Seks skønhedsproblemer, der signalerer sundhedsproblemer

Seks skønhedsproblemer, der signalerer sundhedsproblemer
Seks skønhedsproblemer, der signalerer sundhedsproblemer
Anonim

Det kan virke som et frizz-angreb inden en jobsamtale eller bløde øjne morgenen efter sennat margaritas er verdens ende, men i det mindste betyder de ikke nogen alvorlige sundhedsmæssige bekymringer.

Der er andre snigende skønhedsproblemer, der måske forsøger at fortælle dig noget.

"Din hud, hår og negle er en afspejling af, hvad der foregår internt i din krop," siger Neil Sadick, M.D., klinisk professor i dermatologi på Weill Cornell Medical College i New York City. Her er hvordan man ved, om almindelige skønhedsproblemer, som f.eks. Kæmper for svær acne, en irriterende tør patch eller gule negle, kaster dig ind i en mere alvorlig sundhedsmæssig bekymring.

Skønhedsproblem: En hudfarvet vækst nær din negle, der ligner en vorte. Det vil bare ikke. Gå. Væk!

Standard vorter, der forårsages af humant papillomavirus (HPV), vender ofte tilbage, så det kan være nødvendigt at gentage OTC-behandlinger (som typisk omfatter okklusion, salicylsyre eller frysning med flydende dimethylether). "Hvis væksten ser ud til det samme efter to måneders behandling, så skal du se din læge," foreslår Jeanine Downie, M.D., direktør for Image Dermatology i Montclair, New Jersey. Du kan få brug for en in-office-version af kryokirurgi - som giver en stærkere dosis flydende nitrogen eller carbondioxid - eller væksten er måske ikke en vrat.

Mulige sundhedsmæssige bekymringer: Squamouscellekarcinom, en af de tre mest almindelige former for hudkræft, som typisk udvikler sig på dele af kroppen, der ofte udsættes for UV-lys, herunder ansigt, ører, bryst og hænder, forklarer Bruce Katz, MD, professor i klinisk dermatologi hos Mount Sinai i NYC.

Din læge vil sandsynligvis tage et nærmere kig på en mistænkelig vækst ved hjælp af et forstørrelsesområde til at bestemme uregelmæssige kanter, farve, tekstur eller størrelse. Hvis uregelmæssigheder er synlige, kan der være behov for biopsi. Hele væksten eller den lille prøve undersøges for ethvert tegn på kræft. Hvis resultaterne kommer tilbage positivt, vil din læge foreslå forskellige former for fjernelse. En fælles teknik er Mohs kirurgi, hvor lægen barberer super tynde lag af hud en ad gangen og kontrollerer hver under et mikroskop til kræft, indtil kun friske celler er til stede.

Skønhedsproblem: En tør patch nær din læbe, der ikke forsvinder, uanset hvor meget fugtighedscreme du slather på. I en perfekt verden fornyer din hud sig selv hver 28. dag. Eksponering for ekstreme miljøforhold som kolde temperaturer og vind samt naturlig hudforbrænding kan bremse denne proces ned. Det betyder, at det kan tage en måned eller længere for overfladiske hudceller at naturligt flake off og nye, smidige celler for at gøre deres vej til overfladen. Hvis du har pletter af tør hud, der holder længere end normalt, eller er smertefulde, kløende, skællende eller skiftende form, bør du se din læge.

Mulige sundhedsmæssige bekymringer: Actinisk keratose (AK), en forkræftlæsion, der kan blive et pladecellecarcinom, hvis det ikke behandles.

Fordi huden omkring dette område har en høj mængde blodgennemstrømning, øges muligheden for at sprede sig til tilstødende sunde hudceller og tidlig påvisning af kræftfremkaldende vækst og behandling er afgørende, konstaterer Dr. Sadick. Mens Mohs kirurgi kan være nødvendig for at fjerne en AK læsion, hvis den er lille og kun indlejret i det øverste lag af huden, kan din læge foreslå anvendelse af 5-flourouracil. Denne topiske kemoterapi creme stopper væksten af beskadigede cancerceller, der ligner intravenøs kemoterapi. Efter flere uger af rødhed og flakning af huden - og muligvis endda et divot-ser hul - helbreder området normalt.

Skønhedsproblem: Dine negle er gule overalt, har forskellige indvendige størrelser eller løfter væk fra underliggende hud. (Yikes!)

