Amerika's Baby Bump Obsession

Amerika's Baby Bump Obsession
Amerika's Baby Bump Obsession
Anonim
Kevin Mazur / WireImage

Da den regerende diva fra den amerikanske musikscene, Beyoncé, gned sin fremspringende mave under et udseende på MTV Video Music Awards, og meddelte at hun og Jay-Z (den regerende konge af hiphop) forventede deres første barn, internettet eksploderet med spænding.

Ifølge CBS News var der en rekordindstilling på 8.868 tweets per sekund om Beyoncé's baby bump, den højeste for en optaget begivenhed. Det tops andre store nyheder begivenheder, herunder den amerikanske kvinders tab i World Cup fodboldfinaler og endda Osama bin Ladens død.

Verden var ophidset, kælenavne som Babyoncé dukkede hurtigt op … og så kom "skandalen".

MERE: Din sundeste graviditet

I sidste uge optrådte Beyoncé på et australsk talk show, og da hun satte sig, faldt en del af hendes kjole rundt om maven på en sådan måde, at konspirationsteoretikere over hele interwebs græd, at hun skal forfalske graviditeten. Mind dig, der havde været billeder af sangestressen på en strand blot nogle uger før i en bikini, hvor hendes bump var på fuld, uforfalsket skærm.

Men det stoppede ikke næsten alle underholdnings- og sladderudløb fra at køre genstande på "kontroversen". Teorierne varierede fra Beyoncé, der ønskede at blive mere gravid i pressemeddelelser til antagelser om, at hun aldrig var gravid, og at hun og Jay-Z havde ansat en surrogat, så hun ikke fik fedt.

Sandheden er højst sandsynligt, at strukturen af Bs moderskabskjole simpelthen krølles lidt, fordi hendes bump ikke fylder det helt ud endnu. Men det større spørgsmål, der kommer til at tænke er, hvorfor er vi besat med berømthed baby bumps til at begynde med - fordi mens Beyoncé måske er den mest berømte mor til at være på planeten i øjeblikket, er hun ikke den eneste under kontrol.

Der er hele hjemmesider dedikeret til berømtheden "Bumpwatch" - og du behøver ikke engang at være en A-lister til at lave klippet i disse dage. For hver "Er hun eller er hun ikke?" Om Jennifer Garner (som nu i virkeligheden er gravid med sit tredje barn med mand Ben Affleck), Jessica Alba og Victoria Beckham, er der lige spekulationer om og ogling af berømtheder, der under normale omstændigheder ville ikke berettige meget presse overhovedet. Tænk Melissa Rycroft, Kim Zoliciak, Rebecca Gayheart og Ali Larter.

Så hvorfor skulle nogen kvinde spille hendes bump eller hvorfor er vi så fascinerede af celeb (og semi-celeb) baby bumps? YouBeauty Psychology Advisor Art Markman, Ph.D., siger, "The 'baby bump' er det eneste synlige tegn på, at vi har, at nogen er gravid. I de første par måneder skal du stort set tage en persons ord for det. Så accentuering af babybumpen gør det muligt for berømtheden at sende sin besked selv gennem billeder, der spredes hurtigt på internettet og i magasiner. "Han tilføjede:" Jeg synes, det er ikke overraskende, at vi generelt er fascineret af berømthedernes personlige liv. Forhold, dårlig opførsel, fødsler, bryllupper - alt er retfærdigt spil."

Det er bestemt, men graviditeten af de rige og berømte synes at have et særligt hold på især amerikanske kvinder. Er det, at vi idealiserer berømthedsgraviditeter, fordi vi kun ser de smukke, skinnende dele - den perfekte størrelse baby bump, de udførlige baby shower - og ikke humørsvingninger og morgen sygdom? Dør vi for at se om de bliver fede?

MERE: Dit gravide legeme

Dara Greenwood, Ph.D., en assistent professor i psykologi ved Vassar College, som har undersøgt køn og massemedier samt psykologiske relationer med berømtheder, gav nogle værdifulde indsigter. "Jeg tror, at fascinationen kan være en kombination af spændingen ved at følge og idealisere den glamourøse, uber-velhavende version af moderskab, der er afbildet i magasiner blandet med den demografiske målgruppe for nogle af disse magasin-kvinder i deres 30-årige, der er optaget af deres egne forsøg og oplevelser med graviditet, "siger hun. "Der er en opfattet sororitet af fælles interesse blandet med en følelse som vi ved godt disse mennesker."

Hun bemærker også, at Facebook i grunden fungerer som et tabloid af mennesker, vi faktisk gøre kender fyldt med barnestumper og billeder af andres børn, som kan få os til at føle sig berettiget til at kommentere eller være bekymrede for at være "narret" - i Beyoncés tilfælde - undrende hvorfor en "ven" ville gøre det?

På nogle måder kan vores skepsis over Beyonces bump være fornuftigt. Greenwood påpeger, at vi er vant til at se airbrushed billeder og ved, at berømtheder går i store længder for at præsentere et bestemt billede for offentligheden. "Selvom det måske synes at være kedeligt at betale så meget opmærksomhed på barnets bump-fænomen," siger hun, "det er slet ikke dumt at undre sig over, om nogle af de repræsentationer vi ser, kan være mindre end præcise." (Ligesom den uber-irriterende berømthedsmødre, hvis babyvægt bare "faldt ret" i løbet af mindre end en måned efter, ved du "nogle vandreture og yoga.") Vores besættelse kan simpelthen være en indsats i en verden af uvirkelige mediebilleder, at skille fra hinanden, hvad der ser ud at være fra hvad der virkelig er.

Det er også svært at ikke være misundelig, når celebs synes at have det hele - en rockstjerne karriere, penge, fantastiske tøj, smukke hjem og nu en baby på vej - og i nogle tilfælde vil vi have dem til at snuble, så de ser mere ud falsk og menneskelig i stedet for perfekt og himmelsk.

Greenwood tilføjer, "En bivirkning ved at blive bombarderet med tilsyneladende idealiserede versioner af graviditet kan være en form for misundelse, der kræver noget snavs, som i 'Det kan ikke være så glamourøst som det ser ud, kan det?' Vi vil føle okay med vores egne liv og måske føle, at vi har mere til fælles med berømtheder, end vi måske tror."

Og det var måske en stor del af grunden til Babyoncé-spekulationen og tilbageslag: Det så bare ud også godt at være sandt.

Populært emne.