Dit sind: sunde tilgange til behandling af depression

Indholdsfortegnelse:

Dit sind: sunde tilgange til behandling af depression
Dit sind: sunde tilgange til behandling af depression
Anonim

Livet hænder os alle op- og nedture. Men depression er mere end bare at føle sig lav, fordi noget ikke gik i vejen. Det er vedvarende, løbende - og genvinder. Depression tager mange former og kan bringes på grund af en række årsager. For eksempel udløses sæsonbetinget affektiv lidelse (SAD) ved mangel på sollys og kan reagere på lysbehandling; reaktiv depression kan forekomme som reaktion på en traumatisk hændelse eller sygdom; visse former for depression synes at have et genetisk link.

Blandt dem, der lider af det, varierer depression i sværhedsgraden såvel som i symptomer, som spænder vidt fra søvnløshed til overdreven søvn, fra at overspise til manglende appetit, og som også kan omfatte skyldfølelser, værdiløshed og / eller hjælpeløshed; følelser af håbløshed og / eller pessimisme; irritabilitet; rastløshed; tab af interesse i aktiviteter eller hobbyer, der engang var behagelige; vedvarende smerter eller smerter, hovedpine, kramper eller fordøjelsesproblemer, der ikke lette selv med behandling; og vedholdende følelser af sorg, angst og / eller "tomhed".

Prøv dette

Tag en yogaklasse til at opleve humørløftende fordele og en følelse af velkommen og støtte. Lyt især til den typiske åbningshilsen for en yogaklasse: namaste - som er løst oversat som "Jeg respekterer ånden i dig." Lad dig selv føle sig værdsat for at være der!

En ubalance i hjernekemikalier Ligegyldigt hvor alvorligt eller hvad symptomerne, alle former for depression har et fælles træk: ubalancer i hjernekemikalier, der kaldes neurotransmittere - især serotonin (som ud over at påvirke dit humør er bundet til søvn, appetit og overordnet metabolisme) og dopamin (som er forbundet med følelser af belønning og fornøjelse).

Mange af de nyere antidepressive lægemidler er rettet mod at hæve din hjernes niveauer af en af disse forbindelser. Medicin er et effektivt behandlingsforløb, men det er ikke det eneste - og afhængigt af din situation kan din mentale sundhedsudbyder anbefale andre tilgange eller en kombination af flere.

QUIZ: Hvor glad er du?

Tal om det Blandt de dokumenterede terapier til depression er dem, der hjælper dig med at dele dine følelser med andre - enten med en trænet terapeut eller i en struktureret gruppeindstilling. "Taler om dine følelser til en, der kan forstå, du kan gøre en stor forskel i din behandlingsproces," siger Michael McKee, ph.d., en klinisk psykolog ved Cleveland Clinic's Department of Psychiatry and Psychology.

Kognitiv adfærdsterapi ("talk" -terapi): Denne en-til-en-kommunikation mellem dig og en terapeut er en form for psykoterapi, der bruges til at hjælpe dig med at udtrykke og løse problemer på en måde, der hjælper dig med at ændre negative tankemønstre og opbygge en positiv mental udsigter. Flere studier har vist, at hvis du arbejder med en erfaren terapeut, kan kognitiv adfærdsterapi være lige så vellykket i behandling af depression som medicin.

Gruppeterapi: For nogle, der beskæftiger sig med en "ekspert" - en terapeut - kan være angstproducerende eller antagoniserende. Hvis dette er tilfældet for dig, kan din læge anbefale at du deltager i en eller flere gruppeterapi sessioner. At dele lignende historier, bemærke mønstre i dine og andres tænkning og skabe forbindelser med andre i en social indstilling, kan være gavnlige og for nogle give lignende resultater til at arbejde en-til-en med en terapeut.

