Pump op din hjerne ved at pumpe dit hjerte

Indholdsfortegnelse:

Pump op din hjerne ved at pumpe dit hjerte
Pump op din hjerne ved at pumpe dit hjerte
Anonim

Fysisk egnethed er altid en del af planen når det gælder sunde livsstilsmål, fra at tabe sig til at øge energi til at beskytte mod kardiovaskulær sygdom. Så du bør ikke være for overrasket over at lære, at det også er en stor spiller, når det gælder forebyggelse af demens.

Motion er en af de nemmere ting, vi kan gøre for at holde vores hjerner sunde, siger Mark Mapstone, PhD, fra University of Rochester Medical Center, som er talsmand for Alzheimers Foundation of America. I en nylig Columbia University undersøgelse fandt forskerne, at ældre mennesker, der udøvede, sænkede deres risiko for at udvikle symptomerne på Alzheimers sygdom med 37 procent. (De emner, der udøvede og fulgt en middelhavsstil kost var 59 procent mindre tilbøjelige til at udvikle symptomer på sygdommen.)

Gå en tur "Hver gang dit hjerte slår, går 25 procent af ilt, næringsstoffer og blod helt til hjernen", siger Paul Nussbaum, ph.d., en klinisk neuropsykolog og formanden for Alzheimers forebyggelsesråd for Alzheimer's Foundation of America. Derfor er fysisk aktivitet så vigtig, tilføjer han. Vi skal gå hver dag - kumulativt, 30 minutter om dagen. Reglen på 10.000 trin - hvilket betyder at tage 10.000 trin hver dag - er god.

"Alle skal få en skridttæller, så de kan holde styr på," siger han. Og det hele tæller: Tag trappen i stedet for elevatoren, parkering længere væk fra butikens indgang, gå ned ad gangen for at tale med nogen i stedet sende en e-mail - plus, selvfølgelig, bygge i tide til en udvidet rask tur som ofte som muligt.

QUIZ: Hvor aktiv er du?

Prøv dette

Dans en storm! At lære enhver form for dans, der involverer specifikke bevægelser, er godt for din hjerne, siger neuropsykolog Mark Mapstone, PhD. Danse som tango, ballroom dance eller square dancing kræver rumlig bevidsthed, der tager intens koncentration og udvikler nye veje i hjernen. Faktisk giver dans dig dobbelt bang for pengene: Det kræver mental gymnastik, og det er en fysisk træning.

Mere er bedre Der er ikke et magisk tal for hvor meget motion du har brug for for at forhindre indtræden af Alzheimers symptomer. Ifølge Nikos Scarmeas, den ledende efterforsker ved Columbia University-studiet, øges fordelene ved motion med mængden af fysisk aktivitet, du gør. Simpelthen sætte: Mere er bedre.

MERE: Dyrk en hjerne skov for at udslette alzheimer s

Walking er en god måde at starte på, men når du opbygger dit fitness, skal du prøve at tilføje nye aktiviteter, du nyder. Ældre voksne kan prøve vandøvelser, såsom aqua aerobic, som ofte lettere på leddene og kræver mindre balance eller tai chi, en blid, flydende form for kampsport, der også hjælper med at forbedre balancen.

Hvis balance er et problem for dig, som det kan være for mange ældre voksne, skal du huske disse tips, når du træner:

  • Udøve inden for rækkevidde af en grab bar, jernbane eller robust møbel, der kan støtte dig.
  • Hvis du har problemer med at stå eller stå op, skal du prøve at træne i sengen i stedet for på gulvet eller i en øvelsesmåtte.
  • Træn altid i et sikkert miljø; undgå glatte gulve, dårlig belysning, smid tæpper og andre potentielle farer.

Populært emne.