Overraskende Skin Insights From a Shrink, en GYN og en gastroenterolog

Overraskende Skin Insights From a Shrink, en GYN og en gastroenterolog
Overraskende Skin Insights From a Shrink, en GYN og en gastroenterolog
Anonim

På nuværende tidspunkt er du sandsynligvis ret bekendt med klassisk hudlæge rådgivning: Brug solcreme dagligt, ryd og fugt din hud, og vælg ikke den zit! Men i stigende grad specialister fra andre områder af medicin bringer deres unikke, videnskabsinformerede perspektiver til hudplejeverdenen. Fra gastroenterologi til gynækologi, her er hvad andre eksperter kan lære dig om din hud. Hvad en gastroenterolog ved:Dine fordøjelseskanalen beskytter huden. Probiotika er rige på proteiner, vitaminer, mineraler og kulhydrater, som stabiliserer hudens immunsystem og hjælper med at beskytte mod miljøangreb, siger New York gastroenterolog Roshini Raj, som medfødte Tula-hudplejen, der bruger probiotisk teknologi. "Aktuel brug af probiotika har vist sig at stimulere hudens beskyttelsesmekanisme, balancere" gode "bakterier i huden, beskytte UV-beskadigelse og forbedre elasticitet og kollagenproduktion," forklarer hun. For at få dine probiotika internt også, spis gærede fødevarer som kefir, kimchi og miso, eller prøv det mejerifrie, veganske og kosher GoodBelly probiotiske, anbefaler Dr. Raj. Hvad en gynækolog ved:Hormoner aldrer hud. Østrogen toppe i vores 20'ere og derefter langsomt falder i løbet af de næste par årtier, hvilket får hver kvinde til at alder hormonalt med tekstur og klarhed ændringer. "Faldende østrogen resulterer i tab af kollagen i vores hud og udseendet af fine linjer og rynker", forklarer gynækolog Rebecca Booth, en medstifter af VENeffect hudpleje, der implementerer naturlige plantefytoøstrogener for at forbedre hudens elasticitet. Ingredienser er inspireret af planternes reproduktive vitalitet. Ved at stabilisere niveauer siger Dr. Booth, at den sunde glød af huden ved højeste hormonbalance kan genoprettes og bevares.

Image
Image

Hvad en psykiater ved:Stress gør huden mere følsom. Følelse ubemærket ved din morgen pendle eller det argument med din beau? Den efterfølgende frigivelse af "stresshormonerne", der kaldes cortisol og adrenalin i din krop, er beregnet til at hjælpe med at forberede vitale organer, mens du flyver fra fare. "Men i så fald ender disse hormoner med at omdirigere blod væk fra din hud … på lang sigt kan din hud blive mere gennemtrængelig og følsom over for faktorer som vejr og makeup", siger psykiater Josie Howard, en rådgivende læge til Simple Skincare at gør et udvalg af klud, rensemidler, fugtighedscreme og øjencremer blid nok til lige stresset, sensibiliseret hud.

Image
Image

Hvad en internist ved:Genetik bestemmer, om du er en rynker eller en sagger. Austin internist Ruthie Harper bruger en kindprøve-DNA-test til at studere dine SNIPS (single-nucleotide polymorphisms), som er 15 genetiske markører, der afslører hudens prædisponering til alder i fem kategorier: kollagendannelse, sol- og antioxidantbeskyttelse, glykation og inflammationskontrol. Resultater kan hjælpe dig med at lære, om din hud vil gøre ting som solstråle, rynke, sag eller støde på rosacea med alderen. (Et mindre videnskabeligt, men ikke-cost-alternativ? Se på dine forældre!) "Du kan så fokusere din anti-aging-tilgang til at behandle, hvad du er udsat for - og ideelt set kan du begynde at gøre det forebyggende", siger Dr. Harper, der grundlagde SkinShift-serien af anti-aging-produkter, der omhandler ovennævnte største bekymringer.

Populært emne.