Hjælp til en tilbage, der er ude af whack

Indholdsfortegnelse:

Hjælp til en tilbage, der er ude af whack
Hjælp til en tilbage, der er ude af whack
Anonim

Vores ryg er virkelig en fantastisk teknik. For en ting er vores rygsøjle en struktur bestående af 33 knogler kaldet hvirvler, der støtter hele vores krop.

Næsten hver eneste bevægelse, vi laver, har en tilsvarende virkning i vores rygsøjle. Ikke kun det, men vores spinale knogler er forbundet med en utrolig kompleks vej af nerver, såvel som muskler, ledbånd, skiver og led.

Det er ikke overraskende, at det regner med, hvor smerte kommer fra i dette meget indviklede stykke anatomi, ofte til en hel del gæt. Selv med røntgenbilleder og MR'er (magnetisk resonansbilleddannelse, der bruger radiobølger og magneter til at skabe tværsnit), "85 procent af tiden er det svært at finde en præcis årsag til rygsmerter", siger Daniel Mazanec, MD, associerede direktør for Center for Spine Health på Cleveland Clinic og en medicinsk akupunktør.

Prøv dette

Stimulere din kerne: Lig fladt på ryggen med knæene bøjet. Placer dine tommelfinger på bunden af din flydende ribben og dine indeksfingre på toppen af dine hofter. Inhalere og føle rummet udvide; Udånd og kraftigt skub al luften ud af lungerne, koncentrere dig om at bruge din mavemuskler til at skubbe din navle tilbage til ryggen. Som du gør dette, vil du mærke mellemrummet mellem din tommelfingre og forefingers kontrakt. Hold spændingen (navlen til rygsøjlen) for et tal på 10 sekunder. Inhalér, ånder ud og gentag fem til 10 gange, to gange om dagen.

Nogle af de største årsager til rygsmerter, såsom blødt vævsskader (muskelskade eller ligamentforstøvninger / stammer), kan ikke ses i en MR eller X-ray. Og de ting der kan være afbildet, såsom led, skiver, knogler og nerver, fortæl ikke altid hele historien.

For eksempel, selvom MR viser en abnormitet, kan det ikke være, hvad der forårsager smerten. Mindre almindelige årsager til rygsmerter skyldes rygsmerter, primært relateret til diskproblemer, knoglesporer fra arthritis eller en kombination af begge; disse påvirker omkring 5 til 10 procent af befolkningen.

Mens årsagen til rygsmerter kan forblive et mysterium, kan en kvalificeret læge eller fysioterapeut for eksempel stadig udarbejde en vellykket behandlings- og forebyggelsesplan. Under hensyntagen til dine symptomer, nuværende sundhed, kost, aktivitetsniveau og medicinsk historie, vil din læge skræddersy en plan til dig.

De endnu bedre nyheder: Uanset hvad der forårsager din rygsøjle til smerte, 99 procent af mennesker gør ikke har brug for kirurgi for at fjerne deres rygsmerter, siger Dr. Mazanec.

QUIZ: Hvor sundt har du det?

Almindelige årsager til rygsmerter Livsstil spiller en stor rolle i rygskader. Hovedfaktorer er:

