Højt blodtryk

Indholdsfortegnelse:

Højt blodtryk
Højt blodtryk
Anonim

Tro det eller ej, medicinske eksperter plejede at tro, at vores blodtryk var formodede at blive højere, da vi blev ældre. Tanken var, at vi havde brug for højere blodtryk til at skubbe vores blod gennem vores arterier, da de stivnede med alderen. Nu ved vi, at højt blodtryk ikke er uundgåeligt, og det er det aldrig godt for helbredet. Vi ved også dette: Enkelte ændringer i kost, motion og den måde vi håndterer stress kan gøre vidundere til at sænke blodtrykket til sunde niveauer.

Wow Fact

Du kan trodse din familiehistorie! En JAMA-undersøgelse viste, at regelmæssig motion, god kost og andre sunde vaner reducerede hypertension med så meget som 69 procent blandt kvinder, der havde en familiehistorie af tilstanden

Dit blodtryk er et af de bedste barometre i dit generelle helbred og en af de bedste forudsigere for din risiko for sygdom. Selvom højt blodtryk ikke kan forårsage uklare symptomer, kan ubehandlede blodkilder beskadige blodkar og de organer, de giver, herunder hjerte, nyrer, øjne og hjerne.

QUIZ: Føler du stresset?

Hvis du har fået diagnosen hypertension, har det medicinske udtryk for højt blodtryk mange virksomheder: Over 65 millioner voksne i dette land har tilstanden (defineret som blodtryk på 140/90 eller højere). Mindst 65 millioner flere mennesker risikerer at udvikle det, enten fordi de har præhypertension - deres blodtryk er højere end optimalt, men ikke helt i farezonen - eller fordi de har diabetes, hjertesygdom, nyresygdom eller andre tilstande forbundet med hypertension.

Alder og familie historie kan øge risikoen for højt blodtryk, men livsstil er også en stor faktor. En undersøgelse i The Journal of the American Medical Association (JAMA) fandt ud af, at kvinder med de sundeste livsstil - god kost, regelmæssig motion, moderat (højst) alkoholforbrug, ingen rygning - havde de laveste niveauer af højt blodtryk. Og mens flere er bedre, når det kommer til sunde vaner, behøver du ikke ændre alt på én gang. En undersøgelse i tidsskriftet Circulation viste, at blandt mænd, der tog blodtryksmedicin, havde de, der vedtog bare en sund vane, lavere hjertesygdomme end dem, der ikke havde sunde vaner.

Så start lille, og start nu.

MERE: På menuen: Heart-Healthy Foods

Populært emne.