Højt kolesteroltal

Indholdsfortegnelse:

Højt kolesteroltal
Højt kolesteroltal
Anonim

Pop quiz: Navngiv stoffet din krop fremstiller, der er en væsentlig del af hver celle i din krop (fra din hud til din hjerne) og bruges til at skabe hormoner og D-vitamin.

Svar: Kolesterol. Det lyder som et så beskidt ord, men i de rigtige mængder hjælper kolesterol din kropsfunktion. Desværre kan dine gener og din kost forlade dig mere end dit system kan klare.

Når der er for meget kolesterol i dit blod, opbygges det i dine arterier og kan til sidst skære blodforsyningen til dit hjerte. Jo højere dit kolesterol er, jo større er dine chancer for at udvikle hjertesygdomme.

QUIZ: Hvor sundt har du det?

Wow fakta

At få 2 til 2,5 gram plante steroler (gode kemikalier, der forekommer naturligt i planter) fra berigede produkter som Smart Balance Spread og Minute Maid Heart Wise appelsinjuice, kan sænke LDL med 10 til 14 procent.

Der er flere typer kolesterol i din krop, men dem i spotlighten på lægekontoret er "elendig" lavdensitetslipoprotein (LDL) og "sund" højdensitetslipoprotein (HDL). De generelle retningslinjer siger, at din LDL skal være mindre end 130, og HDL skal være større end 45 hos mænd (jo højere, jo bedre) og højere end 55 hos kvinder.

Hvis du har høj risiko for hjertesygdomme, skal din LDL være under 100. Personer med meget høje risikofaktorer som diabetes skal have en målgruppe på under 70. Triglycerider, en anden type fedt i blodbanen, bør være under 150.

VÆLG VIDEO: Hvor kommer kolesterol fra?

Så hvad gør LDL virkelig så elendig? "Dårligt" kolesterol (LDL) ser let ind i foringen af kritiske arterier, der leverer blod til livsgivende liv til hjertet. Denne LDL kan så forårsage alle former for kaos ved at sende beskeder til inflammatoriske celler for at oprette butik i dette område. Da denne invasion skrider frem, kan det medføre, at arterien bliver indsnævret ved at danne plaque (tænk på det som en tidsbombe) inde i arterien. På et tidspunkt kan plaqueen bryde sammen og en blodpropp formes, hvilket er dannelsen af et akut hjerteanfald. Disse ændringer kan begynde så tidligt som i dine tyverne!

Sølvforingen: Selvom du har højt kolesterol, er det i høj grad håndterbart gennem livsstilsadfærd, såsom en hjertesund kost, ikke rygning, regelmæssig motion og stressreduktion.

Populært emne.