Reduktion af stress for at reducere reumatoid arthritis smerte

Indholdsfortegnelse:

Reduktion af stress for at reducere reumatoid arthritis smerte
Reduktion af stress for at reducere reumatoid arthritis smerte
Anonim

Med de mange frustrerende og smertefulde symptomer forbundet med reumatoid arthritis (RA), herunder vanskeligheder med at udføre hverdagens opgaver, fra at løfte en taske til at løfte en baby, er det ikke underligt, at høje stressniveauer, søvnforstyrrelser, tristhed og endda depression er forbundet med tilstand.

Desværre kan høje stressniveauer og følelser af vrede og frustration, der ofte går i dem, medføre, at du får mere smerte. Hvorfor? Psykologisk spænding frigiver kemikalier kaldet catecholaminer, hvilket kan gøre dig mere følsom overfor smerte.

Når du føler dig stresset og nervøs, har du ofte svært ved at sove, hvilket får dig til at føle sig endnu værre. Derfor er det så vigtigt at gøre dit bedste for at kontrollere og reducere sådan spænding.

QUIZ: Føler du stresset?

Prøv dette

Start en stress journal i dag. Identificer en ting i dit liv, der forårsager stress, som du kan undgå i dag eller i morgen. Fortsæt med at bygge på listen. Som du identificerer dine stressorer, tag kontrol over dem ved at vælge at undgå dem, ændre dem eller acceptere dem.

Et af de første skridt i at forsøge at reducere stress er at forstå præcis, hvad der forårsager det. Det kan være tabet af din gamle øvelsesrutine, eller du ikke kan sidde ved din computer og skrive, eller det faktum at gå til købmanden er blevet en prøvelse.

Eksperter anbefaler følgende spændingsreduktionsmidler til personer med RA:

  • Lav en aftale med en terapeut, der kan hjælpe dig med et vellykket stress-management-program. Beroligende nervesystemet kan faktisk reducere inflammation og hjælpe med at dæmme den onde stress-smertecyklus.
  • Start en stress dagbog for at hjælpe med at identificere stressede situationer. At kende dine stressorer er det første skridt til at reducere graden af stress, du føler.
  • Undgå unødig stress. Når du har kendskab til almindelige stressorer, skal du lære at undgå stressede mennesker, opgaver og situationer.
  • Gør din to-do liste virkelig gennemførlig. Forsøg på at fuldføre opgaver, du ikke længere kan gøre, vil kun få dig til at føle dig værre. Du kan producere tilfredsstillende følelser af opnåelse ved at tackle opgaver, der passer til dine evner.
  • Gør dit bedste for at acceptere stressede situationer, der simpelthen ikke kan undgås. Acceptance vil gøre situationerne mindre stressende.
  • Del dine følelser. Bare at tale om stressende situationer med en person, du stoler på, kan være meget terapeutisk.
  • Sørg for at gøre tid til ting, du kan lide at gøre, om det kommer sammen med venner eller arbejder i haven. Gør noget, du nyder hver dag.

Den Yoga Solution Yoga er et stærkt værktøj til mennesker med reumatoid arthritis. På den ene side kan det hjælpe med fleksibilitet og styrke; på den anden kan det hjælpe dig med at slappe af. Begge hjælper med at reducere smerte, stress og følelser af sorg.

Yoga stammer faktisk strømmen af catecholaminer frigivet af din binyrerne og øger mængden af serotonin (et kemikalie der forbedrer humør) i din hjerne. Mens forskere ikke er sikre på, hvordan det virker, accepteres det som en kendsgerning, at yoga kan bidrage til at skabe disse positive forandringer og derfor hjælpe dig med at føle mindre smerte, mindre stresset og mere positivt. Husk at yoga kan tilpasses til hver enkelt person. Med andre ord behøver du ikke at lave en pretzel udgør for at øve yoga. Du kan endda gøre stor yoga i en stol.

Øvelse af yoga kan også meget effektivt tage sig af smerte. I nogle tilfælde kan du bare distrahere dig selv fra smerte - ved at gøre yoga, lytte til musik eller engagere dig i en anden fornøjelig aktivitet - kan hjælpe med at reducere det. "Der er ingen tvivl om, at distraktion af musik og andre aktiviteter kan reducere smerteintensitet," siger Steven Krause, ph.d., en smerte specialist på Cleveland Clinic.

MERE: Yoga Poses

Håndtering af depression De fleste mennesker med reumatoid arthritis oplever en vis grad af tristhed. For nogle er det dog mere end sorg; de bliver deprimerede. RA symptomer såsom smerte, stivhed og begrænset bevægelse er ikke de eneste årsager: Kendetegnene for sygdommen, betændelse, kan også påvirke dit humør negativt, ved at påvirke neurotransmittere i hjernen.

Hvis du føler dig tom eller håbløs og har mistet interessen for de fleste eller alle de aktiviteter, du plejede at finde hyggeligt, er det nøgle tegn. Mens livsstil ændrer sig som at få regelmæssig motion (selv en kort gåtur om dagen) kan hjælpe, er det vigtigt at konsultere en læge for at finde ud af, om medicin kan være nødvendig for at behandle din depression.

- ved John Henry Dreyfuss

Populært emne.