Har du brug for vitamin D-tilskud?

Har du brug for vitamin D-tilskud?
Har du brug for vitamin D-tilskud?
Anonim
Shutterstock

D-vitamin er "vitamin du jour". Alle ved, at D-vitamin og calcium påvirker knoglernes sundhed, men i de senere år har forskere knyttet vitamin D til en stadigt stigende liste over sundhedsforhold, lige fra brystkræft til diabetes og hjertesygdomme. Jo flere undersøgelser og overskrifter der udgives, jo større er forvirringen. I 2010 forudsagde en New York Times-historie, at D-vitamin ville være "tilskuddet af tiåret." Var reporteren ret? Har du brug for en daglig vitamin D-tablet for at sikre din generelle helbred?

KOLONNE: Skønhedsfoder Rich i vitamin D

Hvor meget vitamin D har du brug for?

Dette virker som et simpelt spørgsmål, men forskere og læger argumenterer kraftigt om svaret. Det meste af vores vitamin D kommer fra solens eksponering, men eksperter er enige om, at noget ernæringsmæssigt indtag er vigtigt. Institut for Medicin, et ekspertvidenskabelige udvalg, anbefaler, at de fleste mennesker indtager 600 til 800 internationale enheder (IE) om dagen.

Vitamin D kilde Indhold af vitamin D (IE)
Laks (vildt, 3,5 oz) 600-1000
Laks (opdrættet, 3,5 oz) 100-250
Tunfisk (dåse, 3,6 oz) 230
Fortified milk (8 fl oz) 100

Fortified orange juice (8 fl oz)

100
Fortified yoghurt (8 oz) 100
Fortified morgenmadsprodukter (1 servering) 100
Sollys: 10 min eksponering for arme og ben 3,000

Baseret på disse anbefalede indtag konkluderede udvalget, at de fleste amerikanere får nok D-vitamin fra en standard kost og beskeden eksponering for sollys.

Disse konklusioner fra Institut for Medicin udskyde en firestorm af kontrovers. Men sandheden er, at deres anbefalinger er baseret på de videnskabelige beviser, der er tilgængelige. Hertil kommer, at selv om læger ofte får blodprøver til at måle vitamin D-niveauer, er vi ikke engang sikre på, hvordan man definerer vitamin D-mangel eller et normalt niveau.

Bundlinjen - Indtil vi har mere videnskabeligt bevis, kan vi ikke anbefale engrosforbrug af vitamin D-tilskud i ellers sunde mennesker med normale kostvaner og ingen knogleproblemer.

MERE: Delcicious Laks Opskrift Rig Med Vitamin D

Vitamin D og ben sundhed

Der er ingen tvivl om, at D-vitamin er afgørende for knoglesundheden. D-vitamin hjælper tarmene med at absorbere calcium, og calcium er afgørende for knoglestyrke og arkitektur. Osteoporose er en lidelse, hvor knogletætheden falder og knoglen arkitektur ændrer sig, hvilket sætter personen i fare for brud, især i hofte og hvirvler (ryg). Osteoporose er utilfredsstillende. Hvis du er 50 år gammel, er chancen for, at du en dag vil lide en osteoporose-relateret brud, 50 procent, hvis du er kvinde og 13 procent, hvis du er mand. Faldende østrogenproduktion efter overgangsalderen og en lavere topbenmasse for at begynde at gøre osteoporose mere udbredt hos kvinder.

Kan du tage ekstra vitamin D og calcium faktisk forhindre dig i at udvikle osteoporose? Videnskabelige undersøgelser der omhandler dette spørgsmål giver modstridende svar. For nu kan vi sige, at tilstrækkelige diætindtag af vitamin D og calcium er vigtige for knogleresundhed. Men vi forbliver uoverbeviste om, at vitamin D-kosttilskud kan forhindre osteoporose.

På den anden side, hvis du allerede har osteoporose, har du brug for D-vitamin og calciumtilskud sammen med specielle lægemidler til forebyggelse af yderligere knogletab.

Forhindrer vitamin D-tilskud andre sygdomme?

For mange år siden fandt lægerne, at vitamin D-mangel forårsagede rickets, en knoglesygdom, og at at tage vitamin D-kosttilskud forhindrede problemet. Dette var en flot, ryddelig pakke, og mange læger mente, at vi havde fuldstændig løst D-vitamin-ligningen. Enamored med dette særlige sollys-relaterede vitamin, forskere undersøgt yderligere, at finde receptorer for det i celler i hele kroppen, hvilket tyder på, at formålet kan strække sig ud over knogle sundhed. Faktisk er mangel på D-vitamin forbundet med en lang række alvorlige sygdomme, herunder forskellige former for kræft, hjertesygdom, diabetes, højt blodtryk og autoimmune sygdomme som multipel sklerose. Disse fund rejste et vigtigt spørgsmål: kunne ekstra vitamin D afværge en lang række medicinske problemer?

Svaret: vi ved det ikke. Tankevækkende forskere spørgsmålet om, hvorvidt et enkelt vitamin eller kemikalie muligvis kan forhindre en lang række sygdomme, der forekommer i hele kroppen. Men fraværet af videnskabeligt bevis har ikke dæmpet offentlighedens kærlighedsaffære med vitamin D. Spredt af mediehype og medicinsk håb bruger amerikanerne hundreder af millioner dollars om året på vitamin D-tilskud.

MERE: 10 myter om vitamintilskud

Vores konklusioner

Vi har ikke en komplet forståelse af D-vitamin. På baggrund af dagens data konkluderer vi:

  • De fleste sunde voksne har ikke brug for D-vitamintilskud.
  • Sørg for tilstrækkelig D-vitamin til den gammeldags måde med en kost, der omfatter berigede fødevarer og 10 minutters solbeskyttelse på dine arme og ben (ikke ansigt) to eller tre gange om ugen.
  • Hvis du ikke kan få tilstrækkeligt D-vitamin fra naturlige kilder, spørg din læge om et tilskud.
  • Undgå megadoser af D-vitamin, da dette kan medføre komplikationer, herunder nyresten.

Hvis du har osteoporose, skal du huske disse punkter:

  • Fordelene ved at tage vitamin D-tilskud (med calcium og andre osteoporose-lægemidler) opvejer de mulige risici.
  • Husk at rygning, overdreven forbrug af alkohol og manglende motion reducerer knogletætheden og gør osteoporose værre.
  • Øvelse, især modstandstræning, kan forhindre knogletab og øge knogletætheden.

VIDEO: Forbindelse mellem vitamin D og benfornyelse

Populært emne.