10 myter om vitamintilskud

10 myter om vitamintilskud
10 myter om vitamintilskud
Anonim

Uanset om du poper et multivitamin dagligt (eller i det mindste når du husker at tage en) eller hvis du religiøst slukker en hel klynge af vitaminer, der spænder fra A til zink, kan du ikke benægte, at der er meget misinformation omkring disse små piller. Få fakta bag 10 fælles supplerende scenarier samt ekspertrådgivning om hvad du bør (eller bør ikke) gøre for at få mest muligt ud af dine vitamintilskud.

Situation: Du er lige begyndt at tage vitaminer, og din urin er en orangegul.

Du tænker: Yikes, det betyder, at jeg kaster ud alle de gode ting!

Sandheden: Dette er faktisk ret normalt, når man tager multivitaminer eller B-komplekse vitaminer. "Din urin bliver ofte en lysegul eller orange farve på grund af tilstedeværelsen af vitamin B2, også kendt som riboflavin," siger Tieraona Low Dog, MD, klinisk lektor i medicin ved Arizona Center for Integrativ Medicin ved University of Arizona. Vitaminens navn giver dig et tip: Flavin kommer fra ordet flavus, hvilket betyder gul. "Din krop udskiller bare, hvad det ikke behøver - det er helt harmløst," siger Dr. Low Dog. Hvis farven forstyrrer dig, skal du bare drikke mere vand for at fortynde din urin, forklarer Esther Blum, R.D., forfatter af Secrets of Gorgeous.

MERE: Læs den komplette suppleringsvejledning

Situation: Du hader smagen af de fleste grøntsager og kan knap knage ned broccoli.

Du tænker: Jeg får bare disse næringsstoffer fra kosttilskud - det er det samme.

Sandheden: For at få alle de sunde, sygdomsbekæmpende fordele ved grøntsager, er det altid bedst at spise den rigtige aftale snarere end en pop-pille. En nylig undersøgelse fra Oregon State University fandt, at en vigtig fytokemisk i broccoli og andre lignende grøntsager er dårligt absorberet og meget mindre gavnlig, når den tages i tillægsform. Når det kommer til disse crunchy grøntsager - som sangen går - er det ikke noget som den rigtige ting, baby.

Situation: Du bruger stadig den samme flaske multivitaminer, som du har haft i over et år.

Du tænker: Vitaminer går ikke rigtig dårligt, så det er ligegyldigt hvor gammel de er.

Sandheden: Du bør kontrollere udløbsdatoen og købe en ny flaske, hvis den allerede er forbi sin primære. "Vitaminer mister deres styrke over tid, med så meget som 10 til 20 procent", siger Susan Dopart, R.D., medforfatter af en opskrift for liv af lægens diætist. Udløbne vitaminer må ikke være farlige, men det er mindre gavnligt - og muligvis spild af tid.

Situation: Du har lige fundet ud af at du er gravid.

Du tænker: Nu skal jeg begynde at tage folsyre!

Sandheden: "Du bør faktisk allerede have tilstrækkelige niveauer af folsyre i dit system på tidspunktet for opfattelsen", siger Dr. Low Dog, der anbefaler at begynde at tage 400 mikrogram folsyre om dagen mindst en måned, før man forsøger at blive gravid for at reducere risiko for fosterskader. Når det er sagt, da 50 procent af graviditeterne er uplanlagte, konstaterer Dr. Low Dog også, at centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse anbefaler, at alle seksuelt aktive kvinder tager 400 mikrogram folsyre om dagen, selvom du ikke forsøger at blive gravid.

KOLONNE: Prænatal Vitaminer Forebygger Autisme, Boost Beauty

Situation: Du vælger kosttilskud med udtrykket "helt naturligt" på etiketten.

Du tænker: De skal være sundere og sikrere.

Sandheden: "I modsætning til ordet" organisk "er det ikke et officielt udtryk, der er reguleret af den føderale regering og giver ingen garanti for produktets sikkerhed", forklarer toksikologekspert Lori Bestervelt, ph.d., teknisk chef og senior vicepræsident hos NSF International, en sundheds- og sikkerhedsorganisation, der tester og certificerer forbrugerprodukter, herunder kosttilskud.

