Din skal-forårsrengøringsliste

Din skal-forårsrengøringsliste
Din skal-forårsrengøringsliste
Anonim
Shutterstock

Når jeg tænker på forårsrengøring, tror jeg på Full House Danny Tanner også lidt i den årlige forårsstyringstradition (meget til hans familiens chagrin). Kontrast det med deres nabo Kimmy Gibbler: "Vi renser aldrig ved mit hus. Vi bevæger os ind, skyller pladsen i fem år og går så ud. "

De fleste af os falder sandsynligvis et sted mellem Danny og Kimmy, men uanset din rengørings personlighed er foråret en fantastisk mulighed for at feje spinden og begynde at friske.

GALLERI: De 10 bedste alt-naturlige rengøringsprodukter

Nøglen er at gøre det sjovt for hele familien. Tænd for noget musik, lov dig selv et glas vin bagefter eller tal med en ven på et headset, mens du rengør. Du kan endda få børnene spændte ved at gøre det til en konkurrence eller et spil for dem.

Og det gør du selvfølgelig ikke har at rense hver tomme og tage alt dette på med det samme. Hvis foråret og efterårets rengøring spænder dig ud, skal du bryde det ned i mindre, gennemførlige klumper. "Hold en hjemmevedligeholdelsesliste og en gang om måneden vælge en rigtig stor opgave," forklarer Pam Helms, chef for innovationsofficer for Caldrea og fru Meyer. "Du kan sige," januar er mit skab måned, februar er min lysarmatur måned. "Break det ned over kalenderen."

Selvom du er optaget og mindre end begejstret for rengøring, kan en forårskrydder tørre væk vinterblåen og give dig en frisk start til sommeren. For at hjælpe dig ud, har vi placeret rangeringsopgaverlisten fra måne til bonuspoints, så er du i stand til at vælge hvad der virker for dig-skyldfrit.

Skal-gøre-listen

Ovn. Før du bryder grillen ud, skal du give din ovn en gang over. "Folk går udenfor for at lave mad mere om sommeren, så det er vigtigt at gøre en slutrengøring indenfor inden du går udendørs," siger Helms. Det sorte slam, der opbygges på bunden af din ovn, kan være et dyr, der skal skrubbe af, men du kan gøre det naturligt: Stænk det med bagepulver, sprit det med vand og lad det sidde natten over. Om morgenen skal det komme lige, og hvis der stadig er tæppet på, kan en almindelig universalskrubbe gøre resten.

Køleskab. Nøglen med køleskabet renser gummitætningen udenfor døren og kommer ind i de små folder. Det er fordi de får mad og muggsopbygning, hvilket gør forseglingen mindre effektiv, forklarer Helms. "Køleskabet bliver mindre effektivt og spilder energi," siger hun. Mens du er ved det, skal du tage al maden ud og gøre en grundig tørring af hver hylde og skuffe med noget bagepulvervand.

Luftventiler. Hvis du har et tvungenluftsystem, samler dine luftventiler tonsvis af støv, der bare bliver skubbet ind i huset hver gang du springer varme eller kølig luft. Det er især dårligt, hvis du har allergier. "Træk ristene ud og hold et støvsuger dernede," siger Helms. "Og hvis du har et luftfilter, så er det godt at ændre dit filter også om foråret."

MERE: Din vejledning til ikke-giftig rengøring af hjemmet

Madras. Du ønsker ikke at tilbringe hele natten vejrtrækning i støv og død hud, gør du? Vi troede det ikke. Benyt denne lejlighed til at give din madras en grundig rengøring. "Madrasser behøver ikke typisk at blive vendt på den måde, de plejede at", siger Helms ", men du skal i det mindste nødt til at støvsuge det." For at gøre det skal du tage madrassen ud af kassen og køre et håndholdt vakuum over begge af dem.

Den måske-gøre-liste

Lofter. Dette er en rigtig nem måde at gøre dit rum føles lysere og luftigere. "Lofter bliver ofte overset, men hvis du ikke kommer til det, vil det begynde at se joller," bemærker Helms. Især når der er mere naturligt sollys, vil du have rene lofter, der afspejler lyset. For at nå det høje, behøver du ikke noget fancy værktøj. Du skal bare binde en klud rundt om en kostespids og skrue den over loftet.

Vandhanerhoveder. "Kranhoveder har tendens til at få hårdt vandrest, der kan opbygge," forklarer Helms. For at rense dem foreslår hun at anvende lidt citron eller eddike - noget surt - på en gammel tandbørste og skrubbe væk.

Garage gulv. I løbet af de rolige vintermåneder sporer din bil alle slags salt og snavs i garagen. "Den nemmeste ting at gøre er at bare feje det ud," siger Helms. Hvis du er ambitiøs, kan du endda tage en moppe til det, men det er virkelig en garage, så lidt snavs kan glide.

Windows. Lad lyset være ved at tackle grimme vinduer. "Jeg forsøger altid at tage sig af mine vinduer om foråret," siger Helms. "Det gør så stor forskel." Hvis du ikke har en stige, ansætter du nogen, der kommer til at hjælpe dig eller låne en fra en nabo, men sørg for at få hele vinduet - indenfor og udenfor. "Det får huset til at føle sig nyt," tilføjer Helms.

Bonus Points List

Badeværelsesskab. Kender du alle de læbestifter, du har købt og ikke kunne lide? Eller de tonere og primere du svor du ville bruge, men aldrig gjorde? Tid til at rense det overfyldte badeværelsesskab. "Foråret er en god tid til at gå igennem og slippe af med produkter, du ikke bruger," siger Helms. "Hvis du ikke brugte dem første gang, vil du sikkert ikke nu."

Det gælder især flasker med medicin og solblock dvælende godt forbi deres forfaldsdatoer. "Slip af alle de resterende flasker af lotioner og potioner og lægemidler ud over deres udløbsdatoer," siger Helms. Vil du virkelig gerne tage udgået hostesirup eller anvende udløbet solcreme? Vi tror ikke.

MERE: Fem Beauty Product Clean-Up To Do's

Lysarmaturer. "Lysarmaturer bliver ofte overset," siger Helms. "Vi støder på ydersiden [af lamperne], men stå ikke op inden for lysarmaturet. Over tid opbygges det støv. "Sørg for at tørre ind i dine lysarmaturer - selv dem, der installeres permanent - især hvis du har støvallergi.

Vaskemaskine. Ja, du skal vaske vaskemaskinen. "Især hvis du er en familie, der gør koldtvasketøj af energibesparelser, kan du få en opblomstring af bakterier, hvis du ikke vasker i varmt vand," forklarer Helms. For at holde det rent, foreslår hun: "Kør super varmt vand derinde, og hvis du vil føle, at du har renset det, så brug en iltblegemiddel." Så er du klar til et andet energibesparende år.

Uønskede bunker. "Det næste skridt ud over rengøring er at organisere," siger Helms. Hun anbefaler at rense alle tøj, som du aldrig (eller ikke længere) kan have, de husholdningsartikler, du aldrig bruger, og bunkerne af papirer, du ikke har rørt i måneder. "At slippe af med det, du ikke bruger, giver dig en mere avanceret klarhed," siger hun. "Der er en stor følelse af tilfredshed, når du er færdig."

Populært emne.