 • Vægt. At være overvægtig er en stor udløser. Dine diske - det gelélignende væv, der dækker knoglerne på din rygsøjle - gør et ægte slag, takket være det overskydende vægt, der skaber konstant pres på dem. Generelt har personer med et legemsindeks på 30 eller derover størst risiko for at udvikle rygsmerter på grund af ekstravægt. Graviditet vægtforøgelse, som er ujævnt fordelt, kan også gøre et rigtigt tal på ryggen. (Hvis du er gravid, skal du gøre din baby og din ryg en tjeneste og holde sig inden for de anbefalede retningslinjer for vægtforøgelse.) For overvægtige folk, der omfatter regelmæssig motion (se nedenfor) og sunde spisevaner kan reducere antallet på skalaen og følgelig din rygsmerter.
 • Inaktivitet. Hvis du ikke bevæger din krop, vil du gå op i vægten og svække ryggen og bukemusklerne, kendt som din kerne. En svag kerne kan lægge utrolig belastning på ryggen. Ved at styrke det lægger du mindre pres på ryggen.
 • Arbejdsfarer. Vi taler ikke om højvindueskiver! At sidde ved et skrivebord i otte timer om dagen (især med dårlig kropsholdning) er en af de værste ting for din ryg, fordi det lægger ekstra pres på dine diske, siger Dr. Mazanec.
 • Overforbrug. Aktive mennesker har også masser af tilbageproblemer. Hvis du er en løber, kan forreste ben måske blive stærkere end ryggen, eller dine ben kan være stærke, men din kerne kan være relativt svag. Over tid påvirker disse muskel ubalancer måden dit bækken klipper frem og tilbage, når du løber. Til sidst kan det føre til fejljustering og smerte. Bundlinjen: Alle sportsgrene og træningsproblemer kommer med overforbrugsrisici. Uanset hvad du gør, kan kerneforstærkende øvelser (som Pilates) hjælpe dig med at afbalancere din fleksibilitet og muskelstyrke og dermed beskytte ryggen.
 • Rygning. "Det er ikke en velkendt risikofaktor, men det er en stor," siger Dr. Mazanec. Dine gelélignende diske er i høj grad lavet af væske og begynder naturligvis at tabe væske, når du alder. Nikotinen i cigaretter fremskynder denne proces, fordi det får blodkarrene til at blive indsnævret, hvilket i sidste ende sulter dine skiver af næringsstoffer.
 • Alder. Vi taler om det enkle slid på dine diske og led, der opstår over tid. Svage ben fra aldersrelaterede tilstande som osteoporose er også en faktor.
 • Stress. Mange mennesker holder spændinger i nakken og over ryggen, hvilket kan forårsage rygsmerter. "Det er klart, at der er en sind-kropsforbindelse med nogle rygsmerter," siger Dr. Mazanec. Når han og hans kolleger har mistanke om, at stress spiller en vigtig rolle i smerten, anbefaler de behandlinger som akupunktur og biofeedback for at hjælpe en patient med at lære at slappe af de spændte muskler.

MERE: Din krop, dit stress

Farvel, rygsmerter Behandling for rygsmerter varierer meget.For akutte blændinger (rygsmerter, der synes at komme ud af ingenting, der ikke er et resultat af et traume som en bilulykke), er din bedste handlingsplan:

 • Hvil i de første 24 til 48 timer, mens du lægger en ispakning på det berørte område for at reducere inflammation. Ansøg om 10 til 20 minutter (afhængigt af hvad der er behageligt), og tag ispakningen i 10 til 20 minutter og gentag.
 • Prøv over-the-counter (OTC) smertestillende midler. Acetaminophen virker også for rygsmerter som ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAID'er), herunder naproxen og ibuprofen, siger Dr. Mazanec. Fordi risikoen for NSAIDs (maveforstyrrelse og blødning) stiger med alderen, er acetaminophen et sikrere valg for ældre voksne og dem med en historie med mavesår. Acetaminophen er også den eneste smertestillende OTC-godkendt til gravide kvinder. Før du tager smertelindring, skal du altid kontakte din læge først for at se om mulige interaktioner med lægemidler, du måske allerede har taget. Dr. Mazanec anbefaler også capsaicin creme (lavet af hot peppers og tilgængelig uden recept) for at lindre rygsmerter. Det bør anvendes på det smertefulde område tre til fire gange dagligt. Han anbefaler at vaske dine hænder omhyggeligt bagefter, fordi det kan brænde ved et uheld børstet i øjnene.
 • Kom i gang så hurtigt som muligt. "Det værste råd er at gå i seng i en uge. Langvarig sengeluft afviger og svækker dig mere, "siger Dr. Mazanec. Efter den første dag eller to hvile, start med forsigtig bevægelse og strækning, og arbejd derefter op til din sædvanlige rutine. (Og hvis du ikke har en, start! Din ryg vil takke dig.)

Kroniske rygsmerter Hvis det efter nogle få uger ikke løser de grundlæggende skridt, der er beskrevet ovenfor, kan det være på tide at søge medicinsk behandling. At se en læge, der er uddannet osteopat, er et godt sted at starte. Mange osteopatiske læger bruger mild rygbehandling, hvilket indebærer at finde vertebraen, der er ude af balance, og ved at bruge teknikker til at flytte den tilbage, hvor den skal være.

