Nyhedsanalyse: Er bisphenol A (BPA) skadeligt, eller ikke?

Nyhedsanalyse: Er bisphenol A (BPA) skadeligt, eller ikke?
Nyhedsanalyse: Er bisphenol A (BPA) skadeligt, eller ikke?
Anonim

Bisfenol A (BPA) er en kontroversiel forbindelse fundet i plastik, dåsefoder og kvitteringer, der kan forstyrre vores hormonregulerende endokrine system. Det har været forbundet med tidlig pubertet hos piger og erektil dysfunktion og demaskulation hos mænd, og med hver eneste dag finder forskerne ikke bare en anden måde, som BPA skader os, men en anden måde, vi ubevidst binder på ting.

Og så denne overskrift: "BPA er Safe."

Sige hvad? Vi har lige erstattet hele plastik i vores hus med skrøbelige (men sunde!) Glasbeholdere!

Overskriften blev ansporet af en nylig undersøgelse foretaget af endokrinolog Justin Teeguarden fra Pacific Northwest National Laboratory, der måler blod og urin niveauer af BPA hos 20 frivillige, efter at de spiste et måltid, der indeholder høje niveauer af BPA fra konserves. Teeguarden og teamet fandt, at selv om vi indtog høje niveauer, var blodkoncentrationerne af BPA under vores krops evne til at opdage dem. Kan vi nu slikke kontantregistreringskvitteringer med hensynsløs opgave?

Nix. Mange flere undersøgelser siger BPA gør betyder noget for sundheden. Men hvad det betyder er, at reciepts er det virkelige problem, og BPA fra konserves må ikke være så bekymrende som vi troede. For at hjælpe med at fordøje denne nyhed, fangede jeg op med Gary Ginsberg, ph.d., folkesundheds toksikolog og forfatter til "What's Toxic, Hvad er der ikke." Her er vores diskussion (PS Jeg er YDM, kort for Young Dr. Mike, min favorit kælenavn.)

YDM: I undersøgelsen syntes BPA at udskilles så hurtigt, at det ikke klæbte i kroppen længe nok til at dukke op i blod- og urintest. Dette flyver i lyset af tidligere studier på større prøver (300 kvinder blev testet i Korea), som opdagede høje BPA-niveauer i blodserum. Går det rigtigt, Gary?

GG: Yep. Forvirringen kan ligge i, at forskellige BPA-kilder kan blive længere i kroppen længere end andre og kan absorberes på forskellige måder. Teeguarden og holdet kiggede kun på folk, der spiser dåse fødevarer. Oral eksponering fra dåseføde ryddes relativt hurtigt.

YDM: Ja, andre undersøgelser tager højde for at absorbere kemikaliet fra huden (som din hånd), som du rører ved munden, fra kilder som kasseapparat kvitteringer. Faktisk samler de fleste moms deres kvittering og rører derefter deres barns eller deres egen mad uden at vaske deres hænder først (vi filmade fastfood restauranter til "Dr. Oz Show"). Deres hænder overførte 1000 gange så meget BPA på deres fastfood, som de ville have taget i løbet af en dag at spise mad fra gamle suppe dåser korrekt?

GG: Ja. Og denne undersøgelse ignorerer også nylige BPA-undersøgelser. Selv efter at BPA forlader systemet, kan en version af det, der hedder BPA-konjugat, reaktiveres i dit væv af enzymer kaldet glucuronidaser. Dette gør så et hvilket som helst BPA-konjugat i blod en potentiel kilde til hormonforstyrrelse i de centrale hormon-reaktive væv.

YDM: Vi kender den feminiserende effekt af BPA på mandlige padder. Derudover synes høje niveauer at gøre sædcellerne til mandlige sæddonorer dorky (et ægte medicinsk udtryk, jeg ved) og mangelfuldt antal. Bundlinie? Jeg kan ikke se dette ændre landskabet meget, bortset fra måske at pege på dermal eksponering (kasseapparat kvitteringer) som den mere vigtige BPA eksponering kilde. Hvad betyder dette for dig? Du rører ved dit ansigt 50 gange i timen (børn gør det 100 gange i timen), selv når man ikke anvender makeup. Det vigtigste, du kan gøre for at undgå BPA-eksponering, er at vaske dine hænder straks efter at du har rørt en fastfood- eller tankstationskvittering.

MERE: Hvordan man virkelig støder op i dine hænder

Populært emne.