Dyrk en hjerne skov for at udslette alzheimer s

Indholdsfortegnelse:

Dyrk en hjerne skov for at udslette alzheimer s
Dyrk en hjerne skov for at udslette alzheimer s
Anonim

Vi får bare de dårlige nyheder ud af vejen først: "Der er ingen måde at forebygge Alzheimers sygdom på," siger Nancy Udelson, administrerende direktør for Alzheimers Association's Cleveland Area Chapter. Før du kaster i håndklædet (og stopper med at læse ), her er den gode nyhed: Der er masser af tegn på, at hvis du holder dig aktiv, spis en sund kost med masser af antioxidanter og "gode" fedtstoffer og træne regelmæssigt, vil du ikke udvikle symptomerne. QUIZ: Hvor aktiv er du? "Vi gør autopsier på hjerner, der helt sikkert har Alzheimers, men personen manifesterede aldrig symptomerne", forklarer Paul Nussbaum, PhD, en klinisk neuropsykolog og formanden for Alzheimers forebyggelsesrådgivende råd for Alzheimers Foundation of America. Som en forklaring sammenligner han en sund, aktiv hjerne til en tykskovet jungle. Hvis din hjerne ligner Amazon, skal Alzheimers skære ned nogle få af de "træer" - også hjerneceller - symptomerne kan gå ubemærket. På den anden side, hvis dårlige livsstilsvaner har fået din hjerne til at ligne en ørkenø, med et palme her og der, vil det være en stor forskel at miste et enkelt træ.

Prøv dette

Tjek tilbudene på dit lokale samfundskursus, universitetets forlængelse eller byens videreuddannelse, og tag et kursus i noget, du altid har villet udforske, men aldrig har fået det til.

"Det er muligt at opbygge hjernereserver i barndommen og tidlig voksenliv, så senere i livet har du en" regnskov "af en hjerne", tilføjer Mark Mapstone, ph.d., fra University of Rochester Medical Center, som er spokeman for Alzheimers Foundation of America. Hvis du er godt forbi enten livsstil, er der stadig en god måde at opbygge reserver på: Gå tilbage til skolen. Jo mere uddannelse en person har, og jo mere psykisk udfordrende hans eller hendes arbejde er, jo lavere er risikoen for at udvikle symptomerne på Alzheimers, Dr. Mapstone stater. MERE: Brain Pills? Blandt de andre måder kan du tilføje nye træer til din hjerne skov for at holde det frodig og levende: Få dit spil påScrabble, krydsord, kortspil og skak er alle hjernebyggere. Du skal holde oplysninger i dit sind for at løse problemer, der opstår under sådanne spil, og intellektuelt stimulerende aktiviteter som disse ansporer hjernen til at producere nye neuroner og forbindelser mellem hjerneceller. Faktisk viste en nylig undersøgelse af voksne 75 eller ældre, at de, der spillede kort og brætspil, gjorde krydsord og læste også deres risiko for demens. Sæt med andre mennesker, og du reducerer din risiko endnu mere: Forskere i Sverige fandt, at ældre voksne, der deltog i sociale aktiviteter, reducerede risikoen for demens med næsten halvdelen. Bare sidde der"Amerikanerne har svært ved at sidde stille," siger Dr. Nussbaum. Vi fylder hvert øjeblik - for mange øjeblikke - faktisk - med passive aktiviteter som at se fjernsyn og spille videospil. Han siger at tage 30 minutter om dagen for bare at sidde (med fjernsynet!) Og tænke, bede eller meditere hjælper med at øge hjernens magt. Folk, der mediterer, styrker den venstre præfrontale cortex i hjernen, den del der er ansvarlig for hukommelsen. Hjemme ind på en hobbyLær fransk, spansk, russisk eller endda tegnsprog, hent op strikning, master den klassiske guitar eller skriv dine memoarer (du behøver ikke engang at lade nogen læse dem). Fordelen kommer fra "engagerende i noget nyt", siger Dr. Nussbaum. Hvis du ikke ønsker at opgive de hobbyer, du elsker, og at du allerede er god til, skal du bare se efter måder at gøre dine yndlingslige tidsfordele mere udfordrende. Hvis du gentager den samme aktivitet, arbejder du på autopilot og ikke bygger nye veje (eller plantning nye træer, for at bruge Dr. Nussbaums hjerne skov metafor) i din hjerne. Her er nogle ideer til at anspore din kreativitet:

  • Strikker en favoritaktivitet? Prøv at lære en ny søm hver gang imellem, og ikke bare strikke det samme tørklæde til hver person på din juleliste. Udfordre dig selv med en sweater!
  • Kan du bygge fuglehuse? Skitsere forskellige designs.
  • Skør for quiltning? Eksperimentér med forskellige mønstre.
  • Elske puslespil? Prøv at gøre en lejlighedsvis puslespil nedad, hvilket tvinger dig til at passe sammen med stykkerne sammen ved hjælp af bare figurerne.

-Af Dana Sullivan

Populært emne.