Fedme

Indholdsfortegnelse:

Fedme
Fedme
Anonim

Vores overlevelsesevner dræber os. Den menneskelige krop har udviklet sig til en fedtskærende maskine. Fødevarer, som vores kroppe ikke umiddelbart bruger til energi, bliver hurtigt lagret som fedt, og vi omdanner fedtet tilbage til brændstof for vores hjerner og muskler, når fødevarer er knappe. Dette var en stor ting for vores forfædre, der ikke vidste, hvornår deres næste måltid ville være. Men for os, med vores drive-through restauranter og jam-pakket junk food gange, denne overlevelse mekanisme er forårsager kaos på vores helbred.

Ca. 72 millioner amerikanere - mere end en tredjedel af alle voksne - er overvægtige. Tilstanden øger risikoen for en lang liste over lidelser, herunder hjertesygdomme, slagtilfælde, højt blodtryk, type 2 diabetes, infertilitet, Alzheimers sygdom og endometrie-, bryst-, prostata- og tyktarmscancer.

Den nemmeste måde at bestemme, om du er overvægtig, er ved at beregne dit legemsmasseindeks (BMI), forholdet mellem din vægt og din højde. Voksne med et BMI på 25 eller derover betragtes som overvægtige; med et BMI på 30 eller højere, anses de for overvægtige. (Få dit BMI med vores online BMI-kalkulator.)

QUIZ: Hvad er din kropstype?

Wow Fact

Fedme satser er stigende blandt børn og teenagere. Som et resultat bliver type 2 diabetes og andre kroniske lidelser blevet mere almindelige blandt unge. Vores børn kan vise sig at være den første generation i moderne historie for at leve kortere liv end deres forældre.

Bevilget, gener spiller en stærk rolle i at bestemme fedme - nogle af os gemmer fedt lettere og kaster det mindre let end andre, selvom vi følger de samme spise- og træningsprogrammer.

Miljøfaktorer påvirker også fedme. Drastiske ændringer i vores samfund i løbet af de sidste 30 år har kastet os i et miljø, som vores kroppe ikke var bygget til. Vi bruger mere tid på at sidde, køre og spise store portioner af højt kalorieindhold, fedtholdige mad end nogensinde før. Og vi bruger mindre tid til at være fysisk aktiv.

Men uanset årsagerne til stigningen i fedme kommer det i sidste ende ned på at balancere antallet af kalorier du spiser og drikker med antallet af kalorier, du brænder gennem motion og hverdag. Og vi har alle magt til at opnå denne balance. Hver dag kan vi træffe valg for at spise anderledes, flytte vores kroppe mere og nyde et sundere liv.

Populært emne.