Kræfthistorie i din familie

Kræfthistorie i din familie
Kræfthistorie i din familie
Anonim

Sådan en voldsom, undvigende sygdom er født af et tilsyneladende simpelt problem: Out-of-control cellevækst. Der er tonsvis af snigende kilder til cellemutationer. Ifølge et dokument, der hævder, at kræft er en forebyggelig sygdom, kan de fleste kræftsygdomme henføres til miljømæssige faktorer som tobak, kost og infektioner samt stress, fysisk aktivitet og miljøforurenende stoffer, mens en anslået 5-10 procent af sagerne er relaterede til dine gener. Men en New England Journal of Medicine undersøgelse fandt ud af, at visse typer kræft-specifikt prostata, kolorektal og brystkræft har tendens til at være væsentligt mere arvelige. Hvis nogen i din familie har eller har kræft …

  • Finde ud af: Den nøjagtige alder, din fuldblodsrelativ havde kræften, især bryst- eller tyktarmskræft.
  • Test dette: Få screenet ti år forud for begyndelsen. Så hvis din mor havde kræft ved 47, skulle du få et mammogram ved 37 år i stedet for at vente til den anbefalede alder på 40 år. Det samme gælder for en koloskopi i screening for tyktarmskræft (normalt anbefalet i 50 år).
  • Huske: Med bryst- og ovariecancer er der en blodprøve for at se, om du har en genetisk risiko. Du skal dog have andre risici, før du tænker på en sådan test, hvilket ville kræve en læge og en genetisk rådgivers vejledning, advarer Wellness Advisor Beth Ricanati, M.D. Denne test identificerer mutationer i BRCA-1- og BRCA-2-generne, som har været forbundet med udvikling af disse kræftformer.
  • Tag et simpelt trin: Bliv aktiv. En kvinde, der er fysisk aktiv på et tidspunkt i hendes liv, har en 30 procent lavere risiko for brystkræft end en kvinde, der rapporterer at være inaktiv.

DETTE STUDIE FORKLARET: Øvelse reducerer risikoen for brystkræft

  • Ifølge American Cancer Society kan 45-60 minutter med forsætlig fysisk aktivitet mindst fem dage om ugen reducere risikoen for tyktarms- og brystkræft.

En note om hudkræft: Du bør besøge din hudlæge om hudkontrol årligt, hvis det løber i din familie. Disse hyppige kontroller er ikke nødvendige, hvis du ikke har denne risikofaktor eller andre risikofaktorer, som fair hud og hyppig UV-lys eksponering. SE VIDEO: QUIZ: Test dine fysiske aktivitetsniveauer nu

Populært emne.