Forskning Debat: Kan en soda skat gøre Amerika mager?

Forskning Debat: Kan en soda skat gøre Amerika mager?
Forskning Debat: Kan en soda skat gøre Amerika mager?
Anonim

Elsker du at drikke en eftermiddags sodavand, eller læg sukker i din morgenkaffe? Politikerne vil have dig til at stoppe. New York City driver for øjeblikket en reklamekampagne med en mand, der drikker et glas fedt og en sodavand, der overfylder flydende fedt. Det er en del af en aggressiv indsats - der sker over hele landet - for at reducere folks forbrug af sukkerholdige drikkevarer (SSB'er). Amerikanerne guzzle i gennemsnit 50 gallons sukkersøtede drikkevarer, herunder sodavand, frugtsaft med tilsat sukker, sport og energi drikkevarer, aromatiseret vand og sødmælk, te eller kaffe pr. person hvert år. Det gør ikke vores figurer nogen fordel. Forskere hævder SSB'er, i det mindste delvist for ballongfedskrisen, såvel som højere satser på diabetes, hjertesygdom, højt blodtryk og kræft. For ikke at nævne, at sodavand elskere er mindre tilbøjelige til at få calcium og andre næringsstoffer, de har brug for for at holde deres kroppe sunde. MERE: Ekspert Tips til en sukkerfri kost Hvordan håber politiske beslutningstagere på at sænke forbruget? Ved at indføre sodavandskat - en afgift pr. Ounce på sukker-søde drikkevarer, og muligvis også diæt drikkevarer. Her ser vi på forskningen for at finde ud af om en sodavand står en chance. BAGGRUNDI 1994 foreslog Kelly Brownell, Ph.D., direktør for Rudd Center for Fødevarepolitik og Fedme hos Yale University, først at beskatte sukkerholdige drikkevarer. Siden da har mere end 30 stater pålagt små skatter på sukkerholdige drikkevarer, og nogle stater som Maine og New York har kæmpet for at øge dem. Selvom en meget lille sodavand kunne rejse store penge til din by. I New York City ville en fem procent skat på sukker-søde og diæt drikkevarer generere næsten 30 millioner dollars alene i 2011 - et beløb, der kunne hjælpe med at kompensere fedme-relaterede sundhedsomkostninger. (I øjeblikket anvendes sodavandskassen ikke til dette formål.) MERE: Beregn, hvor meget din by kan tjene fra sodaafgifter, men det virkelige spørgsmål forbliver: Kan en sodavand gøre en buk i den stigende fedmefrekvens? DEBATEN SIDE 1: Ja, en sodavand vil bekæmpe fedme!De, der støtter sodavandelen, mener, at det ville fraråde folk fra at downing sukkerholdige drikkevarer og afvige den stigende tidevandsgrad. Slike studier tyder på, at de har ret. En undersøgelse i 2010 i Archives of Internal Medicine fulgte 5.000 unge voksne over en periode på 20 år og fandt ud af, at dem, der købte en sodavand koster en dollar mere spiste 124 færre kalorier den dag. De konkluderede, at en 18 procent stigning i prisen på sodavand kunne udgøre et 5 pund vægttab pr. Person. Over hele landet kan det være væsentligt. "Sukkerholdige drikkevarer, der er nøjagtige en vejafgift på nationens sundhed og meget som tobaksskatter har haft en meget positiv indflydelse, sodavand kunne gøre en reel forskel for både voksne og børn," siger Brownell.

" Når det kommer til fedme, er der ingen sølvkugle. Potentielt kunne mange kugler kombineres for at gøre en forskel. " - Eric Finkelstein, ph.d.

