Metabolisk syndrom

Indholdsfortegnelse:

Metabolisk syndrom
Metabolisk syndrom
Anonim

Udtrykket "metabolisk syndrom" smider mange mennesker væk. Det handler ikke så meget om stofskifte, som vi ofte tænker på det, som i, "Jeg vil fremskynde mit stofskifte med en kop kaffe!"

Tænk på metabolisk syndrom som en prediabetisk tilstand - din krop har en hårdere og sværere tid ved at bruge insulin korrekt, og dermed opretter maven fedt, kolesterolet bliver kørt og blodtrykket stiger.

Thinkstock

Det er disse faktorer - højt blodtryk, stor talje, høje triglycerider, lavt HDL-cholesterol og højt fastende blodsukker - der er kernen i metabolisk syndrom. Først beskrevet i 1988 som "syndrom X", har antallet af amerikanere med sygdommen fortsat vokset med hvert årti.

QUIZ: Hvad er din kropstype?

Wow Fact

Spise regelmæssige måltider - morgenmad, frokost og middag hver dag - kan reducere risikoen for metabolisk syndrom. I en nylig undersøgelse var de, der spiste uregelmæssigt og sprunget over måltider, mere tilbøjelige til at have insulinresistens og metabolisk syndrom.

Medmindre du tager skridt til at vende det om, hvis du nyligt er diagnosticeret med metabolisk syndrom, har du en meget stor sandsynlighed for at udvikle diabetes på fuld type 2 inden for cirka fem år, siger Sangeeta Kashyap, MD, fra Cleveland Clinic Lerner College of Medicine. Derudover sætter faktorerne for metabolisk syndrom dig i fare for hjertesygdomme og visse former for kræft.

Så grimt som det hele lyder, er der gode nyheder for dem, der lige har diagnosticeret: Metabolisk syndrom er meget reversibel, lægger Dr. Kashyap vægt på. At vedtage nye spise- og motionsvaner, sammen med styring af stress på sunde måder, kan ændre de underliggende kroppsfunktioner, der bidrager til disse risikofaktorer - og giver dig mere energi og et bedre perspektiv.

Populært emne.