Administrer stress for at bekæmpe hjertesygdom

Indholdsfortegnelse:

Administrer stress for at bekæmpe hjertesygdom
Administrer stress for at bekæmpe hjertesygdom
Anonim

Et hjerteanfald, et slagtilfælde, en diagnose af koronararteriesygdom - det er skræmmende begivenheder. Og så på dit øjeblik med maksimal stress, når du måske står overfor ideen om din egen dødelighed for første gang, bestiller dit sundhedsplejehold dig til at slappe af! Er det jo en vittighed? Er ikke afslappende for sund og rask mennesker?

Men faktum er, at stærkt stressede mennesker med kranspulsår har stor risiko for fremtidige hjerteanfald eller slagtilfælde, ifølge Michael McKee, ph.d., fra klinikken for psykiatri og psykologi i Cleveland Clinic. Hvis du ønsker at blive ude af akutrummet - og hvis du vil helbrede - skal du erkende, at stress kan have bidraget til din sygdom, og du skal finde sundere måder at reagere på.

QUIZ: Føler du stresset?

Nye måder at tænke på Følelsesmæssig stress sætter fysisk stress på dit hjerte ved at hæve blodtrykket, fremme inflammation og øge din puls. Livets pres - penge bekymringer, job frustrationer, relationer woes, familie stammer-kan også føre til usunde coping mekanismer, såsom overeating, tungt drikker eller rygning.

Prøv dette

Næste gang du begynder at føle dig stresset, skal du være opmærksom på din krop. Er dit hjerte begyndt at køre? Er din vejrtrækning hurtigere? Godkend at det sker og adresser det: Luk dine øjne, langsomt ånde ind og ud, og lad dine tanker gå. Må ikke kæmpe imod at tænke - når en tanke opstår, lad det ind, men ikke dvæle. Sig til dig selv: "Jeg tænker." Dette kan hjælpe dig med at fokusere.

Hvis du er blevet diagnosticeret med hjertesygdom, og du har påberåbt sig disse adfærd for at komme igennem problemer før, kan du føle dig fanget i en ond cirkel: "Hvordan kan jeg sparke usunde vaner, hvis de er de meget ting, der hjælper mig igennem stressende tider? "Du kan også føle, at alt råd til at spise godt og motion er bare et andet pres - og du kan svare på samme måde som du gjorde før din diagnose:" Jeg har bare ikke tid. "

"Det hele starter med attitude," siger Dr. McKee. "Hvis du altid tænker på den måde du altid har tænkt på, vil du altid gøre det, du altid har gjort." Nøglen, han råder, er at skabe nye måder at tænke på, der er sundere for dig. Det begynder med at sætte dit helbred øverst på din prioriterede liste - ikke shrugging det som noget du vil komme rundt til at håndtere med tiden. "Du skal indrømme, at det er vigtigt at tage tid til at tage sig af dig selv, og det er det, der gør det muligt for dig at lykkes for resten af dit liv," siger Dr. McKee.

Indstil din krop Et af de første trin i styring af stress er at lære, hvordan din krop behandler det. En metode: biofeedback (typisk lavet på en læge), som bruger en maskine til at måle din krops respons (hjertefrekvens, blodtryk, kropstemperatur) til forskellige udløsere. At lære at bringe din krop til en ordentlig "hvilende tilstand" er nøglen.

I en sund person slår hjertet hurtigt, når du inhalerer og bremser, når du trækker vejret, forklarer Dr. McKee. Men gennem biofeedback kan du måske indse, at hver gang du tænker på din chef, der endnu gør en mere få-det-gjort-i dag-anmodning, holder dit hjerte pounding og racing. Da du sandsynligvis ikke kan ændre din chefs adfærd, skal du ændre måden du reagerer på.

Biofeedback vil træne dig for at genoprette den sunde, hurtige variation i dit hjerteslag. Et vigtigt element er at praktisere afslapningsteknikker, der holder dig på en jævn køl i stresset. Som du får mere overensstemmelse med din kropps svar, lærer du hvilke teknikker der hjælper dig mest.

Tag en dyb indånding Hør (eller brug) udtrykket "Jeg er så travlt, jeg har ikke engang tid til at trække vejret"? En af de bedste ting du kan gøre for dit hjerte - hvis arbejde er at pumpe iltrige blod rundt om din krop! - er at gøre tid til at gøre netop det. Dr. McKee påpeger, at afslapningspraksis som yoga, meditation og guidet billedsprog alle har et tema: deres fokus på vejrtrækning. Ud over at lade dig håndtere stress, kan sådan praksis forbedre dit humør og hjælpe med at afværge følelser af angst eller depression, der ofte ledsager en hjertesygdom diagnose.

Den ideelle vejrtrækningshastighed er seks vejrtrækninger pr. Minut eller 10 sekunder pr. Åndedræt. Det kræver træning for at gøre det konsekvent, men at fokusere på din vejrtrækning regelmæssigt (for eksempel som reaktion på stress) vil hjælpe dig med at opbygge til det niveau. Prøv det nu: Træk vejret til 6, og ån ud for et tal på fire. Gentage.

MERE: Meditation for begyndere

Gør tid til dit sind Ligesom muskler tager evnen til at slappe af tid til at bygge. "Du skal øve dig," siger Dr. McKee. "Dine mål er at reagere sjældnere, med mindre intensitet og at komme sig hurtigere." For at styrke din evne til at slappe af skal du afsætte tid til daglig træning, ligesom du vil til motion. For eksempel book 15 minutter med dig selv - gå videre, skriv det i din daglige planlægger - for at gøre en afslapningsøvelse eller fokuseret vejrtrækning.

Hør efter Måske yoga og meditation lyder lidt for New Age for en hard oplader som dig. Prøv musik i stedet.Nylig forskning tyder på, at lytning til musik reducerer blodtryk, hjertefrekvens og angst hos hjertepatienter. Andre undersøgelser har vist, at langsommere tempomusik har størst fordel for at regulere puls. For at hjælpe dig med at slappe af, læg på en beroligende klaversonata og lad det feje dig i roen.

MERE: Dit sind på musik

- af Stacia Ragolia

Populært emne.