Når hvirvler er ude af justering, kører en kompliceret begivenhedssituation ind, herunder nerver, der sender signaler for at holde musklerne stramme og i krampe. Fredrick Wilson, DO, direktør for Solon Cleveland Clinic Center for Spine Health, overvåger patienter med en lang række rygsmerter. Han siger, at han ofte er i stand til at rette årsagerne til mange typer rygsmerter ved hjælp af denne type spinal manipulation, og at patienterne kan begynde at føle sig bedre straks efter manipulation.

På samme måde manipulerer kiropraktorer hvirvlerne og bruger generelt det, der kaldes en højhastighedstakt med lav amplitude, hvilket gør knoglerne til at føle, at de "krakker".

Dr. Wilson er ikke imod kiropraktikpleje, hvilket utvivlsomt hjælper mange mennesker med rygsmerter. Men han fokuserer på de teknikker han lærte som en osteopatisk læge; nogle af disse teknikker overlapper med hvad kiropraktorer gør, og andre er forskellige, siger han.

Akupunktur er i mellemtiden en helt anden tilgang til behandling af rygsmerter, der er utroligt effektiv for nogle mennesker. "Nålerne forårsager en endorfin frigivelse og midlertidigt ændre områder i hjernen, der beskæftiger sig med smerte opfattelse," siger Dr. Mazanec, der praktiserer en blanding af kinesiske og vestlige teknikker (fælles for akupunktører). "Når en patient ser mig til akupunktur, har de sandsynligvis svigtet traditionelle teknikker - selvom det er ideelt at akupunktur er at opretholde helbred, i modsætning til at vente på et alvorligt problem at udvikle." Det er aldrig en dårlig idé at se en certificeret akupunktør, men hvis din ryg har flakket op, er det absolut værd at prøve.

Holde fremtidige blændinger i bugten En af nøglerne til at håndtere rygsmerter er at komme i gang så hurtigt som muligt og så meget som du kan tolerere. En episode af rygsmerter kan være et rigtigt vågneopkald. Her er et par tips til at forhindre den næste opblussen.

 • Sid ret op. Din mor havde ret: Du skal ikke slæbe! Vær meget opmærksom på hvordan du sidder, når du arbejder, læser, kører, spiser og ser fjernsyn, og tænk på at engagere din kerne, slappe af dine skuldre og holde kroppen i overensstemmelse. Hvis du sidder ved et skrivebord i en stor del af din dag, skal du komme op og gå og strække ryggen i forlængelse (forsigtigt slippe dine skuldre og bukke ryggen) et par gange hver time, siger Barb Domsic, PT, den kliniske leder af sports sundhed og ortopædiske på Cleveland Clinic, Solon.
 • Styrker din kerne. Pilates er en af de bedste kerneforstærkende teknikker rundt. Forstærkning af dine abdominale muskler vil lægge pres på ryggen og gøre ryggen mere stabil. Se efter et Pilates-studie eller et motionscenter, der tilbyder klasser undervist af certificerede instruktører. Pilates DVD'er er gode, hvis teknikken er god. Svømning og gruppe cykling klasser hjælper også med at styrke din kerne. Videosegmenter på Pilates, kerneforstærkning og yoga til smerter i rygsmerter med 360-5.com eksperter ses på 360-5.com.
 • Opvarmning. Før du træner kraftigt, varme op kolde muskler, siger Dr. Wilson. "Varmere muskler kan absorbere mere chok," siger han. Gå langsomt eller jog langsomt i et par minutter, eller prøv nogle lette opvarmningsstrækninger (blide sidebøjninger og forlængelser) før kardio øvelse eller løftevægte.
 • Øv maven tid. For at lade ryggen slappe af efter en aktivitet, der kræver en masse bøjning, ligge tilbøjelig til at ligge (fladt på maven) med hænderne nede på dine sider og ansigtet vender til den ene side, anbefaler Domsic. Du kan også langsomt skubbe dig selv op på albuerne. Dette hjælper med at opretholde den normale kurve af din ryg (hvilket dagligliv forsøger sit bedste for at vende).

-af Judi Ketteler

Populært emne.