Overgangsalderen

Indholdsfortegnelse:

Overgangsalderen
Overgangsalderen
Anonim

Åh nej, her kommer "forandringen"! I årevis har både læger og kvinder udsat overgangsalderen negativt ved at bruge sådanne sætninger som "hormonelle mangler" og "reproduktiv dysfunktion" for at beskrive de fysiske aspekter af dette stadie af livet.

Mens overgangsalderen tidligere har fået en dårlig rap, er tiderne a-changin '. Det nye perspektiv: Ændringen er ikke negativ - det er bare en ændring.

"Overgangsalderen er en spændende mulighed," siger Elizabeth Ricanati, MD, medicinsk direktør for Cleveland Clinic's Lifestyle 180-program. "Det er ikke en dødsdom. Da jeg så patienter og klagede over, at de ikke havde det godt i overgangsalderen, understregede jeg, at dette er en fase, og at de vil komme ud af det, føler sig bedre og klar til virkelig at nyde den næste fase af deres liv.

MERE: Stryge ud rynker i overgangsalderen

Wow Fact

Et positivt sindssæt kan hjælpe med at lette din vej gennem overgangsalderen. Antropologiske undersøgelser af forskellige kulturer tyder på, at hvordan du går igennem dette livsstadium er i vid udstrækning afhængig af din holdning. Antropolog Ann Wrights undersøgelser af traditionelle versus kulturelt avancerede Navajo-kvinder indikerer for eksempel, at psykologisk stress forårsager flere menopausale symptomer end fysisk stress.

Selv om en positiv holdning kan hjælpe dig med at tilpasse sig denne nye fase af livet, har dine formindskede hormonniveauer reelle fysiske effekter. Da din krop først oplever svingninger i niveauer af østrogen og progesteron, er det ikke ualmindeligt at opleve sådanne symptomer som varmeflammer, søvnløshed, nattesved og humørsvingninger.

Desuden giver østrogen en beskyttende virkning for både skelet- og kardiovaskulære systemer; Når din krop holder op med at producere dette hormon, skal du være særlig opmærksom på at bevare knogler og hjerte sundhed.

Den gode nyhed: Mange af symptomerne på hormonelle udsving kan mindskes - eller endda elimineret - gennem kost, motion og stressreduktion.

QUIZ: Føler du stresset?

Disse samme foranstaltninger kan også have en positiv indvirkning på din langsigtede sundhed ved at modvirke den øgede risiko for så alvorlige problemer som osteoporose og koronararteriesygdom. Og med dit fysiske og mentale velbefindende sikret, kan du se frem til at nyde denne nye fase af livet til fulde.

SE VIDEO:

Populært emne.