Koronararteriesygdom

Indholdsfortegnelse:

Koronararteriesygdom
Koronararteriesygdom
Anonim

Her er de store nyheder, folk: Kronisk hjertesygdom (CAD), den mest almindelige type hjertesygdom, er reversibel. Ikke bare behandles. Ikke bare håndterbar. Vendbar. Men for at forstå, hvad du kan gøre for at vende din sygdom, skal du vide hvorfor det skete i første omgang.

CAD, også kendt som aterosklerose, er blokering af arterier af fede aflejringer kaldet plaque. Plaque dannes, når en bestemt type kolesterol i blodet - LDL eller lavdensitetslipoprotein, det "dårlige" kolesterol du ofte hører om - akkumuleres på formen af dine arterier. Arterierne smalter og hærder, hvilket gør det svært for blodet at passere igennem og bære ilt til hjertet og andre organer. Tilstanden kan føre til brystsmerter (angina), hjerteanfald, slagtilfælde eller hjertesvigt. De fleste hjerteanfald opstår, når plaque på arterien bryder sammen og en blodprop danner, hvilket stopper blodgennemstrømningen.

I et banebrydende studie viste Steven Nissen, MD, chef for kardiovaskulær medicin på Cleveland Clinic, at plaque buildup kan reverseres ved at bringe LDL ned til et meget lavt niveau. Undersøgelsen anvendte en klasse af lægemidler kendt som statiner for at opnå de nødvendige reduktioner. Men Dr. Nissen siger: "Vi får de bedste resultater, når vi kombinerer den bedste livsstil med de bedste stoffer", og nogle mennesker kan sænke LDL gennem kost og kost og motion alene.

QUIZ: Får du nok motion?

Wow Fact

Kvinder, der fulgte en middelhavsstil, var 29 procent mindre tilbøjelige til at få et hjerteanfald og 13 procent mindre tilbøjelige til at lide et slagtilfælde end dem, der følger den typiske amerikanske kost, ifølge en ny analyse af sygeplejerskeundersøgelsen, en af de største og længstgående undersøgelser af faktorer, der fremmer et godt helbred.

Sund kost og motion har andre vigtige fordele for hjertet. De kan hjælpe med at stoppe plaque-making cyklus ved at reducere betændelse. De øger insulinfølsomheden (din krops evne til at bruge hormoninsulinet til at ændre glukose til energi; insulinresistens, en velkendt faktor i diabetes, har også været forbundet med CAD). Og hjertesund spisning kan stabilisere plakken tidligere for at holde dig ude af at udvikle en alvorlig hjertesygdom.

Sund kost og fysisk aktivitet hjælper dig også med at tabe sig, holde det nede og sænke dit blodtryk - som alle kan reducere risikoen for et hjerteanfald. Og hvis alt det ikke er nok, er her en anden bonus: De livsstilsændringer, der gør dig sundere, kan også gøre dig lykkeligere.

Populært emne.