Kan sex forårsage et hjerteanfald?

Kan sex forårsage et hjerteanfald?
Kan sex forårsage et hjerteanfald?
Anonim

Vi er alle bekendt med den klassiske historie om en mand (eller kvinde), der døde, mens hun havde sex. Uundgåeligt siger nogen: "I hvert fald døde han glad."

Udgør sex virkelig en risiko for hjertet? Eller er det simpelthen en myte? Lad os begynde at besvare dette spørgsmål ved at udforske det fælles krav om, at seksuel aktivitet udgør en anstrengende fysisk træning, der understreger hjertet.

Er sex motion?

Når folk siger, at seksuel aktivitet kan være farlig, bekymrer de sig om ekstrem fysisk anstrengelse forbundet med sex. Forskere har målt seksuel energiforbrug. Deres resultater kan overraske dig.

QUIZ: Er din livsstil sund?

I gennemsnit (selvfølgelig, ingen af os ønsker at hævde at være gennemsnitlige), køn varer i fem til 15 minutter og bruger omtrent lige så meget energi som at klatre to trapper. Den yngre og mere energiske blandt os kan fordoble eller endog tredoble denne figur og nå tærsklen til kraftig motion. Ak, disse mennesker er undtagelsen.

Køn forårsager et beskedent hjerte-kar-respons, med hjertefrekvenser der når 120-130 slag per minut og en blodtrykspike, der sjældent overstiger 170 mm Hg. Selvom disse tal overstiger hvilestørrelser, er de ikke engang tæt på de maksimale værdier, der opnås under kraftig anstrengelse: skovl sne stiller langt større belastning på hjerte-kar-systemet.

Køn og risiko for hjerteanfald

Mindre end 1 procent af alle hjerteanfald udløses af køn, sammenlignet med 5 procent, der er forårsaget af kraftig fysisk anstrengelse og 3 procent ved vrede. En undersøgelse fra 1996 i Journal of the American Medical Association beregnet, at hos raske personer uden en hjertesygdomshistorie er chancen for seksuel aktivitet, der forårsager et hjerteanfald, cirka to i en million. I en person med tidligere hjerteanfald har risikoen for at opleve et andet hjerteanfald som følge af køn stadig ekstremt lavt på omkring 20 i en million. Denne risiko er endnu lavere blandt hjertepatienter, der udøver regelmæssigt.

Særlige omstændigheder:

Når sex øger hjerterisikoen

Køn er generelt sikkert for dem med hjertesygdom, der har en ekstremt lav risiko for at udløse et hjerteanfald. Men mænd med koronar hjertesygdom behøver at følge reglerne. En tysk undersøgelse tyder på, at når hjerteanfald forekommer under eller efter sex, involverer de næsten altid ældre mænd, der er involveret i ekstramaritære anliggender med yngre kvinder. Den øgede spænding i forbindelse med ukendte partnere og forskellige indstillinger kan medføre større stigninger i hjertefrekvens og blodtryk, forstørrelse af kardiovaskulær risiko. For disse mænd ville det have været sikrere at blive hjemme, forblive trofaste for deres koner og forbrænde overskydende energi på en tredemølle i kælderen.

Jeg er hjertepatient. Skal jeg se en læge før sex?

Hvert år i USA lider mere end 1 million mennesker i hjerteanfald. Hundredtusinder mere gennemgår koronararterie stenting eller omgå kirurgi til behandling af koronar hjertesygdom. Selv om de alle forlader hospitalet med en stak recept, får få oplysninger om sikkerheden (eller risikoen) for seksuel aktivitet. En nylig undersøgelse fra University of Chicago viste, at efter at have lidt et hjerteanfald, kun omkring halvdelen af mænd og en tredjedel af kvinderne modtog decharge instruktioner vedrørende seksuel aktivitet.

KOLONNE: Heart Attack Forskelle mellem kvinder og mænd

Denne stilhed fortsatte. I året efter et hjerteanfald talte færre end 40 procent af mændene og 20 procent af kvinderne med deres læger om sex. Men blandt dem, der gjorde, havde samtalen en indflydelse - de var 30-40 procent mere tilbøjelige til at genoptage seksuel aktivitet efter hjerteanfaldet.

Lad ikke hjertesygdomme dræbe dit sexliv. Efter at have lidt et hjerteanfald eller gennemgår en hjerteprocedure, spørg din læge om sex. De fleste mennesker kan genoptage sex, så snart de føler sig godt og kan gå op ad to trapper eller lave moderat motion. dette er generelt en uge eller to efter et hjerteanfald eller en stent, og omkring seks uger efter hjerteoperation. Men hvis du oplever hjerterelaterede symptomer som brystsmerter eller åndenød, skal du kontakte din læge inden seksuel aktivitet.

Er sex forbedret hjertesundhed?

Mens mange frygter, at seksuel aktivitet kan skade deres hjerter, antyder nyere beviser det modsatte. Massachusetts Male Aging Study gjorde overskrifter med konstateringen af, at mænd, der havde sex mindst to gange om ugen, var mindre tilbøjelige til at udvikle kardiovaskulær sygdom sammenlignet med dem, der havde sex en gang om måneden eller mindre. Mens denne observation ikke nødvendigvis betyder, at seksuel aktivitet forhindrer hjertesygdom, foreslår det at sex kan indgå i en hjertesund livsstil.

Bundlinjen - et sundt sexliv er forbundet med et sundt hjerte.

Populært emne.