Skift dit sind for bedre kolesterol

Indholdsfortegnelse:

Skift dit sind for bedre kolesterol
Skift dit sind for bedre kolesterol
Anonim

Vi har alle hørt ordene "du er hvad du spiser." Men kunne vi snart tilføje "du er det du føler" til refrain? Mens en enkelt stresset uge på kontoret sandsynligvis ikke vil påføre nogen varig skade, hvis du føler dig overvældet og bekymret oftere end ikke, er det tid til en hjertesund primer på coping.Self-assurance i ansigtet af livets daglige udfordringer, opholder sig optimistiske, når vi fejler og tager sig af vores behov, kan hjælpe med at holde os glade og vores hjerter tikker. Stresser du dit hjerte?Vi ved, at kronisk stress kan øge puls, blodtryk og betændelse - som alle er forbundet med opbygning af plak i arterierne. Nogle forskere har nu også mistanke om, at stress måske påvirker vores kolesteroltal. Ifølge en nylig undersøgelse er folk, der reagerer mest alvorligt for stressende situationer, tre gange mere tilbøjelige til at have højt LDL end folk, som forbliver mest rolige. Mens stress måske ikke er den vigtigste bidragyder til usunde kolesteroltal, siger undersøgelsens forfatter, det kan bidrage til problemet. VIDEO: Hvor kommer kolesterol fra?

QUIZ: Føler du stresset? Lad ikke stress trække dig nedStress kan være som den skyggefulde ven, din mor forsøgte altid at holde dig væk fra. Når det hele tiden hænger rundt, kan du tage dine behov i bunden af din opgaveliste, og dine dårlige vaner kan overtage. Måske trøster du i en kasse med donuts, eller hopper over din tur for at logge en ekstra time på arbejde. Måske tror du, at en cigaret vil berolige nervøse nerver, eller et par glas vin vil tage kanten af en hård dag. Uanset hvad du er, kan negative følelser dyrke usunde coping metoder og føre til en usund livsstil. Forskere siger, at disse vaner er en vigtig årsag til, at psykisk lidelse er en risikofaktor for hjertesygdomme. Det er derfor, der beskæftiger sig med dine følelser og vedtagelse af sundere vaner er de mest effektive måder at holde dit blodtryk nede og dine arterier i det klare. Gå ud for en turDu ved allerede, at træning er god for hjertet. Det kan øge HDL - det gode kolesterol - og sænke triglyceriderne. Forskning har vist, at motion kan være lige så effektiv til behandling af mild til moderat depression som antidepressiva. Det kan også bidrage til at opbygge selvværd, hvilket igen hjælper folk med at klare sig i stressede situationer. Som om det ikke var nok, kan regelmæssig fysisk aktivitet bidrage til at reducere virkningerne af stress på kroppen og kan være et af de bedste midler til angst.Mens 30 minutter med moderat træning (som en rask tur) fem dage om ugen eller mere er dit mål, lad det ikke afskrække dig. Selv en 10 minutters spræng af kraftig træning, som hoppetov, kan give dit humør et løft. Få en ven til at gå med dig til frokost, eller hvis du hellere vil gå solo, skal du sætte nogle glade melodier for at få dig til at flytte. Tænk glade tankerHver dag skal du tænke på tre gode ting, der skete, for eksempel "solen kom ud", "min chef takkede mig" og "jeg gik i gymnastiksalen." Mens du skriver i en taknemmelighed, kan journal være svært for dig i første omgang, hvis du virkelig er stresset ud eller ned, sonja lyubomirsky, ph.d., professor i psykologi ved universitetet i california og forfatter af "how of happiness,”anbefaler, at dette lille humør øger, selvom de virker trivielle, virkelig bidrager til øget glæde på lang sigt. Træn dig selv for at se det positive, der virkelig virker: Forskere afprøvede denne enkle aktivitet på alvorligt deprimerede patienter, og efter 15 dage blev individets humør forbedret betydeligt.

Prøv dette

Giv dig selv rystende rettigheder. Brug 10 minutter til at skrive en liste over alle de gode ting om dig selv. Vær ikke beskeden. Husk alle de komplimenter, folk har givet dig i fortiden, og skriv dem også ned. Når du føler trangen til at kritisere dig selv, skal du kigge på din liste i stedet.

Pat dig selv på bagsidenGiv dig selv en kredit. Nå, ikke bare nogle. Meget af det. Livet er fuld af udfordringer, og det er nemt at kritisere dig selv, når tingene ikke udviser den måde, du måske kunne lide. Tænker på alle de ting, vi gjorde forkert, giver os ikke indsigt. "Alt det giver os er et forvrænget, pessimistisk syn på vores liv," lyubomirsky siger. Hvordan holder du de store og mindre tilbageslag fra at kaste dig i en fortvivlelse? Tro det eller ej: distraktion. Gør ting, der bringer dig fornøjelse, og det har magt til at engrossere dig. MERE: Er du venlig … til dig selv? Vælg glæde"En masse coping har at gøre med, hvad dit mål er," siger Robert Leahy, ph.d., forfatter af "The Worry Cure."Efterspør det umulige af dig selv, fortsætter han, og du vil føle dig stresset. Fokus på hvad du kan styre; du vil føle mindre stress. En måde at skabe en følelse af positiv kontrol på: Lav en menu med givende handlinger for dig selv. Når du føler dig selv i negativ tænkning, foreslår Leahy, vælg noget fra din liste og gør det. Her er et par forslag til at komme i gang. Lav din egen menu og træk af den, når du har brug for et boost.

  • Brug tid med venner. Social støtte kan forbedre humøret og hjælpe med at reducere virkningerne af stress på hjertet.
  • Gå til et komedie show. Forskning viser, at latter kan øge HDL niveauer og nedsætte inflammation forbundet med hjerte-kar-sygdomme.
  • Gør det godt. Frivilligt arbejde kan give folk en enorm følelse af formål. Forskning viser, at det også kan reducere depression hos hjertepatienter.

-Af Jill Provost

Populært emne.