Hjernemad til at bekæmpe Alzheimers

Indholdsfortegnelse:

Hjernemad til at bekæmpe Alzheimers
Hjernemad til at bekæmpe Alzheimers
Anonim

Nogensinde undre hvor udtrykket Tykhovedet kom fra? Måske er det fordi omkring 60 procent af den menneskelige hjerne er lavet af fedt! Hjernen er også en hog: Hver gang dit hjerte slår, går 25 procent af næringsstoffer og blod fra den indsats lige til hjernen. Jo mere du kan gøre for at fremme hjernens sundhed, jo lavere er risikoen for at du udvikler symptomerne på Alzheimers.

En vel offentliggjort undersøgelse, der for nylig blev offentliggjort af forskere ved Columbia University i New York, viste, at folk, der følger den såkaldte middelhavsdiæt - en hovedsagelig plantebaseret kost, der omfatter frugt, grøntsager, nødder, bælgfrugter, skaldyr og hjerte-sundt raps og olivenolie - var i den laveste risiko for at udvikle Alzheimers sygdom.

"En hjerne-sund kost er en, der reducerer risikoen for hjertesygdomme og diabetes, tilskynder til god blodgennemstrømning til hjernen og er lav i fedt og kolesterol", siger Nancy Udelson, administrerende direktør for Alzheimers foreningens Cleveland Area Chapter.

"Jeg ville ikke blive overrasket, hvis forskerne i løbet af et par år finder endnu flere sammenhænge mellem Alzheimers og ernæring i betragtning af de dramatiske ændringer i den menneskelige kost, der har fundet sted i nyere tid", siger Paul Nussbaum, PhD, en klinisk neuropsykolog og formanden for Alzheimer's Prevention Advisory Council for Alzheimers Foundation of America.

Prøv dette

Antioxidantrige bær er nogle af naturens mirakelfødevarer. For en hurtig, lækker morgenmad, prøv denne yummy smoothie: Bland 10 ounce fedtfri yoghurt, 9 ounces appelsinsaft, en halv banan, 2 ounce friske eller frosne bær (blåbær, hindbær, brombær) og 1 spsk linfrø i en blender indtil glat.

Tag fedt, for eksempel. Ligesom "dårlige" fedtstoffer tilstopper arterier gennem hele kroppen, tæpper de også blodkarrene i din hjerne. Dr. Nussbaums nummer et forslag til at begynde at ændre din kost? "Spis ikke i din bil," siger han. Undgå fastfood med andre ord: "Det er helt forarbejdet og fuld af salt og dårlige fedtstoffer," siger Dr. Nussbaum.

QUIZ: Er du spiser for sundhed og skønhed?

Vis din diæt med disse smarte taktikker:

Fokus på sunde fedtstoffer Vi har alle været ahem, hjernevasket for at tro at alt fedt er dårligt. Men når det kommer til hjernens sundhed og reducere Alzheimers symptomer, har vi brug for omega-3 fedtsyrer, den slags, der findes i fede, kolde fisk som laks, sild, sardiner og tun. Fedtene i disse fødevarer er de mest ligner de fedtstoffer, der udgør størstedelen af hjernen. "Omega-3'er driver information fra en nervecelle til en anden," forklarer Dr. Nussbaum, der specialiserer sig i aldring og hjerne sundhed. Ud over de fedtholdige fisk kan du finde omega-3'er i hørfrø, valnødder, bønner, rapsolie og vinter squash. Hvis du tror at du ikke får nok omega-3 i din kost gennem hele fødevarer, kan du tage et fiskeolietilskud til at øge dit indtag. Tilføj dine antioxidanter Antioxidanter - nyttige stoffer, der beskytter celler mod skadelige molekyler kaldet frie radikaler - kan være nyttig i kampen mod Alzheimers ved at forhindre den giftige plak, der forårsager sygdommen i at danne. Blandt forbindelserne har forskere identificeret som nyttige, aldre hvidløgekstrakt, curcumin (findes i krydderurturmeren), melatonin (fundet i solsikkefrø og krydderier som koriander og sellerifrø), resveratrol (fundet i rødvin), ginkgo biloba-ekstrakt og grøn te.

Selvom specifikke anbefalinger om mængder af disse næringsstoffer endnu ikke er bestemt, er det helt klart smart at fylde tallerkenen med antioxidantrige helbrancher (som gavner hele din krop). Kig efter mørkhudede og grønne grøntsager som kale, spinat, broccoli og rød paprika og friske (friske eller tørrede) såsom rød druer, blåbær, brombær, jordbær og kirsebær. For eksempel, prøv en spinat salat kastet med tørrede kirsebær eller rosiner og nogle solsikkefrø til knase!

Sig dine B, C, E'er

Der er en indikation på, at E-vitamin (enten alene eller i kombination med vitamin C), vitamin B12 og folat kan være vigtigt for at nedsætte risikoen for at udvikle Alzheimers, siger Udelson. Spise hele fødevarer, der indeholder disse hjerne-sunde vitaminer, er ideelle (selv om et godt multivitamin også kan tjene som en forsikring).

  • Søg efter C i rød paprika, broccoli, blomkål, jordbær, kiwi, appelsiner og bladgrønne.
  • Berig dit E-indtag med hvedekim, jordnøddesmør og solsikkeolie.
  • Forstærk B12 med en højfiberfestet morgenmadsprodukter
  • Fyld dine folatbehov med avocado, bælgfrugter og grønne grøntsager.

MERE: Apple Pear Jicama Waldorf Salat til E-vitamin

Den mager på Alzheimers og din vægt At være overvægtig øger risikoen for at udvikle en vasketøjsliste over livstruende forhold, men det øger også din risiko for at udvikle demens (defineret som nedsat tænkning og hukommelsestab - undertiden men ikke altid forårsaget af Alzheimers) og Alzheimers sygdom. Her er nogle af de links, forskere har fundet mellem overskydende vægt og nedsat hjernefunktion:

  • At være ekstremt overvægtig (med et body mass index eller BMI, over 30) i middelalderen, giver dig dobbelt så stor sandsynlighed for at udvikle demens senere i livet.
  • At have højt blodtryk og højt kolesterol - som også er forbundet med at være overvægtige - betyder seks gange risikoen for at udvikle demens.
  • Dem, der er moderat til ekstremt overvægtige, har hjerner, der er 4 til 8 procent mindre (med hjernen skrumpende som kropsvægt stiger) end personer, der er inden for sunde vægtområder.

Nyhederne er særligt alarmerende for dem, der har størst vægt (personer med et BMI på 30 og derover): På MR-scanninger har forskere ved UCLA og University of Pittsburgh bemærket, at de områder i hjernen, der faldt mest, var frontale tidsmæssige lober, hvor højere ordens ræsonnement og dom finder sted. Hjernens dele, der er ansvarlige for opmærksomhed og beslutningstagning, til langsigtet hukommelse og til glatte bevægelser blev også påvirket.

-Af Dana Sullivan

Populært emne.