Spiser at trives i behandling af brystkræft og derudover

Indholdsfortegnelse:

Spiser at trives i behandling af brystkræft og derudover
Spiser at trives i behandling af brystkræft og derudover
Anonim

Ernæring er normalt ikke overhovedet for en person, der er blevet diagnosticeret med brystkræft. Men kræftbehandlingens ofte hårde virkninger på din krop gør den nødvendige ernæring vigtig. Helt klart kan adhering til en kost også være en udfordring, men det er vigtigt at kende anbefalingerne og gøre dit bedste.

Følg en sund, afbalanceret kost så godt du kan under behandling. Dette vil hjælpe med at holde op med din energi og styrke og beskytte mod infektion. Det kan også hjælpe dig med at komme hurtigere. "Kræftbehandling påvirker ikke kun kræftcellerne, men også nogle sunde celler," siger Amanda Saldivar, MS, RD, LD, en klinisk diætist, der har specialiseret sig i onkologisk ernæring på Cleveland Clinic's Taussig Cancer Center. "Disse sunde celler har brug for tilstrækkelig ernæring til at helbrede ordentligt."

Spis hvad du kan, når du kan. Bivirkninger af behandling, såsom kvalme, mund eller halssår, træthed eller mangel på appetit, kan få nok mad - endsige sund mad - vanskelig. Prøv at spise mindre måltider oftere, som fem eller seks mini-måltider, eller snacking hele tiden igennem hele dagen. Eller spis dit største måltid, når du er mest sulten, og snack derefter resten af dagen efter hvad du kan klare.

Hvis du har stærke bivirkninger, hold fast med fødevarer, som du kan spise og holde ned, selvom det betyder is til frokost (men undgå stegte og fedtede fødevarer - de er sværere at fordøje og kan forstyrre din mave).

Nogle brystkræftpatienter lægger vægt på under og efter deres behandling. I så fald skal du arbejde med din læge for at oprette en sund kostplan, der hjælper dig med at få lige nok kalorier fra de rigtige slags fødevarer.

QUIZ: Hvad er din spisestil?

Prøv dette

Som nævnt, hvis bivirkninger gør spise spændende, hold fast med fødevarer, du kan få, og hold nede. Trænger is til frokost? For noget nærende og lækkert, der går let ned, prøv en frugt smoothie i stedet: Tilsæt 1 kop yoghurt, 1 kop dine yndlingsbær og seks isterninger til en blender; hvirvel indtil glat.

Vær opmærksom på fødevaresikkerheden. I løbet af angreb af kræftcellerne kan behandlingen udslette dit immunsystem, hvilket betyder at du skal holde dig væk fra visse fødevarer. For eksempel må du ikke spise rå fisk eller underkogt kød og fjerkræ; drik ikke upasteuriseret mælk og saft og skyl alle produkter, inden de spiser eller forbereder sig.

MERE: Er Ground Beef det mest farlige kød at spise?

Ditch detox og rensende kostvaner. "Disse typer af kost kan udgøre mere risiko end gavn," forsvarer Saldivar. Afgiftning eller fasting forhindrer ikke brystkræft og kan faktisk forhindre genopretning under behandlingen. "Detox og rensende kostvaner er ofte restriktive i kalorieindhold og overordnede næringsindtag, hvilket kan påvirke kræftbehandling negativt," siger Saldivar. "Rensning kan udgøre en alvorlig risiko for dehydrering og elektrolyt ubalancer."

Må ikke selvmedicinere med kosttilskud. Medmindre andet er pålagt af din læge, skal du undgå at tage særlige kosttilskud under kræftbehandling. Store doser af visse vitaminer og mineraler samt visse urte-behandlinger kan faktisk forstyrre effektiviteten af kemoterapi og strålebehandling.

Spiser som kræftoverlevende Når du har afsluttet behandlingen, fokuser på at vende tilbage til en sund vægt - og gør det ved at spise sundt. Dit mål: at genopbygge styrke, udholdenhed og muskler, ikke pakke på pund af fedt. Øvelsen går hånd i hånd med god ernæring for at nå dette mål.

Selvom der er lidt videnskabeligt bevis for, at kostvalg ikke forhindrer kræftfornyelse, er det klogt at følge en sund kost - en der er høj i frugt og grøntsager, har fuldkorn i stedet for raffinerede korn, begrænser rødt kød, men indeholder flere bønner og er lavt i mættet fedt. I det mindste vil det hjælpe med at holde din vægt i kontrol, øge din energi og hjælpe med at forhindre hjertesygdomme, diabetes og andre former for kræft.

"Forsøg at leve den sundeste livsstil, du kan, men ikke lægge ekstra pres på dig selv for at være perfekt til at leve denne livsstil," siger Saldivar. "Du skal stadig leve dit liv. Det handler altid om moderering med alt. "

SE VIDEO:

- af Katherine Solem

Populært emne.