Øvelse at genopbygge dit sind

Indholdsfortegnelse:

Øvelse at genopbygge dit sind
Øvelse at genopbygge dit sind
Anonim

På trods af de fysiske udfordringer, du måtte være udsat for, kan fysisk aktivitet være den bedste måde at genvinde evner, der blev svækket af dit slagtilfælde. "Du kan rewire hjernen hurtigt og robust, og på en måde, der har dybe ændringer," siger Peter G. Levine, codirector for Drake Center's Neuromotor Recovery og Rehabilitation Laboratory ved University of Cincinnati Academic Medical Center og forfatter af Stærkere efter slagtilfælde: Din køreplan til genopretning. "Væsentlig for den mentale remapping, siger han, er motion.

Tænk et slag betyder dig kan ikke dyrke motion? Tænk igen, rådgiver Joel Stein, MD, Columbia University's Department of Rehabilitation og rehabiliteringschef på New York Presbyterian Hospital. "Selv for folk, der er væsentligt svækket på den ene side," fortsætter han, "der er måder at de kan gøre mere vedholdende motion - ved at bruge en ændret cykel eller bare ved at gå."

MERE: Stretching øvelser

Strække dit sind Vores hjerneceller er konstant omarrangere sig selv. Når vi lærer noget, får en klynge af neuroner tildelt den aktivitet, og de forfalder veje med hinanden for at kommunikere. Øvelse hjælper vores hjerneceller bliver mere fleksible og gør disse forbindelser, forklarer John J. Ratey, MD, forfatter af "Spark: Den revolutionerende nye øvelsesvidenskab og hjernen".

Prøv dette

Tag op tai chi, en mild, flydende form for kampsport, anbefaler Levine. En nylig undersøgelse viser, at det forbedrer balancen i slagtilfælde overlevende såvel som bygger styrke.

Under et slag taber du en lille procentdel af dine neuroner og uanset hvilken funktion der er forbundet med disse celler. Hvis du har mistet evnen til at gå, kan du for eksempel genvinde denne evne ved at omfordele opgaven til nye neuroner. Jo mere fleksibel din hjerne er, desto lettere tid det har til at gøre dette - undersøgelser viser, at de, der udøvede regelmæssigt før deres slagtilfælde, har lettere tid at komme sig.

Træn din hjerne Så hvordan overfører du dine neuroner? På samme måde kommer du til Carnegie Hall: Øvelse, praksis, praksis. Gentagelse er afgørende for at genvinde funktionen. Jo oftere du udfører en opgave, jo flere hjerneceller, der vil blive tildelt til den aktivitet, og jo dybere hukommelsen bliver ledet i hjernen. Hvis det ikke er gjort ofte nok, vil neuronerne afbryde forbindelsen fra hinanden og hukommelsen vil gå tabt. Derfor betyder motion for overlevende, også øvelse, at udføre opgavespecifikke bevægelser så ofte som muligt, som at åbne og lukke en hånd, der har mistet sin evne til at forstå.

Hold det konditioneret Når du går ud af rehab, er det ikke slutningen på genoprettelsesvejen. "Patienter bliver fortalt, at de har plukket, og de læser dette som:" Jeg kommer ikke til at blive bedre, "siger Levine. Derfra går mange patienter hjem, holder op med at gøre deres øvelser, bliver stillesiddende, går i vægt og taber evnen til at gå. "Det kan meget hurtigt blive til en nedadgående spiral," siger han.

Levine understreger, at du kan fortsætte med at lære og forbedre, så længe du holder dig udfordret med stadig vanskeligere gentagne opgaver. For eksempel, når du har mestret åbning og lukning af knytnæve, vil du nu gøre det med hastighed og derefter kun bruge pegefingeren og tommelfingeren og til og fra, indtil du har fuld håndmobilitet.

Øvelse for at øge energien Ligesom at genopbygge en bro eller lægge en ny motorveje, er genvejsning af hjernens baner energikrevende. Alt, hvad en overlevende overlever, tager to gange energien, end det normalt ville, og slagtilfælde overlevende, der ofte lider af træthed og depression, har kun halvdelen af energien. Det er her hvor kardiovaskulær træning og vægt træningsaktiviteter kan hjælpe - ved at øge udholdenhed, opbygge muskler og oversvømme din hjerne med disse "feel-good" hormoner, endorfiner.

QUIZ: Hvor fysisk aktiv er du? Regelmæssig motion vil også forbedre dit kardiovaskulære helbred og er afgørende for at undgå et andet slagtilfælde. American Heart Association anbefaler 30 minutter moderat aktivitet om dagen for slagtilfælde overlevende. Walking - hvilket Levine minder os om er afgørende for vores liv - er en simpel og tilgængelig form for motion. Selv hvis det er vanskeligt for dig i starten, jo mere du gør det, jo bedre får du det. Og det er et skridt i den rigtige retning.

- af jill provost

Populært emne.