Undersøgelse: Liberaler er mere drevne af følelser end konservative

Undersøgelse: Liberaler er mere drevne af følelser end konservative
Undersøgelse: Liberaler er mere drevne af følelser end konservative
Anonim

Bare fra midtermvalget kan du nok kalde mange forskelle mellem demokrater og republikanere - både i deres grundlæggende politiske forhold og de overordnede typiske personligheder hos mennesker fra hver part. Men ny forskning fra Tel Aviv University og det tværfaglige center i Herzliya viser, at venstre og højre virkelig fungerer forskelligt, når det kommer til beslutningstagning. En november 2014 studie offentliggjort i tidsskriftetPersonlighed og Social Psykologi Bulletin viser, at når det kommer til at ændre politiske synspunkter, er liberaler mere drevet af deres følelser end konservative. Forskere gennemførte seks forskellige undersøgelser for at få nogle indblik i samspillet mellem følelser og politisk ideologi. Hvert studie var relateret til aktuelle begivenheder i Israel og specifikt politik omkring den israelsk-palæstinensiske konflikt. Nogle diskussioner var baseret på virkelige situationer og udviklinger, som f.eks. Fredsforhandlinger, og andre var konstruerede scenarier. To af undersøgelserne blev gjort for at sikre, at resultaterne ikke var befolkningsafhængige eller skævt af holdningsstyrke i modsætning til streng overholdelse af ens ideologi. Gennem de seks forskellige undersøgelser er her hvad de fandt:

  • Induceret empati har en større indflydelse på venstreorienterede stillinger end højreorienterede.
  • Inducerede negative følelser førte til ændringer i politisk støtte kun for venstreorienterede.
  • Induceret empati mod både palæstinensere og asylsøgere førte til øget støtte til forsonende og humanitære politikker blandt venstreorienterede.
  • Induceret fortvivlelse reducerede kun støtte til forsonende politikker blandt venstreorienterede.
  • Jødisk-israelske venstreorienterede politisk støtte var mere relateret til både empati og vrede end højreorienterede ', i tider med både fredens indsats og krig.

Lederforsker Ruthie Pliskin og hendes hold noterer sig, at selv om det kræver mere forskning til kontrol af kulturelle faktorer, kan disse resultater anvendes i mange andre politiske landskaber. "Vi ville forvente at finde lignende resultater blandt højreorienterede og venstreorienterede i andre kulturer, herunder konservative og liberale i USA," Pliskin noterer "på grund af de tværkulturelle ligheder i ideologiens overbygning og behovene forbundet med højreorienteret og venstreorienteret ideologi - og på grund af hvordan disse faktorer vedrører følelsesmæssige processer og deres resultater. " Relaterede artikler:Hvad din Newsfeed afslører om dine venners personlighedstræk QUIZ: Hvad er din personlighedstype?

Populært emne.