Osteoporose

Indholdsfortegnelse:

Osteoporose
Osteoporose
Anonim

Ingen knogler om det, statistikkerne om osteoporose er svimlende: Bstanden, som får knoglerne til at blive skrøbelige, påvirker omkring 10 millioner amerikanere.

Ca. halvdelen af alle kvinder og en fjerdedel af mændene vil have en osteoporose-relateret brud på et eller andet tidspunkt i deres liv. Anslået 300.000 mennesker bryder en hofte hvert år.

Men svækkende knogletab og brud er ikke uundgåeligt. Selvom du har osteoporose eller dens mildere fætter, osteopeni, kan du - og bør - træffe foranstaltninger til beskyttelse af dine knogler. "Det er ikke for sent," siger Chad Deal, MD, leder af Center for Osteoporose og Metabolisk Bonesygdom på Cleveland Clinic.”Det er aldrig for sent.''

Vores knogler ændrer sig altid, da nye knogleformer og gamle knogler nedbrydes og fjernes. Når vi er unge, forekommer knogledannelse i et hurtigere tempo, end fjernelsen gør det muligt for vores knogler at blive større og stærkere. Dette begynder at ændre sig i vores trediver, med knoglemasse forblev stabil i nogle voksne og gradvist faldende i andre.

Knogletab accelererer hos kvinder umiddelbart efter overgangsalderen. Mænd oplever også et fald i knoglestyrken, der begynder i midlife. At ryge, drikke for meget alkohol, spiseforstyrrelser som anoreksi og bulimi, og nogle medikamenter som steroider kan fremskynde knogletab endnu mere.

MERE: Administrer menopausal acne

Wow Fact

Næsten tre fjerdedele af amerikanske børn får ikke nok D-vitamin, et næringsstof, der er nødvendigt for knoglevæksten. Millioner af voksne - herunder mindst 40 procent af seniorer - har også en D-mangel, der øger risikoen for osteoporose eller forværrer tilstanden, hvis de allerede er diagnosticeret med det.

For nogle mennesker fører tabet til osteopeni. Det betyder, at du har under gennemsnittet knogletæthed og en højere risiko for knoglefrakturer, men du vil ikke nødvendigvis fortsætte med at udvikle osteoporose. Osteoporose opstår, når knogler bliver så porøse, de ligner schweizisk ost, og så sprød, at det mindste traume kan knække dem.

Osteoporose og osteopeni forårsager generelt ingen mærkbare symptomer, og mange mennesker indser ikke, at de har disse tilstande, indtil et knoglebrud. Test af knogletæthed kan registrere et problem, før en brud opstår.

Når kvinder rammer overgangsalder, bør de bede deres læge om at blive testet, og mænd skal gøre det, når de bliver 50, siger Dr. Deal.

Hvis du har osteoporose, kan din læge ordinere medicin for at afværge yderligere knogletab. Flere lægemidler er godkendt til osteopeni samt osteoporose, selv om mange mennesker med osteopeni måske ikke har brug for medicin.

Uanset om du er på medicin, regelmæssig motion og en god diæt - især at få nok calcium og D-vitamin - er det vigtigt at holde dine knogler så stærke som de muligvis kan være og for at forbedre din styrke og balance - dine bedste væddemål mod en knoglebrudende tumbler.

QUIZ: Hvor fysisk aktiv er du?

Populært emne.