forsøger du at finde en brugt sofa? Craigslist det er. Vil du vide, hvad der forårsager udslæt på din mave? Hold den lige der. Mens nogle mennesker måske vil kunne håndtere en lille web-aktiveret selvdiagnostisering fra tid til anden, har langt de fleste af os gjort det mindst en gang. Der er nogle mennesker, der aldrig bør bruge internettet til at spille Dr. House. Disse folk hedder cyberchondriacs. De er ivrige efter deres helbred og går online for at dæmpe deres frygt, for kun at komme ud mere bekymrede end tidligere. Thomas Fergus, ph.d., en psykologassistent ved Baylor Universitet, er en af en håndfuld forskere, der forsøger at lære mere om denne bestemt moderne (tør jeg sige Første Verden) lidelse: "Mange mennesker kan gå online, når de Det føles ikke godt, og det får dem til at føle sig mindre nødlidende, lettet. For andre individer går de online med at søge efter medicinsk information, hvilket gør dem mere ivrige. "Men de gør det alligevel, og de gør det ofte, muligvis overbevise sig selv om, at de har svineinfluenza, ebola eller en hjernevask. Uden at sige det er det En sund undersøgelse. En undersøgelse foretaget af forskere ved Microsoft i 2009 analyserede masser af sundhedsrelaterede internetsøgninger og fandt ud af, at næsten 40 procent af befolkningen oplever større angst efter at have undersøgt deres symptomer, end de gjorde i starten. "Weben har potentialet til at øge bekymringerne for personer, der har ringe eller ingen lægeuddannelse, især når websøgning er ansat som en diagnostisk procedure", skriver forfatterne. "Vi bruger udtrykket cyberchondria at henvise til det ubegrundede optrapning af bekymringer om almindelig symptomatologi baseret på gennemgang af søgeresultater og litteratur på internettet. "Med risiko for at tilføje til din liste over ting, er jeg sikker på, at der er 15 tegn på, at du er en cyberchondriac. (Og hvis du er, foreslår vi, at dette er sidste gang du diagnosticerer dig selv med noget online.) 1. Du går til WebMD eller Google ved første tegn på symptomer. Sundhedsanstrengede mennesker er typisk mere opmærksomme på problemer i deres krop end folk, der ikke tænker meget på deres helbred, og det kan være en god ting. Men det øger chancerne for, at du vil fortolke en tvetydig følelse eller en ny fornemmelse som en sygdomsforkæmper, når den nok er helt normal og vil gå væk om en dag eller to, hvis du bare venter det.

Image
Image

2. En kilde er aldrig nok; Du kontrollerer altid mindst to eller tre steder (eller flere). 3. Søger efter information får dig til at føle sig værre, ikke bedre. Din øgede angst kan tilføje sine egne symptomer til din liste, som f.eks. Kappeklip, åndedrætsbesvær og tæthed i halsen. 4. Den værre søgning gør dig til at føle, jo mere du søger. En ting, der adskiller en gennemsnitlig sundhedsskræmt person fra en cyberchondriac, er, at når førstnævnte finder ud af, at hendes Google-resultater hæver hendes blodtryk, stopper hun. 5. Jo mere du søger, jo mere overbevist du er, at du har noget forfærdeligt.

Image
Image

6. Du søger efter vage symptomer og tror på, at du har en af de mange sygdomme, der dukker op. Symptomer som svimmelhed, hjertebanken, træthed, hovedpine, mavesmerter, kvalme, brystsmerter, klumper, søvnløshed, udslæt og muskelforstyrrelser er forbundet med utallige sygdomme. De fleste af tiden er imidlertid helt uskadelige og vil aftage sig selv. 7. Du tror, du har en sjælden sygdom, der opstod under en søgning, selv om chancerne ved definition er meget slanke, at du gør det. (Se også nummer 8 og 9.) 8. Du antager, at det første resultat er den mest sandsynlige forklaring. Og det er bare ikke sandt. Microsoft-undersøgelsen viste, at websøgninger ofte returnerer flere resultater til mere alvorlige forhold. For eksempel: Der er en lige sandsynlighed (26 procent), at en søgning efter "hovedpine" vil fremkalde "koffeinudtag" eller "hjernetumor", selvom der er 10 gange flere sider, der forbinder hovedpine med koffeinudtagning og chancerne for at have en hjerne tumor er omkring en i 5000 eller 0,02 procent. 9. Når du søger, frygter du, at du har den mest katastrofale sygdom, der dukker op. (Se nummer 8 igen.)

Image
Image

10. Du tror du har sygdommen du jour. Når nettet er oversvømmet med overskrifter, videoer og tweets om det seneste udbrud i verden-miltbrand! SARS! Fugleinfluenza! Svineinfluenza! Ebola! - Er du legitimt bekymret for at du er smittet? 11. Bare læse om symptomer online gør dig syg. Det betyder ikke, at dine symptomer er "alt i dit hoved." Frygt et symptom kan gøre dig tændt så tæt på din krop, at du fejler fortolkefornemmelser som tegn på noget forfærdeligt. 12. Du bruger så meget tid på at søge at det tager væk fra dine sædvanlige onlineaktiviteter. 13. Du bruger så meget tid på at søge at det tager væk fra dit sædvanlige offline aktiviteter, f.eks. læser, ser tv, interagerer med andre mennesker. 14. Du vil hellere ved godt du har noget dårligt end spekulerer på om du magt. Cyberchondriacs er især tilbøjelige til at være ubehagelige med usikkerhed. Når det kommer til deres helbred, antager de det værste og bruger internettet til at bekræfte deres mistanker. 15.Du har tillid til internettet mere end din læge. Når en læge siger, at du har det fint, men Wikipedia har overbevist dig ellers, tror du Wikipedia. FYI: En maj 2014-undersøgelse fandt fejl i ni ud af 10 Wikipedia-indlæg om store forhold som hypertension, diabetes, lungekræft, depression, arthritis og rygsmerter. MERE: Er du en Introvert eller en udadvendt? Tag Personlighed Quiz nu.

Populært emne.