Situation: Du forsøger at finde vitaminer med udtrykket "farmaceutisk styrke" eller "farmaceutisk kvalitet" på flasken.

Du tænker: Det betyder, at de er mere potente og derfor mere effektive.

Sandheden: Dette er et andet udtryk at passe på, noterer Bestervelt. "Der er ikke noget som" farmaceutisk styrke "eller klasse for kosttilskud," forklarer hun. Med andre ord, hvis du ser disse udtryk på etiketter, må du ikke tage dem for alvorligt.

QUIZ: Mål dine skønheds næringsstoffer i din kost

Situation: Du beholder alle dine kosttilskud på samme sted i dit køkken.

Du tænker: De er alle i lukkede flasker, så det gør ingen forskel, hvor jeg opbevarer dem.

Sandheden: Nogle kosttilskud som hørolie, fiskeolie og probiotika skal opbevares i køleskabet for at opretholde deres kvalitet og holdbarhed. De kan faktisk blive rancid hurtigere, hvis de holdes andetsteds. De fleste vitaminer vil gøre det fint at opbevare på et tørt, mørkt sted med en stabil temperatur, som en skuffe, ifølge Jeanette Bronée, en certificeret holistisk sundhedstræner og grundlægger af wellnesscentret Path for Life. Men du bør aldrig gemme vitaminer oven på mikrobølger eller køleskabe, da disse steder typisk afgiver varme og kan reducere effektiviteten af dine vitaminer. Badeværelseskabinet er også et sted at undgå på grund af fugtighedsniveauet, bemærker Dopart.

Situation: Du har opet mængden af kosttilskud du tager over årene - og du har glemt hvorfor du tager hver enkelt.

Du tænker: Ikke noget særligt. Det er svært at få for meget af en god ting, ikke?

Sandheden: Forkert. Problemet med denne tilgang: Du kan ende med at indtage dubletter, da piller ofte indeholder mere end et vitamin eller næringsstof - og mere er ikke nødvendigvis bedre og kan endda være skadelige. At tage for meget af et næringsstof kan forårsage mangel på en anden, forklarer Dopart. Hvis du for eksempel tager for meget jern, er du måske på vej til en zinkmangel, da begge mineraler har lignende bindingssteder i kroppen, ifølge Dopart. At tale med en diætist eller ernæringsrådgiver ud over din sundhedsplejeudbyder kan hjælpe dig med at sortere gennem potentielle farer og pare ned dine kosttilskud til dem, du rent faktisk har brug for.

Situation: Den eneste gang du husker at tage dine vitaminer er om natten lige før du går i seng.

Du tænker: Timing spiller ingen rolle, så længe jeg får dem ind i mit system på et tidspunkt i dag.

Sandheden: Du kan reducere deres virkninger ved at tage kosttilskud. "Næsten alle kosttilskud skal tages med mad for optimal absorption, fordi næringsstoffer virker i forbindelse med hinanden," siger Blum. "Hvis du også tager nogle fedtopløselige vitaminer som A, D, E eller K, skal du have noget fedt med måltidet for at forbedre deres absorption." Dette er en anden grund til at du skal fjerne fedtholdige kostvaner, da du ikke absorberer fedtopløselige vitaminer uden noget fedt i dine måltider, bemærker Blum. En anden grund til at parre dine kosttilskud med et måltid: "De er mindre tilbøjelige til at forårsage mavesmerter," siger Dr. Low Dog.

Situation: Du er på receptpligtig medicin og planlægger at begynde at tage nogle kosttilskud.

Du tænker: Vitaminer og kosttilskud er generelt sikre, så der er ikke behov for at tale med min læge om det.

Sandheden: Faktisk kan en række kosttilskud interagere med både receptpligtige og over-the-counter medicin. F.eks. Har fiskeolie evnen til at tynde dit blod, så hvis du tager en blodfortynder som coumadin eller et aspirinregime, kan du undgå at tage et andet produkt, som vil have samme effekt, forklarer Bestervelt. Sørg for at chatte med din læge, før du begynder at tage et supplement - uanset hvor ufarlig det kan virke - for at sikre, at det ikke virker sammen med nogen af dine medicin.

MERE: Undgå Overdrivning på Over-the-counter

Populært emne.