Historie om osteoporose eller skjoldbruskkirtler i din familie

Historie om osteoporose eller skjoldbruskkirtler i din familie
Historie om osteoporose eller skjoldbruskkirtler i din familie
Anonim

Når det kommer til sygdomme som osteoporose og skjoldbruskkirtlen, har de ikke det truende ry for kræft og hjertesygdomme, men de er meget fremherskende. Forskere vurderer, at omkring en ud af fem kvinder over 50 år har osteoporose. Hvert år går tusindvis af kvinder uden diagnose for skjoldbruskkirtlen. Mens livsstilsfaktorer og ren demografi kan påvirke udviklingen af disse problemer, kan du begynde at vurdere din risiko med din familie. Hvis nogen i din familie har eller har osteoporose …

  • Finde ud af: Relativets historie af brud og operationer.
  • Test dette: Du har muligvis ikke brug for en knogletæthedsprøve, men du kan få dine D-vitaminniveauer kontrolleret og tage D-vitamin med calcium.
  • Huske: Mænd har også osteoporose. "Mange mænd er D-vitamin mangelfulde, men folk tænker på det som en kvinders sygdom," siger Wellness Advisor Beth Ricanati, M.D. Flere mænd dør efter hoftebrud end kvinder!

QUIZ: Tjek, hvor meget calcium og vitamin D du får din daglige kost VIDEO: Linket mellem D-vitamin og Benfornyelse

Hvis nogen i din familie har eller havde et skjoldbruskkirtlen problem …

  • Finde ud af: Den slags tilstand (dvs. hypothyroidisme, hyperthyroidisme); historie af operationer for knuder i skjoldbruskkirtlen.
  • Test dette: En blodtest med tyreoidstimulerende hormon (TSH) for at se på niveauerne af de metaboliske regulerende hormoner, triiodothyronin (T3) og thyroxin (T4).
  • Huske: Enhver kvinde efter en alder af 30 bør få en TSH-test hvert femte år, ifølge læger.

MERE: Overvåg din skjoldbruskkirtlen

Populært emne.