Da dine hænder er i konstant kontakt med omverdenen (og alt snavs, bakterier og gok, der følger med det), er det ikke overraskende, at negleproblemer udgør omkring 10 procent af alle dermatologiske problemer, finder American Dermatology Academy. Svampeinfektioner (aka onychomycosis) er mest almindelige - de tegner sig for omkring halvdelen af alle sømforstyrrelser. De mest almindelige tegn: konstant revner og sprøde negle. Hvordan er det for skræmmende: Svampe kan låses op til livløse objekter - de indlysende bliver salon manicure værktøjer, men også ting som gym yoga måtter eller skabsrum brusere-gør det nemt at fange. Go-to RX er receptpligtig styrke Lamisil, eller en oral antifungal medicin, der slår infektionen udefra. Selvom en neglesvamp ikke er noget at tabe sove over, er der en vasketøjsliste over medicinske tilstande, der forårsager vedvarende sømproblemer.

Mulige sundhedsmæssige bekymringer: En mærkbar gul farvetone, der er langt strengere end den lidt off farve, der opstår efter at have båret en mørk poleret i nogle uger, sammen med langsom vækst og fortykkelse, kan være et resultat af en respiratorisk sygdom som kronisk bronkitis. Depression i neglene - fra svage dips til dybe riller - kan være tegn på psoriasis, diabetes, hjerte-kar-sygdom eller anæmi. Bemærk, at dine negle senge løfter eller løsner fra huden i nærheden af kanterne? Din læge kan kontrollere, om du lider af en skjoldbruskkirtel eller en bakterieinfektion.

"Typiske problemer opstår på negle, når sundhedsproblemer er i et mere avanceret stadium," forklarer Dr. Sadick."Det er dog muligt, at de kan være et præsentationsskilt, der giver dig mulighed for at behandle de underliggende sundhedsmæssige bekymringer." Husk, selvom nogen af disse sygdomme bliver behandlet, kan dine negle kræve et år at komme fuldt ud, da fingernegler normalt vokse omkring 0,1 millimeter om dagen.

Skønhedsproblem: Inflammede tandkød eller overdreven blødning efter børstning og tandtråd.

Disse smertefulde symptomer kan være advarselssignaler for tandkødsbetændelse, det tidlige stadium af tyggesygdom. Hvis det bliver ubehandlet, kan tyggegummi sygdom blive den mere alvorlige parodontitis (bogstavelig talt betyder "betændelse omkring tænderne"). Gum sygdom er typisk forårsaget af subpar børstning og flossing vaner, der tillader plaque-en tyk opbygning af bakterier-at holde sig til tænderne, som derefter inflames de omgivende tandkød. Men hvad der foregår i munden siger meget om dit helbred og skønhed. Symptomer som blødning eller hævede tandkød, dårlig ånde eller ømhed i munden kan give indsigt i større problemer i kroppen.

Mulige sundhedsmæssige bekymringer: Tygge på dette: Læger forbinder tyggesygdomme med indre kropsspørgsmål som tynde hår, hjerteproblemer, åndedrætsproblemer, diabetes, kræft og Alzheimers sygdom.

"Ikke at tage sig af ens tænder kan have skadelige og endda fatale resultater," siger Thomas Connelly, D.D.S., en kosmetisk tandlæge i NYC. Han siger, at problemer som langvarig hævelse eller blødning i tandkødet bør behandles på samme måde som du ville have en anden form for sundhedsproblem. "En person ville ikke ignorere en vedvarende kold eller langvarig skarp smerte i deres bryst eller arme og ben, så det er lige så vigtigt at behandle munden med den samme følelse af opmærksomhed og hensyn."

Heldigvis kan sunde tænder være bare en Starbucks væk. Drikke grøn te dagligt kan fremme sunde tandkød. En undersøgelse, der omfattede 940 mænd i alderen 49-59 år, der drak den potente polyphenol-laden bryg med jævne mellemrum, havde overlegen periodontal sundhed end dem, der smuttede på mindre forskning i Journal of Periodontology rapporter. "Periodontal sygdom er ikke kun forårsaget af bakterier, men vores immunsystem ødelægger sundt tyggegummi og knoglevæv under forsøg på at dræbe bakterier," forklarer Dr. Connelly. "Denne undersøgelse viser, at antioxidantkatechinen, der findes i grøn te, hjælper med at reducere betændelse og kan derfor reducere den samlede skade forårsaget af immunsystemets reaktion på de nuværende bakterier."

VÆLG VIDEO: En gennemgang af Human Papilloma Virus (HPV)

Skønhedsproblem: Overdreven udtynding og tab af hår - til det punkt, at du ser mere hovedbund end tråde.

