Hvad man skal sige (og ikke sige) til nogen, der har kræft

Hvad man skal sige (og ikke sige) til nogen, der har kræft
Hvad man skal sige (og ikke sige) til nogen, der har kræft
Anonim

At finde de rigtige ord til at sige til en person, der har kræft, er en herculean opgave. Du vil ikke sige noget, der kan forekomme som ufølsomt, men på samme måde vil du ikke sige, at du forstår hvad hun eller han går igennem (selvom du selv har været der), da hver persons oplevelse er så unik. Så i stedet for at forsøge at forudsige præcis, hvordan du vil reagere på noget, som din ven eller elskede siger eller spørger, kan det være meget mere nyttigt at tænke på, hvem du er i den persons kræftrejse for at hjælpe dig med at navigere i dette følelsesmæssige område. MERE: Sådan er der for nogen, der har kræft Den bedste rolle at spilleNogle gange finder kræftpatienter, at en ven, et familiemedlem eller endda en partner kan trække sig væk fra frygt, skyld eller akavet. Disse undgåere har en tendens til at afbryde samtalen ("Det er Guds vilje") eller minimere, hvad personen går igennem ("Du kommer over det"), og forlader kræftpatienten endnu mere isoleret og ensom. På bagsiden er nogle har den modsatte reaktion, tager ansvar som rådgiver, der foretager uhensigtsmæssige antagelser ("Jeg ved, hvordan du føler") og giver uopfordret rådgivning ("Du burde virkelig ikke være hjemme så meget") og tro at han eller hun ved bedst hvad der skal gøres Selvom rådgivere ofte betyder det godt, nægter de kræftpatienternes magt til at træffe deres egne beslutninger om, hvordan man bedst kan helbrede. KOLONNE: Forebyggelse af kræft: Fakta og myter af Dr. Oz & Dr. RoizenFor at være en undskylder eller rådgiver, overveje at være en advokat i din ven eller elskede sin rejse gennem kræft ved at være til stede, åben og lydhør over for hans eller hendes følelser og ønsker. Reverend David Carl, administrerende direktør for pastoral pleje og uddannelse på Carolinas HealthCare System i Charlotte, NC, siger at være en advokat er kritisk for at finde de "rigtige" ord til at sige til en person, der har kræft. "For at antage, at en advokats rolle er at åbne op for, hvad den anden person oplever," siger han. "Det er en forpligtelse at være til stede; det sender både mundtligt og ikke-verbalt den klare besked om, at jeg vil være med dig, jeg vil tjene dig. MERE: Håndtering af kræft, smukt Bedre måder at reagere påAt holde denne fortalende rolle i tankerne vil hjælpe dig med at finde bedre måder at tale med en person med kræft. I betragtning af at en person med kræft kan føle sig sårbar, vred, bange, forvirret og tilbageholdende med at bede om hjælp, overveje disse eksempler på alternative ting at sige:

I stedet for at sige... Du kan måske sige...
"Hvordan har du det?" "Hvordan har du det?"
"Jeg ved hvordan du har det." "Jeg ved ikke, hvordan du føler, men jeg vil gerne, hvis du ville bryde mig om at fortælle mig det."
"Du kommer igennem dette." "Jeg er med dig, når du går igennem dette."
"Må ikke blive ked af det." "Du har ret til at blive forstyrret. Er der noget vi kan gøre sammen, der kan hjælpe dig til at føle dig bedre? "
"Jeg synes du burde …" "Vil du overveje …?"
"Det er Guds vilje at dette skete." "Ingen ved, hvorfor nogen får kræft. Lad os arbejde sammen for at hjælpe dig med at gøre, hvad du skal gøre for at genoprette. "

Du kan også downloade den gratis brochure fra American Cancer Society, "Lyt med dit hjerte", som tilbyder nyttige strategier til at støtte en elsket, der håndterer kræft fra diagnose til behandling og videre. Når du er i tvivl, er det ofte bedre at stille et spørgsmål end at udtale sig. Carl siger, at advokater giver cancerpatienter "et sikkert rum til at udtrykke det, de har brug for at udtrykke og for at være det, de skal være." Der er ingen tvivl om at tale med en person, der har kræft, kan være udfordrende. Men hvis du afstår fra at undgå eller rådgive og i stedet være en fortaler, kan du opleve, at de rigtige ord kommer naturligt. MERE: Forøg din indre skønhed, mens du kæmper med kræft Jeanette Leardi er instruktør af journaling, memoir-writing, personlig mythmaking og storytelling. En lang tid freelance forfatter og redaktør, hendes forlagsoplevelser omfatter også medarbejderstillinger på Newsweek, Life, People og Condé Nast Traveler magasiner og The Charlotte Observer. Besøg hende på jeanetteleardi.com.

Populært emne.