Søvnløshed

Indholdsfortegnelse:

Søvnløshed
Søvnløshed
Anonim

Du klatrer ind i sengen slidt og udmattet. Men i det øjeblik lysene går ud, er du helt vågen, bekymrende. Uret tikker fremad. Din angst bygger. Du spekulerer på, hvordan du overlever den næste dag.

For millioner af insomniacs er det et velkendt scenario. Ifølge National Center for Sygdomsforskning ved National Institutes of Health siger ca. en tredjedel af de voksne, at de har nogle symptomer på søvnløshed inden for et givet år, mens 10 procent til 15 procent af voksne siger, at de har kronisk søvnløshed.

QUIZ: Får du en god nats søvn?

Søvnløshed, som du måske ved alt for godt, er manglende evne til at falde i søvn eller blive i søvn. Det kan være akut, der varer kun et par nætter eller kronisk, der foregår i længere tid end en måned.

Visse mennesker kan være sårbare over for søvnløshed. "Der er voksende tegn på, at soveevne har en genetisk komponent," siger Mark Mahowald, MD, en professor i neurologi og direktør for Minnesota Regional Sleep Disorders Center i Hennepin County Medical Center i Minneapolis. "Nogle mennesker er super sleepers, mens andre er skrøbelige sveller. Det er de skrøbelige sveller, der har tendens til at have søvnløshed."

Wow Fact

Gennemsnitlig direkte (lægebesøg, medicinske behandlinger) og indirekte omkostninger (fravær fra arbejde) for voksne under 64 år, der har søvnløshed er ca. 1.253 dollar mere end kammerater uden søvnløshed.

Søvnløshed er undertiden forbundet med en sygdom, såsom depression, stofmisbrug, multipel sklerose og GERD. I ellers sunde mennesker kan det udvikle sig efter en stressende begivenhed, som en død, skilsmisse eller tab af arbejdspladser, siger Donna Arand, ph.d., klinisk direktør for Kettering Sleep Disorders Center i Kettering, Ohio.

"Søvnløshed bør forsvinde efter stress er gået," siger hun. "Men når folk udvikler dårlige søvnvaner i løbet af denne akutte periode med søvnløshed, kan disse vaner vedblive søvnløsheden, så det varer lang tid efter stresset er gået."

At få et håndtag på søvnløshed kan være svært. Heldigvis kan vedtagelsen af det rigtige sindssæt og justering af dine vaner og rutiner gå langt mod at mindske - og endda eliminere - din søvnløshed.

Populært emne.