Er støjblæsning din skønhed?

Er støjblæsning din skønhed?
Er støjblæsning din skønhed?
Anonim

Højt lyde som en nabos pounding bass eller konstruktion jackhammer uden for dit hus kan være irriterende for sikker. Men kan de også være til skade for dit helbred og skønhed? "

Vedvarende udsættelse for støj kan føre til hovedpine, kvalme, højt blodtryk, angst og depression, "siger Ashley Merryman, medforfatter af" NurtureShock: New Thinking About Children. "

En rapport fra Verdenssundhedsorganisationen og Europa-Kommissionens Fælles Forskningscenter viser, at en jævn eksponering for støjforurening kan føre til dødelige hjerteanfald. Faktisk stiger forekomsten af hjerteanfald med 30 procent hos mennesker, som arbejder i høje omgivelser, og kan øges til 300 procent hos kvinder, hvis deres hjem er meget støjende også.

Tip: Undgå at bo tæt på motorveje eller lufthavne, og hvis du investerer i lydisolerede vinduer, tunge gardiner og lydabsorberende møbler, kan disse ting virkelig gøre en forskel, ifølge Merryman.

Selv på kort sigt kan et højt racket forstyrre din krops behov. Her er blot nogle få af de måder, som lyden kan smide dig af et godt helbred og skønhedsspor:

Du kan ikke sove

Sundere ungdomlig hud er afhængig af snooze tid til at helbrede og reparere væv, så det er nøglen til at få en god nats søvn (ikke så let, hvis der er en gøende hund ved siden af eller en bilalarmepidemi på din vej). "Nattestøj under søvn-lige lyde, der ikke vækker dig op - kan forhindre dig i at gå gennem de normale søvncyklusser," siger Merryman. Husk alle disse søvntips om at skabe et helligdom i dit soveværelse - en der er mørk, kølig og fredelig? Husk også, at helligdommene er rolige.

QUIZ: Mål, hvordan din søvn påvirker din skønhed

Du er stresset

Du ved, hvad højt lyde som en konstant yakking medarbejder i den næste kabine kan gøre? Stress dig ud! Og stress kan forårsage alle mulige dårlige ting at ske, fra hårdynning og acne til vægtforøgelse og tandforløb (slibningen er en morder).

MERE: Stress, sundhed og skønhed Bland ikke

Du bliver sur

Vend det eff ned! "Okay, hvem har ikke sagt den mindre euphemized version af den sætning på et tidspunkt? Uanset om du råber det på din første person shooter-play kæreste eller din nat ugle ovenpå nabo, der har en særlig kærlighed til death metal, kan høj lydstyrke køre dig nødder og øge dine følelser. Dette forårsager stress og også, lad os se det, sværge (hvilket har vist sig at påvirke relationerne negativt).

MERE: At sværge eller ikke at sværge

Du Speed-Eat

Undersøgelser af rotter har vist, at eksponering for høje lyde får dyrene til at spise hurtigere. Distraheret spisning kan helt sikkert føre til højere forbrug; smage din mad gennem opmærksomt spisning er langt sundere (men svært at gøre, hvis du ved, det er chaotisk lyde rundt omkring dig).

UNDERSØGELSE: Distraktion fører til overspisning.

Stop Madness

Nu hvor du ved, hvad kaos clamoring omkring dig kan vænne, er det tid til at stille tingene ned. Sådan er det:

Opret dit helligdom

Hvis dit soveværelse er støjende, prøv et par ørepropper eller noget hvidt støj som en fan - den konstante lyd kan være beroligende i stedet for forstyrrende, som gadestøj. Merryman bemærker, at nogle hospitaler endda eksperimenterer med at bruge beroligende musik til at dæmpe forstyrrende lyde, uddele MP3-afspillere til ængstelige patienter for at få deres hjerterytme nede, og dette trick kan også arbejde ved sengetid.

MERE: Dit sind på musik

Block Out Offenders

Et højt arbejdssted er ikke sjovt, og hovedtelefoner med blød musik eller afslappende lyde vil skabe en mere fredelig, konstant oplevelse for dine auditive sanser. Hvis det ikke er en mulighed, kræver du et roligere sted at arbejde - så du kan være mere produktiv, naturligvis - er helt fornuftig. Som spørger folkene omkring dig, så hold det nede (denne teknik virker også på højt kærester og naboer).

Find stille tid

Undersøgelser viser, at selvom dit soveværelse er stille, kan høje lyde tidligere på dagen rent faktisk forstyrre søvn efter det faktum, fordi dine stresshormoner er blevet aktiveret. Nogle gange er der dele af din dag, der bare er uundgåeligt støjende, så modvirker de øjeblikke ved at dyrke rum i dit liv, der er roligere og mere støjsvage. Prøv meditation eller yoga, opmærksom spisning og andre måder at minimere stress og øge din indre fred.

MERE: Meditation for begyndere

Populært emne.