Overgangsalderen: Stor Sex slutter ikke her

Indholdsfortegnelse:

Overgangsalderen: Stor Sex slutter ikke her
Overgangsalderen: Stor Sex slutter ikke her
Anonim

Tror du, at dit sexliv må slutte, når dine perioder gør? Tænk igen: Denne livsovergang kan faktisk forynge en kvindes sexliv. Lavere niveauer af hormoner udløser sådanne fysiske ændringer som tynde væv og vaginal tørhed (og symptomer som nattesved og angst kan gøre sex til det fjerneste fra dit sind), men mange kvinder finder ud af, at dette stadium i deres liv åbner en helt ny verden af fornøjelse til dem.

Faktisk kan det vigtigste aspekt ved at opretholde et aktivt sexliv være dit perspektiv: En stor undersøgelse foretaget på New England Research Institute og University of Massachusetts Medical School antyder, at en kvindes tab af seksuel lyst under midlife kan være mere drevet af negative holdninger til seksualitet, overordnet sundhed og civilstand end ved et fald i østrogenproduktionen i overgangsalderen.

Prøv dette

Køndrev idræt af menopausale symptomer? Intimitet behøver ikke nødvendigvis altid at omfatte samleje! Prøv at øge intimiteten med din partner ved at tage romantiske vandreture, have levende middage og give hinanden sensuelle massagebehandlinger.

Undersøgelsen viste, at de eneste kvinder, der oplevede nedsat seksuel lyst, var dem med den forudforståelse, at aldring betød tab af libido. Kvinder, der omfavner et positivt sindssæt, kan opleve, at overgangsalderen signalerer starten på et sexliv, som er mere tilfredsstillende og aktivt end nogensinde før.

QUIZ: Er du tilfreds med dit sexliv?

Hvis du er klar til at nyde et godt sexliv, så følg et par enkle tips for at få tiden i dit liv:

Få et smøremiddel. Da dine østrogenniveauer falder i overgangsalderen, bliver det vaginale væv tynd og bliver mindre elastisk. Disse ændringer kan forårsage vaginal tørhed og irritation, der gør samleje vanskeligt. Over-the-counter vandbaserede personlige smøremidler, såsom K-Y-gelé eller Astroglide, kan hjælpe med at glide på plads. Hvis disse ikke er tilstrækkelige, kan østrogencreme, anvendt vaginalt, hjælpe med at løse problemet. Vær opmærksom på, at orale doser af østrogen ofte ikke lindrer symptomer på vaginal udtynding.

Prøv en rubdown. Fysisk stimulerende aktiviteter - som en sensuel massage - kan øge intimiteten mellem dig og din partner og mindske angst, du kan føle om din krops ændringer. Forkæl dig med en duftende massageolie (lavendel er særligt afslappende), lys nogle lys, sæt din iPod til en romantisk spilleliste og tag dig tid til at genopdage hinanden uden at føle presset til at engagere sig i samleje (selvom det måske kommer naturligt!).

Skift tingene op. Prøv nye stillinger for at øge din komfort. Din krop er ændret, og din partners kan også have. Eksperimentering med nye elskovsstile - selvfølgelig - i din komfortzone giver dig ikke kun mulighed for at finde nye ting, der virker, men kan genoplive den spænding, du følte tidligere i dit forhold.

Kom i gang. Regelmæssig motion gør ikke bare dig bedre til din krop - det får dig til at nyde sex mere. Forbedret kredsløb får blodet til at bevæge sig overalt, også til de andre regioner, som forbedrer ophidselse. Plus, du bliver mere fleksibel, hvilket vil øge din evne til at deltage i og nyde sex .

MERE: Motion Cheat Sheet

Kig på resten af dit liv. Det er nemt at bebrejde forandringen for seksuelle problemer. Men for mange kvinder i midlife ligger problemets rod i andre årsager, som stress forårsaget af omsorg for aldrende forældre, ægteskabelige vanskeligheder eller økonomiske ulemper (især i disse vanskelige økonomiske tider) eller sorg over nestets tomhed. Giv dig mulighed for at udforske disse andre problemer og forsøge at løse dem. Overvej at se en terapeut for hjælp med særlig besværlige problemer. Når din generelle lykke og trivsel er genoprettet, kan du blive overrasket over, hvor spicy dit sexliv bliver.

-ved Anne Gallagher

Populært emne.