Alzheimers

Indholdsfortegnelse:

Alzheimers
Alzheimers
Anonim

Misplacerede nøgler, et glemt navn, der behøver et ekstra øjeblik at huske hvor du parkerede din bil. Det er sandsynligvis, at vi taler om afværket absentmindedness eller bare normale aldersrelaterede ændringer, ikke Alzheimers sygdom. Men når du begynder at kæmpe med opgaver, der altid har været lette - fx pludselig ikke i stand til at afbalancere checkbooken - det er mere bekymrende, siger Nancy Udelson, administrerende direktør for Alzheimers foreningens Cleveland Area Chapter.

Andre røde flag er nye problemer med ord, tale eller skrive; taber spor af datoer, årstider eller tidens forløb; pludselig bruger dårlig dømmekraft - som at glemme at bade - og trække sig ud af normale sociale aktiviteter.

På trods af at 5,1 millioner mennesker i alderen 65 år og ældre er påvirket af Alzheimers sygdom, er det ikke en "normal" del af aldring (selv om risikoen stiger med alderen). Det er en progressiv lidelse, der angriber hjernens nerveceller, forklarer Carol Steinberg, Executive Vice President for Alzheimers Foundation of America. Hjernen hos mennesker, der har Alzheimer er tilstoppet af læsioner, der danner omkring udenfor neuroner, hvilket i sidste ende ødelægger disse hjerneceller.

Wow Fact

De, der begge træner regelmæssigt og følger en middelhavsstil kost, er 59 procent mindre tilbøjelige til at udvikle symptomerne på Alzheimers, siger en Columbia University-undersøgelse end dem med en sofa-kartoffel livsstil og fedtholdige spisevaner.

Da babyboomerpopulationen bliver ældre, forventes forekomsten af Alzheimers at eksplodere, der rammer så mange som 16 millioner mennesker inden 2050, medmindre medicinske gennembrud identificerer måder at forebygge eller mere effektivt behandle sygdommen.

Hvis du har familiemedlemmer, der har lidt af Alzheimers, kan du tænke dig, om du har højere risiko, men kun sygdommens "tidlige start" -form (som påvirker personer under 65 år og står for mindre end 5 procent af alle tilfælde ) synes at have et genetisk link. Noget andet at tænke på: Det er muligt at udvikle læsionerne i hjernen, der er typiske for Alzheimers, men aldrig vise symptomerne.

Hemmeligheden til at smitte denne sygdom? Opbygge en reserve af hjerneceller gennem mentalt udfordrende aktiviteter, efter en sund kost og udøve regelmæssigt.

QUIZ: Hvor aktiv er du?

Populært emne.