Brystkræft

Indholdsfortegnelse:

Brystkræft
Brystkræft
Anonim

I løbet af en levetid vil en ud af otte kvinder, mødre, søstre, venner, kollegaer og naboer udvikle brystkræft.

Vi fremlægger ikke denne statistik for at skræmme dig. Vi ved, at kvinder er meget bange for brystkræft allerede. Vi præsenterer dem, fordi vi vil have dig til at vide, at på trods af tallene har du evnen til at reducere dine odds for at få sygdommen. Og takket være fremskridt inden for diagnose, behandling og pleje lever mennesker, der diagnosticeres med brystkræft, længere og bedre end nogensinde før.

QUIZ: Hvor sundt har du det?

Skær din kræftrisiko Vi ved endnu ikke, hvad der forårsager brystkræft. Genetik, livsstil og miljøfaktorer spiller alle en rolle, men forskere forsøger stadig at bestemme, hvor meget hver især bidrager til sygdommen.

Valg i dit daglige liv har også effekt. For at minimere din risiko er det vigtigt for dig at holde din vægt i check, få masser af motion og følg en sund kost. Du bør heller ikke ryge. Og hvis du er menopausal eller præmenopausal og har en familiehistorie af brystkræft, skal du tale med din læge om alternativer til traditionel hormonbehandling for at kontrollere menopausale symptomer.

SE VIDEO: På fibrocystisk sygdom og brystkræft

Wow Fact

Levende gå i så lidt som to timer om ugen kan reducere din brystkræftrisiko med 18 procent. Mere motion har en endnu større fordel. Så bevæg dig!

Lige så vigtigt, vær omhyggelig i dine sundhedskontrol. Tidlig afsløring er fortsat dit bedste forsvar for at fange og helbrede brystkræft, da det er mest behandles, når det findes tidligt. Udfør månedlige selvprøver, få dine bryster undersøgt regelmæssigt af en sundhedsudbyder og planlægge disse mammogrammer!

Hvis du udvikler brystkræft, eller det kommer tilbage efter behandling, kan du blive kastet i en svimlende hvirvel af test, behandlinger og ekstreme følelser. Ved, at god ernæring, fysisk aktivitet, positiv holdning og en stærk kampånd kan gå langt i at få dig gennem behandling og reducere din chance for tilbagevenden.

MERE:

Populært emne.