En sodavand kan endda være mere effektiv end subsidier på sundhedsfødevarer. Forskere ved University of Buffalo fandt, at en 10 procent skat på junk food - herunder sukkerholdige drikkevarer - opfordrer kvinder til at købe sundere, lavere kalorieindhold i dagligvarebutikken og er mere effektiv end at sænke omkostningerne ved sundhedsfødevarer. Faktisk opfordrede billigere sundhedsføde kvinder til at "behandle" sig selv til junkfood, hvilket forlader flere kalorier og færre næringsstoffer i deres virtuelle indkøbsvogne. Den mest omtalte sag for sodavand er en 2009-artikel i New England Journal of Medicine, skrevet af Brownell og Thomas Frieden, direktør for Centers for Disease Control and Prevention. De hævder, at virkningen af en sodavand afhænger af, hvordan den implementeres, og bemærker, at "kun voldsomme afgifter vil reducere forbruget betydeligt." MERE: Hvordan sukker lægger sig i din kost SIDE 2: Ingen måde, det vil næppe gøre en forskel.De nay-siger eksperter tror en sodavand er usandsynligt at ændre adfærd og vil ikke føre til mærkbar vægttab. Eric Finkelstein, associeret forskningsprofessor i økonomi ved Duke University, er enig i, at en skat ville bidrage til at reducere forbruget, men han gør det ikke ' t tror det vil føre til vægttab. "Problemet er, at eventuelle opsparing i kalorier delvis kompenseres ved at skifte til andre drikkevarer og til en vis grad andre fødevarer. Så det alene ville have næsten ingen virkning på fedme. "Nogle undersøgelser hidtil har støttet denne bekymring, herunder en undersøgelse fra Yale University i 2010, hvoraf det konstateres, at sodavand har indvirkning på BMI, men effekten er meget lille, meget mindre end den ville nødt til at være virkelig at bekæmpe fedme.

" Med sodavand skal skatten være mere end en fjerdedel pr. Flaske for at gøre en forskel."- Dr. Michael Roizen, YouBeauty medstifter

Men alt dette kunne være ved siden af punktet. En undersøgelse fra Northwestern University under ledelse af den økonomiske kandidatkandidat Ketan Patel, fandt ud af, at en skat på sukkerholdige drikkevarer ville savne målet: Fede mennesker er meget mere tilbøjelige til at drikke kostsoda. Ikke alene det, men Patel fandt ud af, at overvægtige mennesker, uanset socioøkonomisk status, er mindre prissensitiv, hvilket betyder, at en skat sandsynligvis ikke vil afholde dem fra at vælge de drikkevarer, de elsker. MERE: Skal der være en kost soda skat? Hvad mere er, skat eller ej, sodavand kan stadig forblive den billigste drikkevare løsning. "Selv med en stor skat er sodavand stadig billigere end sundere drikkevarer, så det er derfor, at en sodavand kan være mindst tilbøjelige til at ændre adfærd," siger Finkelstein. Han vil hellere se en skat på junkfood på tværs af bordet, herunder pommes frites, kartoffelchips og andre godbidder, der vides at pusse. Den midterste grundBrownell, der oprindeligt foreslog sodavand, fortsætter med at støtte den. Han siger dog, at skatterne for øjeblikket er "for små til at påvirke forbruget" og foreslår, at fremtidige indtægter øremærkes til fedme-relaterede sundhedsprogrammer. På det tidspunkt synes de fleste eksperter at være enige. Michael Roizen, overordnede wellnessofficer på Cleveland Clinic og medstifter af YouBeauty, mener, at sodavand kunne arbejde, men kun hvis det var meget større. "Ved fem cent en flaske er skatten en gener, men stopper ikke folk fra at drikke sodavand." Han peger på cigaretskatten som et godt eksempel: "Det blev ikke skadeligt, før de blev beskattet fire dollars en pakke! Med sodavand skal skatten være mere end en fjerdedel pr. Flaske for at gøre en forskel. "Patel er også enig i, at jo større skatten er, desto mere forbydes forbruget. Og mens Finkelstein ikke tror, at en sodavand kan være effektiv alene, støtter han det som en del af en større indsats. "Når det kommer til fedme, er der ingen sølvkugle," siger han. "Potentielt kan mange kugler kombineres for at gøre en forskel." For virkelig at se succes, anbefaler Finkelstein at målrette børn og skoler. "Det er den bedste chance for at se succes," siger han. (For hver dåse eller et glas sukkerholdige drikkevarer om dagen går et barns fedme risiko op med 60 procent.) Patel er enig i, at målretning af børn har potentiale til at gøre en forskel, men han minder os om, "Fordelen ville ikke blive realiseret for en rigtig lang tid. Det tager årtier at arbejde sig igennem. "Har vi tålmodigheden til at vente? QUIZ: Spiser du smukt

Populært emne.