neuropatier

neuropatier
neuropatier
Anonim

I nogle situationer er tinning god. Men i andre kan en lille prikken forårsage mange problemer. Nemhed og smerter i nerverne - primært i hænder, ansigt og fødder - kaldes neuropatier. De er normalt forbundet med en prikkende fornemmelse, der føles som om du har ramt din sjove knogle, eller dine ben er faldet i søvn. Denne pin-and-nåle følelse kommer fra en funktionsfejl i dine nerver, enten perifere nerver, som dem i din fødder og hænder. Eller det kunne være centrale, som din rygmarv. Tænk på dine nerver som elektriske kabler dækket af beskyttende kapper. Når noget får skeden til at presse, sætter det pres på de indvendige ledninger og kabler. Denne forstyrrelse af messaging ("conducting electricity") forårsager nerverne at kortslutte, hvilket giver dig ting. Hvad forårsager forstyrrelsen? Mange ting, såsom kemoterapi, diabetes eller ernæringsmæssige mangel. QUIZ: Hvor sund har du det? Hvis du ikke bryder cyklen, kan du opleve en dominoeffekt. Smerten kan forværre og til sidst blive svækkende. Følelsesløshed kan også betyde, at du er mere udsat for infektioner. Tænk på det. Hvis du skærer din fod på en snegle og ikke føler det, kan du lade klippet blive beskidt og inficeret. Nyopatier kan også føre til blære og tarmsmerter, følelsesløshed og kløe. Lyder frygtelig. OK nok med downers. På den positive side kan du hjælpe med at forbedre symptomerne med motion, undgå brugte røg og følge de generelle retningslinjer for sund levevis. Her er nogle specifikke taktikker:

  • Hvis du føler følelsesløshed i forskellige kropsdele, må du ikke antage, at det er dit eneste symptom. Neuropatier er et tegn på, at der sker noget andet i din krop. Du skal bruge en test (som for diabetes) for at finde årsagen til det. En læge kan ordinere medicin, der kan hjælpe med at lindre smerter. Dette omfatter anti-beslaglægemidler og nogle klasser af antidepressiva.
  • Hvis du har neuropati, kan du styrke den omgivende kappe for at forbedre meddelelserne, der rejser fra hjernen til dine lemmer. De bedste vitaminer til styrkelse af kappen er B12, B6 og folsyre. Det skal tage flere måneder at regenerere denne beskyttende beklædning. Liposyre (300 mg) plus acetyl-L-carnitin (1.000 mg to gange dagligt) er normalt også nyttigt for nervesmerter.
  • Nerverne har skeder på dem, som pølse hylstre. En ekstrem tilgang er at have kirurgi, der skærer skeden for at frigøre nervekomprimeringen. Se en læge for at finde ud af om du er kandidat. Lægen vil trykke på dine nerver for at se om det genskabe symptomerne.
  • Det er vigtigt at beskytte dine fødder og hænder, når du stadig diagnostiserer problemet. Dette vil reducere din risiko for at udvikle (og ikke detektere) infektioner. Havearbejde? Brug dine handsker. Omkring stranden skal du holde dine sandaler eller vandsko på. Hold aldrig dine fødder eller hænder på steder, du vil ikke have dine børn til at gå. Endelig arbejde med at kontrollere dit blodsukker. Diabetes er en vigtig årsag til neuropatier.

MERE: Øvelse til at kontrollere diabetes

Populært emne.