Synkronisering af sind og krop Mind-body terapier er en gruppe af teknikker, der er designet til at forbedre sindets evne til at påvirke kroppens funktioner og symptomer. Nogle mind-body terapier er tusindvis af år gamle; nogle er relativt nylige udviklinger, men alle er fokuseret på at forbedre vejene mellem dit sind's bevidste tanker og din krops ufrivillige reaktioner - og i sidste ende giver dig kontrol over begge. Ifølge forskere ved Det Kinesiske Universitet i Hongkong, Kina, har et stigende antal studier vist, at kropsuddannelse har en positiv indvirkning på forskellige mentale og fysiske tilstande, herunder depression. Blandt de mange øvelser, der er grupperet under mind-body-terapi:

Yoga: Kinesiske universitetsforskere bemærkede, at i en undersøgelse oplevede deprimerede patienter, der gennemgik 20 sessions af yoga, et betydeligt forhøjet humør og en større følelse af psykologisk velbefindende end tidligere. En anden undersøgelse hjælper med at forklare, hvorfor det kan være sådan: Forskere fra Boston University of Medicine School fandt, at yoga øger niveauet af et hjernekemikalium kendt som gamma-aminosmørsyre (eller GABA), som er forbundet med at kontrollere både depression og angst.

MERE: Hatha Yoga for begyndere

Meditation: Mens der er mange former for meditation, er en særlig - mindfulness meditation, som lærer dig at genkende tanker og følelser, som de sker og derefter bevidst beslutter at lade dem passere - fundet i en 2009-pilotundersøgelse for effektivt at reducere symptomer på depression. I mindfulness meditation er målet ikke så meget at rydde dit tankegang om tanker og følelser, men at anerkende og være opmærksom på dem - og tillade dig selv at give slip på dem og bringe din opmærksomhed tilbage til nutiden. Mindfulness meditation begynder med din fokusering på din vejrtrækning og bruger vejret som et anker til nutidens øjeblik.Når tanker og følelser opstår, anerkender du dem og returnerer derefter din koncentration til din vejrtrækning.

Biofeedback / neurofeedback: Biofeedback - hvor du måler din fysiske tilstand i realtid i et forsøg på at øge selvbevidstheden og gennem denne bevidsthed blive bevidst om, hvordan din krop reagerer på forskellige stimuli - tager mange former og bruges til mange forhold. For depression afhænger behandlingen af dine hjernebølger - som faktisk er elektriske signaler - på en elektroencefalograf (EEG), mens du går igennem bestemte opgaver eller tænker på bestemte ting.

Målet er at blive opmærksom på, hvordan du føler, når du oplever forskellige tankeprocesser, identificerer hjernebølge mønstre forbundet med positive følelser og bliver i stand til at forbedre dem. Det skal bemærkes, at dette er ikke elektrochok terapi, hvor hjernen modtager et stød af elektricitet for at ændre sine hjernebølge mønstre.

Fokus på det positive Når du arbejder med en mental sundhedspraktiker for at opnå en forbedring af din mentale udsigter, er der nogle aktiviteter, du kan gøre alene. Dr. McKee tilbyder tre ideer til at hjælpe dig med at opbygge og styrke et positivt syn på livet:

Tæl en velsignelse. Tillad dig selv et øjeblik at sætte pris på en bestemt person i dit liv. Tænk på den lykke og betydning, som denne person bringer til dit liv. Chancerne er, at du vil opleve et følsomt godt øjeblik.

MERE: Hvordan være lykkelig: Udforsk åndelighed

Engagere sig i selv-ros. Tag et par notatkort og skriv hver enkelt en god ting om dig selv. Eksempler kan være: "Jeg er god til at kaste en fodbold" eller "Jeg har smukt hår." Hold disse kort, hvor du nemt kan få adgang til dem, og gennemgå dem igen og igen.

Gå ud og se folk. En række undersøgelser, siger Dr. McKee, "viser, at isolation er dårlig for mental og fysisk sundhed - og mange viser, at social interaktion kan forbedre begge." Depression fortsætter, kan føre folk til at isolere sig, hvilket igen kan forværre symptomer. At have frokost med en god ven, se en film med din søster eller deltage i en social funktion kan hjælpe med at bryde denne cyklus og give dig følelsen af at lide og bryde sig om - hvilket igen vil forbedre dit humør og hjælpe dig med at tage andre positive skridt mod opsving.

- af Lisa Bess Kramer

Populært emne.