At komme til roden af hårtab kan få dig lyst til at trække dit hår ud. "Det kan være genetisk, men mange andre faktorer, herunder kost, hormoner, der tager medicin som beta-blokkere for højt blodtryk, såvel som ekstrem stress kan spille en rolle," siger Dr. Sadick. En meget stressende begivenhed, der opstod flere måneder før du begynder at lægge mærke til forsvindende tråde, kan også være synderen. Årsagen: Din hårvækstcyklus består af tre dele. Anagentrinnet (aka vækststadiet) varer i to til otte år; den mellemliggende catagen fase sker i to til fire uger; og telogenet, der kaldes shedding-cyklen, kan fortsætte i to til fire måneder. Og siden skuringen i løbet af det afsluttende skæbningsstadium er som navnet antyder, helt normalt, skal ca. 50 til 100 hår komme op i din hårbørste og bruser afløb hver dag. Men hvis du begynder at lægge mærke til pludselige eller vedvarende hårtab eller udtynding, skal du kontakte din læge, og ikke bare nævne det i forbifarten til din stylist næste gang du får en trim.

Mulige sundhedsmæssige bekymringer: Diabetes, cøliaki, immunforstyrrelser som lupus eller hormonel ubalance som de relaterede til skjoldbruskkirtlen og en stigning i testosteron eller polycystisk ovariesyndrom (PCOS).

Brug hår som et barometer for hvad der sker - eller hvad du lægger i - din krop er ikke ny. At tage hårprøver er almindelig praksis for narkotiketest, da mange stoffer i blodbanen gør deres vej til tråde. Fordi håret lækker på hovedet, inden du går gennem alle tre vækstfaser, afspejler dit hår dine kost-, sundheds- og livsstilsvalg fra flere måneder siden.

"Sundhedsbetingelser kan forårsage betændelse og hormonal manipulation og derfor forstyrre hårvækstcyklusen," siger Dr. Sadick. "Det er ekstremt vigtigt at behandle den underliggende lidelse eller årsag ved at tage den korrekte medicin eller ændre livsstilsændringer som anvist af din læge." Andre potentielle hårhjælpere: Undgå de fem fødevarekriminaliteter. Spis en sund kost, der omfatter protein, byggestenen af hår, kontroller for ernæringsmæssige allergier som cøliaki og ophør med at tage visse lægemidler, der angiver hårtab som en bivirkning (selvfølgelig kun hvis du får det grønne lys af din doc). Så sid dig stramt og vent på de tre til seks måneder, det kan tage for at se tegn på ny vækst.

SE VIDEO: Hvorfor vorter formular Skønhedsproblem: Alvorlig acne, en stigning i hårvækst på unormale steder som din overlæbe, side af dit ansigt og på brystet, samt mærkbart tyndere hår (plus du har inkonsekvente perioder og vægtforøgelse).

At have et par udbrud af dårlige breakouts eller en plettet menstruationscyklus må ikke vække bekymring, men oplever tre eller flere af de ovennævnte symptomer konsekvent, og det er, når du skal se din læge, siger Dr. Downie. Hun bemærker, at patienter, der kommer ind med acne eller tynder hår alene, er almindelig praksis.Anslået 40-50 millioner amerikanere lider af akne på et eller andet tidspunkt i deres liv, og omkring 30 millioner amerikanske kvinder oplever hårtab, ifølge American Academy of Dermatology.

Mulige sundhedsmæssige bekymringer: Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en tilstand, der kan forårsage, at cyster vokser i æggestokkene og stimulerer en overskydende produktion af androgen, et overvejende mandligt hormon, forklarer R. Jeffrey Chang, MD, direktør for reproduktiv endokrinologi og infertilitet ved University of California San Diego School of Medicine, i La Jolla, Californien. "Selv om årsagen til PCOS forbliver ukendt, menes det at være en arvelig lidelse," siger han.

Det er dette boost i androgenniveauer, der kan forårsage de dårlige ikke-så-smukke symptomer, der er nævnt ovenfor, herunder en stigning i talg og olieproduktion. Overskyet fører også til acne og stigning i hårvæksten i androgenfølsomme områder (i det væsentlige hvor mænd, ikke kvinder, typisk har meget hår). Hvis din læge mistænker PCOS, kan en blodprøve bekræfte unormale hormonniveauer, men det er ikke en surefire-metode, da det er muligt, at resultaterne kommer tilbage normalt. "Det sker meget, at patienter viser klare synlige tegn på hormonelle ubalancer, men deres hormonniveauer læser ikke den måde", siger Dr. Day. I disse tilfælde kan du have hormonal overfølsomhed, og din læge kan behandle de fysiske symptomer i overensstemmelse hermed.

Sammen med et besøg hos en hudlæge er det vigtigt at lave en aftale med din gynækolog for at få en ultralyd, der bruger højfrekvente lydbølger til at give et klart billede af æggestokkene, så læger kan lokalisere cyster. Hvis du er diagnosticeret med PCOS, kan din læge foreslå et oralt præventionsmiddel såvel som oral Spironolactone, der oprindeligt er designet som et diuretikum, som begge har dokumenterede anti-PCOS-kræfter.

Populært emne.