Hukommelsens videnskab

Hukommelsens videnskab
Hukommelsens videnskab
Anonim

Vores hjerner har en måde at knuse med vores sind. Et minut genkalder du farven på den kjole du havde til din niende klasse hjemkomstdans. Det næste minut er du plads på din hunds navn.

Ring dem, hvad du kan (senior øjeblikke ?!), sandheden er, at vi alle oplever neurologiske hikke, som vi alder. Og vi spekulerer alle på hvad de betyder. Du kan skrive dem ud som stress eller en slags neurologisk overbelastning eller, mere drastisk, bekymre dig for at du har det godt på vej til at udvikle Alzheimers.

QUIZ: Hvor stresset er du?

Er hukommelsen arvet? De fleste mennesker deler en ret stor antagelse om vores grå materiale. Vi mener, at vores gener helt kontrollerer vores neurologiske skæbne. Dette er simpelthen ikke sandt.

Mange sygdomme har genetiske elementer, og hukommelsesforholdene har nogle af de stærkeste genetiske indikatorer. En PET-scan (positron-emission tomografi) kan afsløre tidlig bevis for Alzheimers, når det identificerer, at hjernen misbruger energi. Mitokondrierens sygdom forårsager denne abnormitet, som er genetisk bestemt.

Men sandheden er, at du har evnen til at kontrollere disse gener, så dit sind er stærkt, din hjerne fungerer fuldt ud, og du husker de afgørende detaljer i dit liv. Derudover har vi data fra tvillingstudier, der viser, at mindre end 50 procent af hukommelsen er arvet. Hvis du får en start på vores handlingstrin, kan du ændre, hvordan du udtrykker dine gener. Genetik laster pistolen, men din livsstil kan trække udløseren.

Hukommelse og din hjerne Det er klart, at hjernen er det mest komplekse organ i din krop. Faktisk, hvis hjernen var enklere, ville vi ikke være klog nok til at forstå det. Men vi er.

Tænk på din hjerne som byens elnet. Din hjernes nerveceller (neuroner) skyder konstant og modtager beskeder (som kraftværker sender signaler og hjem modtager dem). Strøm kan stamme fra en hovedkilde, men forbindelserne forgrener sig hver eneste vej gennem byen.

Din hjerne fungerer på samme måde: Neuroner sender meddelelser fra den ene til den anden på tværs af dit neurologiske net. Når neuroner med succes kommunikerer til hinanden, gennem neurologiske impulser, kan din hjerne filme hukommelser. Men hvad sker der, når en storm eller en ulykke slår strømledningerne ud? Du mister forbindelser, så du mister magten - måske til et bestemt kvarter eller et stort segment af byen (afhængigt af hvilke der stegt).

Det samme gælder for din hjerne. Hvis noget slår ud en af disse neurale forbindelser, så kan store eller små dele af din hjerne opleve en blackout. Så freaker du ud, fordi du ikke kan huske, du forlod din bilnøgler på toilettet.

Sikkert, mange ting forårsager funktionsfejl i dit neurologiske net. Nogle er akutte og umiddelbare (som en hjernerystelse som følge af en hjerneblod). Andre er mere kroniske, som i genetiske funktionsfejl, der kan få dine kraftledninger til at være så uforskammet, at de nemt kan frits ud. Dette er dem, vi skal adressere her.

Populært emne.