Acing Astma Anxieties

Indholdsfortegnelse:

Acing Astma Anxieties
Acing Astma Anxieties
Anonim

Som med mange kroniske sygdomme kan en diagnose af astma medføre angst og stress - kan jeg klare det? Hvad sker der, hvis jeg har et akut angreb? Og hvis du begynder at isolere dig selv af frygt for at blive udsat for et udløsende stof, kan du medbringe dit humør.

Mens nogle følelsesmæssige turbulenser er naturlige, hjælper det med at holde astma i perspektiv: Selvom det ikke er helbredt, er sygdommen meget behandles, og med den rigtige form for pleje og mentale udsigter kan dine symptomer næsten ikke eksistere.

Prøv dette

Indånd dybt: Brug fem til 10 minutter, to gange om dagen, fokuseret, dyb vejrtrækning. Det vil hjælpe med at slappe af og reducere stress.

Sæt dig selv i kontrol Control freaks har tendens til at få en dårlig rap. Men fokus på at skabe kontrol, snarere end at freaking ud, og du kan gøre et ret godt stykke arbejde med at minimere astmas påvirkning på dit daglige liv.

  • Få en plan. En astmahandlingsplan er en skriftlig, skræddersyet plan, der fortæller symptomer og peak flow meter resultater - og relaterede tiltag til at tage som reaktion. Udviklet med din læge, lægger den også loven om hvornår du skal ringe 911. Og nu hvor du ved hvad du skal gøre, kan du stoppe med at bekymre dig om det.
  • Gør det til en vane. Når du har astma, er nummer én måde at forblive sund og glad på regelmæssigt at tage dine lægemidler. Tager du din inhalator eller piller på prikken efter en akut kamp, så bliver uforsigtigt, når du føler dig bedre? "Glem" at bringe din inhalator til arbejde eller på en weekend væk? Her er aftalen: Hvis du kan huske at børste dine tænder, kan du huske at tage dine medaljer. Placer dine piller ved din tandbørste. Brug din inhalator første ting om morgenen. Hold en medicin tjekliste eller en daglig påmindelse på din mobiltelefon. Enogtyve dage med gentagen adfærd gør det til en vane - så gør det bare.
  • Sæt det i perspektiv. At huske at tage daglige medicin er en smerte. Så, ærligt talt, er ikke i stand til at trække vejret. Hvis du har brug for at overbevise dig selv om, at den opvejer den anden, skal du nedskrive omkostningerne ved at tage dine lægemidler (mindre ulejlighed, mulige bivirkninger) i forhold til fordelene (undgå at gå i beredskabsrummet og få det fulde liv). Liste i hånden, det bliver lettere at gøre det sunde valg.

Vær ikke bekymret, vær glad Hvis du spekulerer på, om eller når det næste astmaangreb kan ramme,, sætter du en smule på kanten, hvilket gør endda behagelige hændelser som f.eks. På ferie eller til en vandretur, en potentiel kilde til bekymring (hvad strømmer ind gennem hotelluftudluftninger? luft?). Al den angst kan faktisk føre til astmaangreb. Når du er ivrig, kan du hyperventilere og tage hurtige og dybe vejrtræk på grund af din panik. Denne type vejrtrækning kan irritere foringen på dine luftveje, hvilket gør dig sårbar over for et angreb.

Og ikke kun giver forudgående angreb dig grund til at blive stresset, både kronisk og akut stress kan gøre din astma værre. Forskning viser, at kronisk stress - det vil sige når kroppen hele tiden er i kamp-eller-flyvningstilstand uden tid at genoprette, på grund af en skør chef, samler regningsopkøberne dig eller din svigermor ind - både øger chancer for at udvikle astma og gør angreb værre.

QUIZ: Føler du stresset?

  • ID dine udløsere. For det første bør dine astmaudløsere hverken være mystiske eller bekymringsmæssige - og det bør heller ikke bekymre sig om et chancemæssigt møde med dem, så du sætter dig ind i et isolationskammer. Så i stedet for at bekymre dig, arbejde med en astma specialist for at finde ud af dine udløsere gennem allergitest og interviews.
  • Træn regelmæssigt. Øvelse øger dit humør, reducerer stress og forbedrer din personlige følelse af kontrol. Det hjælper også dig med at sove bedre, hvilket reducerer stress og giver dig energi til at klare din sygdom.
  • Find måder at slappe af. Tag dig tid til at gå væk fra det pres, du har stresset. Prøv afslapningsøvelser som progressiv muskelafslapning, fokuseret vejrtrækning og guidet billeddannelse.

SE VIDEO:

- af Rachel Brand

Populært emne.