Rygsmerte

Indholdsfortegnelse:

Rygsmerte
Rygsmerte
Anonim

Det er nemt at tage vores tilbage for givet, indtil det kræver vores opmærksomhed. Når alting er fint, tænker vi ikke på vores hårdtarbejdende rygsøjle. Men når vores ryg gør ondt - kan det virkelig gøre ondt. Som når du bøjer dig ned for at sætte på dine sko en morgen og du pludselig føler en skarp twinge og ikke kan stå op igen. (Owwww!) Eller måske har du at gøre med en mild, skælende rygsmerter, der kommer og går, men er stadig en ægte gener.

Hvad forårsager rygsmerter? Der er de oplagte ting, fra dårlig kropsholdning, stress og overvægt til muskel- og ligamentstamme og udbulning eller hernierede spinalskiver. Men du kan blive overrasket over at vide, at spise en fed fedt, sukker kost og rygning (ja rygning) kan også udløse problemer, siger Daniel Mazanec, MD, associerede direktør for Center for Spine Health på Cleveland Clinic.

QUIZ: Hvor sundt har du det?

Wow Fact

Når du ser på alle typer og årsager til smerte, er rygsmerter den mest almindelige type rapporteret (efterfulgt af hovedpine og nakkesmerter) og den første årsag til handicap og / eller savnede arbejdsdage for personer under 40 år.

En pludselig opblussen af rygsmerter, der varer et par dage til et par uger, betragtes som en akut episode, mens smerte, der fortsætter i tre måneder eller mere, er mærket kronisk. I begge tilfælde kan niveauet af smerte variere fra mild til svær.

Uanset hvad er rygsmerter ikke noget, som du skal grin og bære, siger Dr. Mazanec. Faktisk, selvom du har strukturelle problemer med ryggen (såsom spinal stenose eller skoliose), kan du tage skridt til at reducere din smerte og forhindre endda at komme tilbage.

Din bedste indsats for en sund ryg: Leve en aktiv livsstil, der giver dig mulighed for at udvikle en stærk kerne, reducere mængden af inflammatoriske fødevarer, du spiser (se The Healthy Back Diet) og tage skridt til at styre stressorer i dit liv.

Populært emne.