Det rette mind-set kan hjælpe med at bekæmpe fedme

Indholdsfortegnelse:

Det rette mind-set kan hjælpe med at bekæmpe fedme
Det rette mind-set kan hjælpe med at bekæmpe fedme
Anonim

Lad os være ærlige: Hvis du taber, var det nemt, ville du ikke læse denne artikel - og vi ville ikke skrive det. Emosionelle problemer kan brænde fedmefremmende vaner som f.eks. Overeating, og de kan komme i vejen for at gøre forandringer.

Det er vigtigt at genkende dine personlige vejspærringer og designe hurtige omveje omkring dem. Se, hvor mange af disse er kendt for dig:

  • Stress. Stress fremkalder mange usunde reaktioner: pile på portionerne, spise junkfood, se fjernsyn og ikke få nok søvn. Prøv: Dyb vejrtrækning. Når du føler dig stresset, luk øjnene og tag fem dybe vejrtrækninger, foreslår Elizabeth Ricanati, MD, medicinsk direktør for Cleveland Clinic's Lifestyle 180-program. Dyb vejrtrækning hjælper med at fremme en tilstand af ro og mentalt fokus, så du er bedre i stand til at træffe sundere beslutninger.
  • Lavt selvværd og dårlig kropsbillede. Vi lever i et fedtfobisk samfund, hvor kvinder især føler sig pressede til at se på en bestemt måde for at blive accepteret. Personer med fedme kan internalisere disse negative domme, og selvlidende fører ofte til yderligere spisning og andre usunde adfærd, siger Michael McKee, ph.d., en psykolog ved Cleveland Clinic, der arbejder med overvægtige patienter. Prøv: Positive selvtalende. Husk selv, at du fortjener at være sund og tage sig af din krop. Kompliment dig selv for at opnå små mål, og opfordre dig til at gøre mere. Du kan også få fordel af at deltage i en vægttabs supportgruppe.
  • Depression. "Som BMI øger, det gør også risikoen for depression," siger doktor Leslie Heinberg, direktør for adfærdstjenester til bariatrisk og metabolisk institut på Cleveland Clinic og en lektor på Cleveland Clinic Lerner College of Medicine. Prøv: Professionel hjælp. Mens træning og vægttab kan hjælpe dig med bedre at håndtere symptomerne på depression, kan du få brug for professionel behandling. Fortæl straks din læge, hvordan du føler dig - vent ikke på følelserne at gå væk.

QUIZ: Føler du stresset?

Prøv dette

Visualiser en kraniet og krydsninger oven på din yndlings junkfood eller usund snack. Imagining mad som negativ snarere end behageligt vil hjælpe dig med at modstå det, når et trang rammer.

Overvinde fedme kan virke som en lang, hård slog. Du skal unlearn vaner bygget op i årenes løb. Mens nogle mennesker kan ændre sig i et entydigt gennembrudsmoment, som rygeren, der afslutter kold kalkun, foretager de fleste af os ændringer i trin - og små trin er normalt nemmeste at håndtere. Den rigtige tankegang kan også trække dig igennem.

  • ID din motivation. Forsøger du at tabe dig, fordi du vil føle sig sundere eller bedre om dig selv? Eller fordi nogen andet lægge pres på dig? "Din motivation skal være en egoistisk grund," siger Dr. McKee. Hvis du gør det, fordi din læge har fortalt dig det, er du mindre tilbøjelig til at holde fast ved det.
  • Vurder din beredskab til at ændre. For at gøre varige livsstilsændringer, skal du være villig til at forpligte sig til processen. Hvis du ikke er helt klar til at handle, kan det hjælpe dig med at tænke på fordelene ved at være sundere, såsom at have mere energi til at lege med dine børn eller børnebørn (for ikke at nævne at være omkring for at se dem vokse op).
  • Lav en plan. Lav et lille, specifikt og handlingsorienteret mål, som ikke at spise foran fjernsynet eller gå i 10 minutter før frokost. Din plan kan kræve, at du justerer dit miljø, for eksempel ved at flytte fjernsynet ud af køkkenet.
  • Gennemgå og revurdere. Efter nogle uger skal du vurdere resultaterne. Har du holdt fast i det? Hvis ikke, hvad blev der i vejen? Hvilke ændringer skal du gøre for din plan at arbejde? Husk, succesfulde planer er ofte revisioner af mislykkede.
  • Administrer tilbageslag. Forvent og acceptere, at du lejlighedsvis vil komme tilbage i dine gamle mønstre. Må ikke slå dig selv: Erindring dig selv om din motivation for at tabe sig og begynde på ny med gennemførlige mål.
  • Tiden er på din side. Nye vaner bliver generelt lettere at opretholde over tid. Det samme gælder for at holde vægt væk. Langsigtet succes stiger kraftigt, når folk har holdt deres vægt ned i to til fem år, ifølge forskningen.

MERE: Fat Talk: Ditch Denne dårlige vane

- ved Katherine E. Solem

Populært emne.