Øvelse for at genopbygge din hjertesundhed

Indholdsfortegnelse:

Øvelse for at genopbygge din hjertesundhed
Øvelse for at genopbygge din hjertesundhed
Anonim

Havde et hjerteanfald? Undergået hjertkirurgi? Er blevet diagnosticeret af aterosklerose? Lad det ikke lamme dig: Få bevægelse!

Helt enkelt hjælper motion hjertepatienter leve længere. I en gennemgang af 48 undersøgelser, offentliggjort i American Journal of Medicine, fandt forskerne, at patienter, hvis hjertepasningsprogrammer omfattede motion, havde lavere dødelighed end patienter, hvis programmer ikke gjorde det. Og ikke kun for lidt - sådanne programmer kan reducere risikoen for hjertesygdomsrelateret død med 30 procent, siger Gordon Blackburn, ph.d., programleder for hjerterehabilitering i forebyggende kardiologi på Cleveland Clinic.

Det er ikke at sige, at du skal køre et maraton i morgen eller endda jogge rundt i blokken. Du skal gennemføre dit træningsprogram med vejledning fra en læge. Men vent ikke på, at din læge slår dig i motion - du må måske tage føringen.

Få hjælp til din læge Utroligt nok deltager kun 15 procent af hjertepatienter landsdækkende, der kvalificerer sig til hjerterehabiliteringsprogrammer, selvom de er dækket af forsikring. I en undersøgelse rapporterede flertallet af patienter, der ikke deltog i et program, til en mangel på stærk lægehjælp, rapporterer Dr. Blackburn.

Prøv dette

Planlæg en aftale med din kardiolog for at diskutere øvelsesrehabiliteringsmuligheder.

Cardiac rehab programmer kræver typisk en læge henvisning. Men vent ikke på, at din læge giver dig en eller anden for at foreslå, at du prøver et program - spørg din læge, hvordan hjertereform passer ind i din pleje.

QUIZ: Hvor sundt har du det?

Find din kapacitet Før et program er udformet, vil din læge sandsynligvis have dig til at tage en øvelse test for at bestemme, hvor meget anstrengelse er sikkert for dig. Kaldes også en øvelse stresstest, det bruger en elektrocardiogrammaskine (EKG) til at overvåge dit hjerterytme, mens du er på en løbebånd eller stationær cykel. Dette hjælper din læge med at bestemme, hvad der kaldes din funktionelle kapacitet - i det væsentlige, hvor meget aktivitet dit hjerte tillader dig at gøre.

Med disse oplysninger kan din læge eller rehab team opbygge et program for at forbedre din kapacitet. "Når vi ser et meget lavt funktionsniveau, er der en øget risiko i løbet af de næste fem år" af hjerteanfald, slagtilfælde eller andre kardiovaskulære problemer, siger Dr. Blackburn. Når funktionskapaciteten forbedres, er der et fald i denne risiko.

Flyt nålen Cardiac Rehab-programmer er bygget op omkring konditionstrækninger, såsom walking på løbebånd og pedalerende stationære cykler (selv om andre aktiviteter kan medtages afhængigt af dine evner). Målet: at få dig til at kunne gøre mere. Og for at fortsætte med at gøre det!

At "mere" måles i intensitetsenheder, der kaldes METs (metaboliske ækvivalenter), hvor meget hvor meget energi en aktivitet kræver, sammenlignet med hvor meget energi der bruges, når du ligger stille. For eksempel har en afslappet 2-mile-en-timers tur en MET på 2; Brug af en stationær cykel på 50 watt med meget let indsats er placeret på 3. Forøgelse af din funktionelle kapacitet med en MET - det vil sige at bevæge sig fra spadseretur til nem pedaling - reducerer risikoen for hjerteanfald eller slagtilfælde med 9-12%. Når du øger intensiteten (ved f.eks. At fylde din tur), risikerer din risiko fortsat at falde.

Nyd livet igen Ikke alene vil dit hjerte-kar-system begynde at fungere bedre, du vil nyde en større livskvalitet. En undersøgelse fra 2003 af kvinder, der gennemgik hjerteforbedring, viste, at sammen med øget motionskapacitet, rapporterede deltagerne sig bedre fysisk og mentalt, spiser bedre og bekymrende mindre. Andre undersøgelser har vist, at sammen med forbedret kropsvægt, HDL niveauer og andre risikofaktorer reducerer hjerte rehab angst og depression.

Lev længere, stærkere og gladere? Det er en recept, de fleste af os kan leve med.

MERE: Skønhed og hjerteslag

- af Stacia Ragolia

Populært emne.