Spis for at trække vejret let

Indholdsfortegnelse:

Spis for at trække vejret let
Spis for at trække vejret let
Anonim

Selvom ingen specifik mad kan anspore eller forhindre et astmaanfald (medmindre du er blandt de 5 procent af astmatikere, der også har fødevareallergier), er din kost vigtig som et middel til at kontrollere to andre tilstande, der bidrager til og forværrer astma: fedme og gastroøsofageal reflukssygdom (GERD).

Klandre det på maven fedt At være overvægtig er mere end et kosmetisk problem - især hvis du har astma. Ud over at gøre dig mere tilbøjelige til hjertesygdom, diabetes og visse former for cancer, gør de ekstra pounds specifikt astma både sværere og sværere at behandle.

  • Alvorligt overvægtige astmapatienter er fem gange mere tilbøjelige til at blive indlagt på hospital end astma-patienter, der opretholder en sund vægt.
  • Slankere mennesker reagerer bedre på inhalerede corticosteroider, en af de mest almindelige former for astmemedicin, end dem, der er overvægtige.

Prøv dette

Har en lille tallerken middag: Spis let for at undgå både fedme og GERD. Prøv at bruge en salatplade til din middag og se om det hjælper dig med at spise mindre.

Forskere er mere sikre på kuret (taber den ekstra vægt) end årsagen, men teorier centrerer omkring fedtet i din krops hulrum.

Visceral fedt - de ting, der samles omkring tarmene - producerer hormoner som leptin, der kan opmuntre lungerne til at blive betændt (disse hormoner bidrager også til betændelse i resten af din krop, hvor risikoen for hjertesygdomme, diabetes og visse kræftformer).

QUIZ: Hvad er din kropstype?

Giv dig selv plads til at trække vejret Den gode nyhed: Forskning viser, at tabe sig kan forbedre din tilstand. Derudover kan nå og opretholde en sund vægt reducere dine chancer for diabetes, hjertesygdomme og visse kræftformer. Her er nogle måder at begynde at spise at trække vejret lettere:

  • Spis tre små måltider om dagen og tre snacks. I modsætning til hvad du måske tror, går det ikke med at være sulten med vægttab. Intersperse små, sunde måltider med snacks på 100 til 150 kalorier, såsom et æble eller en banan med en spiseskefuld mandelsmør.
  • Se del størrelse. Det kan være, at din ekspanderende talje skyldes ekspanderende dele. Serveringer af fælles emballerede og tilberedte fødevarer er mere end fordoblet i det sidste århundrede. Når det kommer til din plade, er der dog kontrol i dine hænder - bogstaveligt talt. Lav dit magre protein, der tjener til størrelsen på din håndflade. En servering af fuldkorn, såsom brun ris (kogt, selvfølgelig!), Er omtrent lige så meget som passer ind i en afrundet håndfuld. En servering af grøntsager eller frugt handler om størrelsen af din knytnæve. Følg disse tommelfingerregler for hvert måltid, og du vil give dig selv en reel hjælpende hånd til at kontrollere din vægt.
  • Fyld op på frugt og grøntsager. Spis op til 13 portioner frugt og grøntsager hver dag. Det er ikke kun det, der holder dig fuld og hjælper med at afsætte trang til rig, sød mad, men det sikrer, at du spiser en afbalanceret kost fuld af vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Vagt mod GERD Som om at have astma på et visst greb om din vejrtrækning, var det ikke dårligt nok, viser GERD gastroøsofageal reflukssygdom ofte sammen med astma. Mellem en tredjedel og to tredjedele af alle voksne med astma har også GERD. Forårsaget af svækkelsen af musklerne i din nedre spiserør - tænk på ødelagte oversvømmelsesgange, der gør det muligt at sejle i - mavesyrer og delvist fordøjet mad spyles op fra maven i din spiserør og forårsager en brændende fornemmelse.

De to tilstande har et symbiotisk forhold: Asthmens hvæsen og hoste skubber mad i din spiserør, hvilket fører til GERD. Samtidig kan syren i din spiserør skade din hals, hvilket fører til problemer med vejrtrækning og kronisk hoste. Selvom du ikke oplever symptomer, skal du oplyse muligheden hos din læge - nogle mennesker oplever GERD uden nogen mærkbare symptomer (såkaldt lydløs GERD).

Her er nogle måder at berolige din mave på for at lette din vejrtrækning:

  • Gør det mildt. Din mave producerer den mest sure, når du spiser krydret, fedtholdige eller sure fødevarer, såsom tre-alarm vinger, is eller appelsinsaft. I stedet vende sig til magert kød, fisk og skaldyr, fedtfri oste, fuldkorn, bønner og frugt og grøntsager.
  • Aflever kaffe, alkohol og slik. Mennesker, som har mistanke om, at de har GERD, bør undgå syrestimulerende kaffe og alkohol samt hårde slik og tyggegummi. Suger på slik og tyggegummi gør dig til at sluge luft, der sætter en rommel ind i din mave.
  • Downsize din middag. Store måltider tager længere tid at fordøje, og fylder din mave til kapacitet gør det mere sandsynligt, at syrer og mad vil skubbe ind i din spiserør. Så spis ofte og snack ofte, hvilket giver masser af tid til din mad at fordøje - især om aftenen. Ligger ned med en fuld mave gør det lettere for syrer at bakke op i din spiserør.
  • Kick vane. Som om at have astma, er ikke nok grund til at holde op med at ryge, nikotin slapper af i dine lavere spiserørmuskler, hvilket gør det mere sandsynligt, at din mad kommer op.

MERE: The Grape Debate

- af Rachel Brand

Populært emne.